معاون اول رئیس جمهور به عنوان نماینده دولت در پایان بررسی کلیات صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی از برنامه های دولت دفاع کرد و به برخی انتقادات مطرح شده از طرف مخالفان پاسخ داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، اسحاق جهانگیری گفت: آقای روحانی گفتند در جلسه فردا یا پس فردا که پایان بررسی رای اعتماد به وزرای پیشنهادی هست شرکت خواهم کرد و درباره شبهاتی که مطرح شد صحبت خواهم کرد.
وی با تشکر از هیئت رئیسه، رئیس مجلس، نمایندگان و موافقان و مخالفان برنامه های دولت افزود : درباره برنامه دولت رئیس جمهور صحبت کرد، شاید مخالفان کمتر به بحث برنامه ها پرداختند و بیشتر به مسائلی غیر از برنامه پرداخته شد به همین خاطر من کمتر به اینگونه موارد پاسخ می دهم.
جهانگیری گفت: آنچه مهم است دولت آقای روحانی در شرایط خاص مسئولیت اداره کشور را بر عهده می گیرد چرا که ما هم در ابعاد داخلی و هم در بعد بین المللی نیازمند تعامل جدی هستیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: دشمنان کینه توز ما از جمله رژیم صهیونیستی در تلاش اند که اینطور وانمود کنند که هیچ اتفاق خاصی در کشور نیفتاده تا فضا را علیه جمهوری اسلامی ایران نگه دارند.
جهانگیری گفت: ملت ایران انصافاً در مواردی که لازم بوده از جمله 24 خرداد 92 حرکتی انجام داده است و کارش را به خوبی به سرانجام رسانده و ادامه آن را بر عهده ما مسئولان قرار داده است.
وی افزود: بعد از 24 خرداد آقای روحانی در دو زمینه مشغول به کار شدند که نخستین آن برنامه ریزی برای آینده کشور بود.
جهانگیری گفت: اینکه یکی از مخالفان محترم مطرح کرد که آقای روحانی با 7 دهم درصد تفاوت پیروز انتخابات شده درست نیست چرا که باید مقایسه کنیم با این فضا که تاکنون نداشته ایم در مرحله اول بیش از 18 میلیون رأی آورده شود.
وی تفاوت آرای آقای روحانی در مرحله نخست را کاملاً معنادار برشمرد و افزود: اتفاقاً در مناطق محروم رأی آقای روحانی بالا بود به همین خاطر دستور دادند در کارگروهها به دو موضوع پرداخته شود و آن بررسی و تحلیل شرایط و نوشتن برنامه بر آن اساس بود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه تا امروز شش هزار نفر ساعت کار شد و افراد نخبه به ایشان معرفی شدند گفت: این برای نخستین بار است که به تعبیر اقتصاد دانان چنین برنامه ای برای رئیس جمهور نوشته شده است و ما به عنوان مثال می دانیم برای سال 93 چه کارهایی را براساس برنامه انجام دهیم.
جهانگیری افزود: برنامه ای که امروز تقدیم دوستان شد اصول کلی حاکم بر دولت است و برخی صحبت های مخالفان نشان می دهد که برنامه دولت را مطالعه نکرده اند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به عنوان نماینده دولت در جلسه امروز عصر مجلس برای بررسی رای اعتماد وزرای پیشنهادی به رئوس برنامه دولت اشاره کرد.
اسحاق جهانگیری گفت: لیاقت، عقلانیت، رحمانیت و اعتدال گرایی در تصمیم گیریها، تصمیم گیری بر اساس منافع ملی کشور، تلاش برای تحقق اصول حکمرانی خوب و واقع بینی، تحقق رشد پایدار، ارتقای زندگی مردم، مبارزه با فساد، بهسازی ظرفیت دولت، تعامل با دیگر قوا بر پایه تفکیک قوا، پایداری محیط زیست، حمایت از نسل جوان و تعامل با قوا از جمله رئوس برنامه های دولت است.
وی افزود: در بخش اقتصاد بهبود وضع معیشت مردم، کاهش فقر و گسترش عدالت اقتصادی، شغل آفرینی پایدار، تعامل سازنده با اقتصاد جهانی، تحکیم بنیان های اقتصاد داخلی (اقتصاد مقاومتی) از جمله رئوس برنامه های اقتصادی دولت است.
جهانگیری همچنین جامعه اخلاقی و بدور از خشونت، تحقق حقوق شهروندی، جامعه ای بدون رانت، انسجام اجتماعی با حفظ تنوع فرهنگی و خانواده شاد و امیدوار را از جمله برنامه اجتماعی و فرهنگی دولت برشمرد.
معاون اول رئیس جمهور درباره مدیریت کشور گفت: سازمان مدیریت کشور آسیب های زیادی دیده و ما نیازمند بازسازی آن هستیم.
