رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان : دانش بنیان کردن کشاورزی ایران یک ضرورت است
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، خدارحم امیری زاده امروز در نشست با خبرنگاران با موضوع بحران کم آبی با تاکید بر ضرورت دانش بنیان کردن کشاورزی در ایران گفت : بستههای حمایتی لازم برای کشاورزان در نظر گرفته شده و در حال پیگیری است تا بخشی از خساراتی که ممکن است کشاورزان متحمل شوند را جبران کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی و همچنین شورای تامین، کشت برنج در حوضههای آبریز کارون، مارون، دز و کرخه در خوزستان ممنوع است، تصریح کرد: در حوضه کرخه به دلیل کمبود آب، سازمان آب و برق هیچ آبی برای کشتهای فصلی در نظر نگرفته است، زیرا هیچ آبی برای چنین کاری وجود ندارد.
وی گفت: محدودیت تامین آب و خشکسالی که در ۵۰ سال اخیر بی سابقه است برای کشاورزی خوزستان محدودیت و کاهش سطح کشت را رقم زده است و در خیلی از کشتها امسال کاهش سطح داشتیم.
خدارحم امیری زاده با اشاره به اینکه تامین امینت غذایی یکی از مولفههای قدرت برای هر کشوری است و باید همه امکانات موجود را برای بالفعل کردن امنیت غذایی در کشور به کار گرفت ادامه داد : خوزستان، صدرنشین استانهای تولید کننده محصولات کشاورزی کشور است.
وی گفت : خوزستان در تولید ۱۰ محصول مقام نخست را در میان استانهای کشور دارد و در چند محصول دیگر نیز مقاوم دوم و سوم تولید را دارد و اکنون با کم آبی مواجه است که براساس اعلام سازمان آب و برق و سازمان هواشناسی با خشکسالی بی سابقهای در ۵۰ سال اخیر مواجه هستیم. کاهش حدود ۳۸ درصدی بارندگی در سال جاری در خوزستان و کاهش ۴۰ تا ۴۵ درصدی بارندگیها در بالادست استان بیانگر این مساله است.
امیری زاده افزود: آبی که در خوزستان مصرف میشود، ۹۵ درصد آن از حوضههای بالادستی تامین میشود و براین اساس همه شواهد نشان میدهد که باید تولیدات کشاورزی در خوزستان نسبت به سال گذشته و سالهای قبل از آن کاهش یابد.
امیری زاده افزود: با مدیریتی که بر دانش و علوم روز تکیه میکند میتوانیم کشاورزی را متحول کنیم. دولت و وزارت جهاد کشاورزی بنا را بر تحول در حوزه کشاورزی گذاشته است. امروز در مدیریت کلان باید این مسیر را طی کنیم و کشاورزان خوزستانی نیز باید همراه باشند تا بتوانیم کشاورزی خوزستان را متحول کنیم.
وی با بیان اینکه در راس تحول کشاورزی، بحث کشاورزی قراردادی و تغییر الگوی کشت قرار دارد، تصریح کرد: کشت متناسب با نیاز کشور میتواند تولید محصولات کشور را در مسیری روشن قرار دهد و زمینه را برای حل مشکلات در این حوزه کاهش میدهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان کرد: امسال بیش از یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن گندم در خوزستان تولید شده است. همچنین از کشاورزان خوزستانی امسال بیش از یک میلیون و ۴۰۰هزار تن گندم نان و بذری به صورت تضمینی خریداری شد.
امیری زاده ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی با توجه به محدودیت تامین آب و شرایط خشکسالی پیش بینی کرده بود که خرید گندم در خوزستان حدود یک میلیون تن باشد، اما خوشبختانه توانستیم بیش از این پیش بینی گندم خریداری کنیم.
امیری زاده عنوان کرد: مدیریت مزرعه توسط کشاورز، طرح گندم بنیان و مبارزه با علفهای هرز و برداشت به موقع باعث شد تا امسال علی رغم همه محدودیتها تولید محصول گندم در خوزستان کاهش پیدا نکند.
وی با اشاره به تولید کلزا در خوزستان افزود: استان خوزستان امسال برای دومین سال متوالی با تولید ۷۹ هزار تن کلزا مقام نخست تولید این محصول را در کشور به دست آورد.
امیری زاده با اشاره به تولید چغندرقند پاییزه بیان کرد: امسال تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار تن چغندر قند برداشت کرده ایم و همچنان در حال برداشت هستیم. پیش بینی میکنیم امسال حدود ۹۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن چغندرقند برداشت کنیم.
بیشتر بخوانید :پرداخت ما به تفاوت خرید تضمینی کلزا به کشاورزان خوزستان
وی ادامه داد: تشدید برداشت از سفرههای آب زیرزمینی، تشدید بیابان زایی و... از دیگر آثار عدم مدیریت خشکسالی است و از این رو باید مساله کم آبی در خوزستان به بهترین شکل مدیریت شود.