مورد مشکوکی از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو در گلستان مشاهده نشده است
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز گلستان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گلستان گفت: برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو در دام، نظارتهای بهداشتی در کشتارگاههای دام استان شامل معاینه بالینی پیش از کشتار دام، نظارت صحیح بر مراحل نگهداری لاشهها در پیش سردکن، نظارت بر خودروهای حمل لاشهها و انتقال به مراکز عرضه، بیشتر شده است.
محسن عبدالوند افزود: نظارتهای بهداشتی در مبادی ورودی استان و پستهای قرنطینه برای جلوگیری از ورود دامهای بدون مجوز نیز افزایش یافته است.
او گفت: نظارتهای بهداشتی در میادین دام استان مثل کنترل دامهای دارای شناسنامه، سمپاشی میادین دام و خودروهای حمل دام زنده مکرر انجام میشود.
عبدالوند گفت: چهار هزار لیتر سم برای سمپاشی رایگان اماکن دامی و دامداریهای استان خریداری شده است و با دهیاری ها، شوراهای اسلامی روستاها و شرکتهای تعاونی دامداران برای انجام امور سم پاشی رایگان در روستاها و واحدهای دامی استان هماهنگیهای لازم انجام شده است.
عبدالوند از هم استانیها خواست؛ گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز عرضه مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و در صورت ذبح در خانه، لاشه را به مدت ۲۴ ساعت در شرایط سرما قرار دهند.
تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون یا لاشه حیوان آلوده به انسان سالم منتقل میشود.
در استان گلستان ۳۶۰ هزار راس دام سنگین و حدود ۲میلیون راس دام سبک وجود دارد.