وی با بیان اینکه وضع مدیریت امروز کشور نابسامان است افزود: ما برای مدیریت کشور سه هدف عمده برشمرده ایم که شامل نظام اداری پاک، پاسخگو و هدفمند، توسعه سرمایه انسانی و حاکمیت بازگشت ناپذیر قانون در تمام شئون اداره کشور است.
جهانگیری افزود: در روزهای اخیر برخی به بخشنامه اول معاون اول رئیس جمهور انتقاد کردند و آن را خلاف قانون نام بردند.
وی ادامه داد: درباره طرح مهرآفرین سه بار رئیس مجلس به دولت اعلام کرد این غیرقانونی است و باید دولت اصلاح می کرد و حتی شورای نگهبان هم نظر تفصیلی خود را اعلام کرده است و ما دیدیم بار مالی وحشتناک دارد، بنابراین بخشنامه ای برای ملغی کردن آن صادر کردیم.
وی افزود: البته از همین جا به همه جوانان می گویم ما بررسی می کنیم و راهکارهایی پیگیری می کنیم تا آنهایی که جویای کار هستند مشکلات شان حل شود و کاری در شان خود بیابند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: برخی گفتند کابینه مشکلاتی دارد که در پاسخ باید بگویم در این زمان کوتاه دکتر روحانی از وقت شان استفاده و یکی از بهترین دلایل این است که ایشان روز تحلیف کابینه را معرفی کردند.
جهانگیری افزود: مجموعه ای از فهرست ها در اختیارشان قرار گرفت و تعبیرشان این است که کابینه اعتدالی کابینه ای است که بتواند در این شرایط کار را پیش ببرد و تردید نکنید که ما دیگر وقت آزمون و خطا نداریم و دکتر روحانی بر این اساس از بین شایستگان و نخبگان کشور افراد خود را معرفی کرد.
وی در پاسخ به ایراد مسن بودن کابینه گفت: اولا این موضوع با کجا مقایسه می شود؟ بله اول انقلاب اکثر انقلابیون در سن جوان بودند اما اگر بخواهیم الان با کشورهای همسایه مقایسه کنیم اگر جوانتر نباشد مسن تر نیست.
جهانگیری افزود: اینهایی که خرده می گیرند پاسخ دهند در کدام مقاله علمی گفته شده سن مدیر باید فلان مقدار باشد.
وی گفت: در ضمن این شیوه مدیریتی که مدیر حتما باید در خارج از دفتر برود و تصمیم گیری کند اشتباه است.
جهانگیری افزود: ما بالاخره 500-600 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم که باید بدانیم چه شده است.
معاون اول رئیس جمهور درباره انتقاد شرکت سهامی بودن دولت گفت: کابینه آقای روحانی کابینه ای فراجناحی است که همه جناح های داخلی جمهوری اسلامی احساس می کنند در آن فردی را به عنوان نماینده در مدیریت کشور دارند.
جهانگیری افزود: من در کابینه های آقای هاشمی و خاتمی بودم و اکنون نیز در کابینه آقای روحانی هستم و شهادت می دهم به ویژه در حوزه اقتصادی منسجم ترین کابینه همین کابینه آقای روحانی است.
وی با بیان اینکه ما نمی خواهیم وارد بحث های حاشیه ای شویم گفت: آقای روحانی با همه وزرا شرط کرده است که قانون را فصل الخطاب قرار دهند و از شخص مقام معظم رهبری تبعیت داشته باشند و در این باره وزرایی گفتند اگر بدانیم رهبری حتی در دل و یا به زبان نزدیکان خود مخالف حضور ما در کابینه است ما تردیدی در رفتن نمی کنیم.
جهانگیری درباره فتنه 88 که برخی نمایندگان به برخی وزرای پیشنهادی مربوط می کنند گفت: بالاخره فتنه را یا دستگاه قضایی یا وزارت اطلاعات رسیدگی کرده است و ما درباره وزرا استعلام کردیم و دیدیم کارنامه پاکی دارند.
وی افزود: منشور اخلاقی را دکتر روحانی با وزرا به توافق رسیده است که برخی رئوس آن عبارت است از تصمیم گیری بر مبنای تدبیر و رفتار در چارچوب قانون، تامین منافع ملی نه منافع حزبی و قومی و شخصی، در نظر گرفتن سیاست های کلی نظام در تصمیم گیری ها و نیز آماده کردن مدیران زیرمجموعه خود برای پذیرش مسئولیتهای بزرگتر.
مخالفان و موافقان با کلیات برنامه دولت یازدهم درنوبت عصر جلسه مجلس به ایراد سخن پرداختند.
کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد مخالف برنامه دولت با اشاره به سخنان حضرت امام درباره اینکه مردم شخص پرست نیستند و اسلام را می خواهند گفت: حوادث سی و چهار سال گذشته دلیل بر اثبات سخنان امام درباره ایمان و اعتقاد مردم است.
