رئیس سازمان حج و زیارت گفت: کمبود هواپیماهای پهن پیکر برای انتقال زائران یکی از عوامل مهم طولانی شدن مدت زمان سفر حج است.
سیدصادق حسینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه مدت سفر زائران دیگر کشورها به عربستان در ایام حج تمتع بین ۱۵ روز تا یک ماه و حتی بیشتر است، افزود: مهمترین مشکل ما کمبود تعداد هواپیماهای پهن پیکر برای انتقال زائران به علت تحریمهای ظالمانه آمریکاست یعنی هم امکان خرید این هواپیماها را نداریم و هم برخی از شرکتهای هواپیمایی ما که هواپیماهای پهن پیکر دارند تحریم هستند و نمیتوانند به عربستان پروازی داشته باشند.
وی افزود: اگر تعداد این هواپیماها بیشتر شود امکان کاهش سفر به ۲۰ روز هم ممکن است در غیر اینصورت نمیتوان این مدت را کاهش داد.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: مثلا اگر هواپیمای ۷۴۸ داشته باشیم در یک هفته زائران به عربستان منتقل میشوند و پس از انجام مناسک هم به سرعت به کشور برمی گردند، اما متاسفانه به دلیل تحریم برخی از شرکتهای هواپیمایی از جمله ماهان، قشم ایر ... در انتقال زائران با مشکل مواجهیم و با وجود پیگیریها برای رفع محرومیت این شرکتهای هواپیمایی به نتیجهای نرسیده ایم.
حسینی همچنین با تاکید بر صحیح نبودن این تصور که با کاهش تعداد روز، هزینهها نیز کاهش مییابد، توضیح داد: اجاره هتلها در عربستان موسمی است یعنی زائر چه ۱۰ روز چه ۳۰ روز در هتل بماند هزینه هایش فرقی نخواهد داشت ضمن اینکه امسال تلاش لازم برای کاهش تعداد روز اقامت انجام و نسبت به سالهای گذشته کمتر شده است و متوسط حضور زائران حدودا ۲۸ روز است.
فرزادی پور مدیرعامل ایران ایر هم گفت: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با تقویت ناوگان خود در سالهای آینده برای کاهش روزهای سفر حج و کمک به زائرانی که میخواهند زودتر به ایران برگردند، اقدام کند، اما این موضوع که بتوانیم چقدر روزهای سفر را کاهش دهیم به ظرفیتهای ناوگان ما بستگی دارد و مستلزم بستر سازی است.