معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا گفت: طرح پزشک خانواده، طرحی است که در تأمین زیرساخت ها، نیرو، ساختار و افزایش شاخصهای بهداشتی و درمانهای اولیه و ارائه خدمات به شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها موفق عمل کرده است
وی تصریح کرد: برای طرح پزشک خانواده ۲۳۹ پزشک مورد نیاز بوده که همین تعداد پزشک را در مراکز داریم، ۱۶۵ ماما مورد نیاز بود که بیش از این نیاز یعنی ۱۶۷ نفر را جذب کردیم و خوشبختانه از لحاظ تأمین نیروی پرستار، دندانپزشک و آزمایشگاه موفق بودیم.
عطایی تاکید کرد: علاوه بر بهسازی و تجهیز مراکز، اموری در حوزه بهداشت برای بهبود شاخصها و مراقبتهای مادران باردار، کودکان و مدارس در روستاها انجام شده و قرار است در مراکز شهری هم انجام شود که این امر میتواند در اثربخشی بیش از پیش طرح پزشک خانواده کارساز باشد.
وی گفت: راهی جز اجرای نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده نداریم به طوریکه در دنیا فرمولاسیونی فراتر از این نیست و اگر ایراداتی در طرح وجود دارد باید رفع شود. البته این طرح به علت عدم اجرا در شهر و وجود دوگانگی ناقص انجام شده است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان همدان افزود: گاهاً منابع مالی و سرانههای درنظر گرفته شده برای این طرح پایین بوده که میتوان با ارتقاء سرانه ها، خدمات بهتری ارائه داد همچنین با انجام سرانه شهری و سطح دو و اجرای نظام ارجاع از مراکز بهداشتی به بیمارستانها نواقص احتمالی طرح رفع میشود.
عطایی با اشاره به جذب ۱۰۲ پرستار در طرح پزشک خانواده تصریح کرد: در تمام مراکز روستایی و شهری-روستایی خدمات دارویی ارائه میشود به طوریکه ۹۹ داروخانه در خود مراکز مستقر بوده و ۲۸ داروخانه واگذار شده است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا تعداد مراکز مجری طرح پزشک خانواده را این گونه برشمرد: تعداد مراکز شهری ۷۹ مورد، مراکز شهری-روستایی ۴۵ مورد، مراکز شبانه روزی ۱۴ مورد و مراکز فعال دندانپزشکی ۶۲ مورد است.
وی با اشاره به همکاری ۶۵ دندانپزشک در طرح پزشک خانواده بیان کرد: ۳۵ نفر نیروی آزمایشگاهی داریم به طوریکه در هر شهرستان یک مرکز به عنوان آزمایشگاه مرکزی اصلی داریم و در مراکز شهری- روستایی و روستاهای بزرگ نیز آزمایشگاه فعال است.