رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: طراحی و ساخت خودروی پرنده یک ضرورت علمی در کشور محسوب میشود که با توجه به هوشمندسازی حمل و نقل باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید حسن قدسی پور رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حاشیه نخستین رویداد ملی طراحی و ساخت خودروی پرنده که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد افزود: با توجه به پیشرفتهایی که در جهان در زمینه حمل و نقل و هوشمندسازی حمل و نقل شکل گرفته است یکی از عناصری که میتواند در حمل و نقل و هوشمندسازی حمل و نقل نقش موثری داشته باشد خودروی پرنده است.
وی افزود: خودروی پرنده خودرویی است که روی زمین راه میرود و امکان حرکت پرواز به صورت عمودی داشته باشد و بتواند یک سری از موانع را رد کند. در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز زمینه سازی برای برنامه ریزیهایی جهت توسعه فعالیتهای علمی در این حوزه از سال گذشته آغاز شده و سه طرح به عنوان طرحهای برتر انتخاب شده اند که تا شهریور ماه اعلام میشود.
وی افزود: سه طرح معرفی شده باید در سال آینده به صورت کاربردی آماده باشند و یک نمونه صنعتی و بازاری باید در این حوزه تهیه شود.
در ادامه امیر شیخی دبیر رویداد طراحی و ساخت خودروی پرنده گفت: ما همگام با کشورهای پیشرفته موضوع خودروی پرنده را در کشور پیگیری کردیم و در این رویداد اعضای هیئت علمی دانشگاههای مختلف و تیمهایی از سراسر کشور حضور دارند.
وی گفت: ۲۷ تیم در این رویداد حاضر هستند و در فاز اول این رویداد طراحی و در فاز دوم نمونه کوچک مقیاس خودرو برنده مورد بررسی قرار میگیرد.
در ادامه محمد امین فرهمندفر سرپرست تعیین کندو از دانشگاه مالک اشتر گفت خودروی پرنده ترکیبی از حالتهای هلیکوپتر و هواپیما است و ما در این رویداد در تلاش هستیم تا به یک طرح جامع و کاربردی در طراحی و ساخت خودرو پرنده که مورد استفاده در صنایع مختلف است برسیم.
وی در ادامه گفت: کلیت طرح در صنایع دفاعی، پزشکی، امداد و نجات و گردشگری مورد استفاده قرار میگیرد و در طراحی و ساخت این خودرو نخبگانی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر علم و صنعت فردوسی مشهد و مالک اشتر حضور دارد.