سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک گفت: این سازمان ماهانه برای رفت و روب و پاکسازی معابر شهری اراک ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه میکند.
او افزود: سرانه تولید روزانه پسماند در اراک به ازای هر نفر ۵۵۰ گرم است که این رقم در کشور ۶۵۰ گرم است و میانگین تولید سرانه زباله در اراک از کشور پایینتر است.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک تصریح کرد: روزانه ۳۸۰ تن زباله در اراک دفن میشود که حدود ۳۰۰ تن آن مربوط به تولید زباله مناطق شهری و بقیه مربوط به زبالههای اطراف اراک است که به دنبال بحث تجمیع مراکز دفن در مرکز اراک دفن میشود.
فدوی ادامه داد: بازیافت زباله در بیشتر شهرهای کشور تعطیل و یا نیمه تعطیل است و تنها در مشهد در حد مطلوب دنبال میشود و به تازگی نیز بازیافت در اراک توسط شرکت اکو(eco) جان دوباره گرفته و موفقیت این طرح در گرو همکاری مطلوب مردم است.
او خاطرنشان کرد: مردم میتوانند اپلیکیشن اکو را از بازار به نشانی ecobin@ دریافت کرده، روی گوشی خود نصب کنند و با ارائه نشانی، روز و ساعات مورد نظر، زبالههای بازیافتی خود را در اختیار این شرکت قرار دهند و مبلغ زبالههای تفکیکی خود را دریافت کنند.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک اضافه کرد: تحقق ۱۰ تا ۱۵ درصدی تفکیک زباله تا انتهای سال آتی در این شهر هدفگذاری شده و امید است در این راستا مردم همکاری خوبی داشته باشند.
او عنوان کرد: برای مقابله با پدیده زباله گردی در شهر اراک بحث جمع آوری سطلهای زباله در دستور کار است و در این راستا الگوهای زیادی از شهرهای بزرگ کشور مطالعه شده است.
وی تأکید کرد: سطلهای زباله شهری از شمار زیادی از کلانشهرها جمع آوری شده و زبالهها از درب منازل و محیط جمع آوری میشود که موفقیت در اجرای این طرح نیز در گرو همکاری مطلوب مردم است که باید تنها در ساعاتی که شهرداری اعلام میکند، زبالههای خود را بیرون بگذارند و شهرداری نیز موظف است در آن ساعات نسبت به جمعآوری زبالهها اقدام کند.
سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری اراک در انتها یادآور شد: پیشبینی شده به صورت نمونه چند محله این طرح در شهر اراک اجرا شود و در صورت موفقیت در کل شهر صورت گیرد.