بیماری تب کریمه کنگو با فرآوردهای لبنی منتقل نمیشود
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان همدان بیماری تب کریمه کنگو به هیچ عنوان در لبنیات وجود نداشته و از طریق لبنیات به انسان منتقل نمیشود.
محمودرضا رسولی افزود: تب کریمه کنگو به دو روش به انسان منتقل میشود، یکی از راههای انتقال آن ارتباط مستقیم با گوشت آلوده به ویروس بوده همچنین ممکن است از طریق گزش کنه به انسان منتقل شود.
بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما بروز میکند، بنابراین شهروندان باید نسبت به گزش کنه حساسیت نشان دهند و از برخورد مستقیم با کنه و له کردن آن با دست خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی همدان تصریح کرد: هنگام کشتار دام در کشتارگاهها جمود نعشی اتفاق میافتد و گوشت حاصل از کشتار دام در سردخانه و دمای بسیار سرد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری میشود که ویروس تب کریمه به این ترتیب از بین میرود.
وی با بیان اینکه شهروندان هنگام قربانی کردن دام از پروسه جمود نعشی استفاده نمیکنند، تاکید کرد: توصیه میشود گوشت قربانی را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگه داری کرده و سپس اقدام به مصرف آن کنند و هنگام پاکسازی گوشت از دستکش استفاده شود.
همچنین انتقال ویروس تب کریمه کنگو از طریق انسان به انسان نیز سرایت پذیر است.