با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها و افزایش احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو رعایت نکات پیشگیرانه دراین زمینه ضروری است.
علی احمدی افزود: گزش کنه آلوده، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، تنفس در تماس با دامهای آلوده، نیش حشرات آلوده و تماس با خون و ترشحات مبتلایان از راههای انتقال تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.
به گفته وی، همه افراد جامعه احتمال ابتلاء به بیماری را دارند و گروههای پرخطر شامل: دامداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، قصابان و کارکنان کشتارگاهها، پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان رستورانها و کبابیها هستند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت استان افزود: از راههای پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کنگو خودداری از خرید گوشت فاقد مهر دامپزشکی، ذبح دام در منزل یا معابر، استفاده از دستکش درهنگام خرد کردن گوشت، دل و جگر و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال است.