کریمی قدوسی افزود: مقام معظم رهبری در تنفیذ آقای روحانی سه شرط را برای بقای این حکم بیان کرده است یکی تعهد در پیمودن صراط مستقیم که در آن قرار داشته اید دوم دفاع از حقوق مردم و سوم ایستادگی در برابر زورگویان و مستکبران.
وی گفت: مخالفت ما نوعی حمایت از رئیس جمهور برای حفظ این اصول حاکم بر حکم تنفیذ وی است.
قدوسی افزود: تدبیر در پی کشف تکلیف است و تکلیف الهی در پی تسلیم در برابر تقدیر الهی است.
وی گفت: دولت تدبیر باید دولت تکلیف الهی باشد و سرنوشت خود را در ظل اهداف اسلام و هدایت اسلام جستجو کند.
نماینده مردم مشهد افزود: در سی و چهار سال گذشته مردم خود را بارها اثبات کردند که با کسی عهد اخوت نبستند و مردم همیشه پشت سر امام حرکت کردند و اگر مقام و مسئولی بازبماند از او عبور کردند و او را زیر پای خود گذاشتند.
وی گفت: در برابر قرآن و قانون هم رئیس جمهور و هم نمایندگان سوگند خوردند که در برابر ملت پاسخگو باشند و ملت هیچ گاه این دو جایگاه قانونی را فدای یکدیگر نمی کنند.
نماینده مردم مشهد افزود: اگر برای رای گیری به وزیری رأی ندادیم معنایش چوب لای چرخ دولت گذاشتن نیست و اگر تلاش می کنیم وزیر بهتری انتخاب شود می خواهیم به شما کمک کنیم.
وی گفت: قانون اساسی رأی اعتماد را برای همکاری دو قوه به مجلس سپرده است و بناست چهار سال قوه مقننه به دولت کمک کند.
نماینده مردم مشهد افزود: مشورت دادن همیشه به معنای تایید کردن نیست و گاهی مخالفتها بیش از مشورتها می تواند به دولت سود برساند.
وی گفت: آقای روحانی سیاست خود را اعتدال و دولت را دولت راستگویان عنوان کرد، بنابراین از افراط و تفریط باید پرهیز کنیم و افراد افراطی را به کار نگیریم.
نماینده مردم مشهد با بیان اینکه اسلام دین وسط است گفت: اعتدال به معنای عبور از اصول نیست.
مخالف کلیات کابینه پیشنهادی در ادامه سخنانش گفت: رئیس جمهور نیز باید افراد بهتری که بویی از فتنه نداشته باشند برای رای اعتماد نمایندگان به مجلس معرفی کند.
کریمی قدوسی افزود: شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور مثل اعتدال و دولت راست گویان و اینکه مصداقم عدالت شهید بهشتی است و 100 روزه مشکلات اساسی مردم را حل می کند خوب است و موجب رای حداکثری به وی شد.
وی علت اینکه بیشتر مخالفان با تعدادی از افراد پیشنهادی، مسئله فتنه 88 است گفت: فتنه بزرگترین خطر و تهدیدی بوده است که از اول انقلاب نظام و کیان اسلامی را در معرض خطر قرار داده است.
کریمی قدوسی افزود: رهبرانقلاب فرمودند این خطر از 8 سال دفاع مقدس بالاتر بود و هدف ما از مخالفت با برخی افراد کابینه بحث و رگه های فتنه است که در کابینه آینده از حوادث تلخ و فتنه و به حاشیه رفتن دولت و پرداختن به مسائل فرعی و فراموشی مسائل اصلی جلوگیری کند.
وی گفت: وظیفه نمایندگان که در برابر اسلام، خدا، قرآن و ملت سوگند یاد کرده اند این است که از تکرار حوادث تلخ گذشته جلوگیری کنند.
این نماینده مجلس افزود: مقام رهبری فتنه را مرض و علاج آنرا حضور مردم و حماسه 9 دی به عنوان نقطه عطف خواندند و باید به این نکات توجه شود.
کریمی قدوسی گفت: فتنه دارای مرکز مدیریت بود و برای از پای درآوردن نظام 30 سال است که برنامه ریزی می کردند.
وی افزود: مقام رهبری فرمودند فتنه برچیدن نظام دین و ارزش های اسلامی را در دستور کار داشت و درباره سران فتنه فرمودند کسانی که نقطه نورانی را به زرد تبدیل کردند صلاحیت حضور در نظام اسلامی را از دست داده اند و ما نیز با آنان مخالفیم.
کریمی قدوسی گفت: ساکتین فتنه نیز در طولانی شدن آن نقش داشتند و سران فتنه که دشمن آنان را در وسط میدان آورده بود باید راه خود را جدا می کردند اما نکردند.
وی با بیان اینکه فتنه طرح براندازی بود افزود: سران فتنه اگر توبه کنند توبه انان پذیرفته شده نیست زیرا به یک ملت تهمت زدند.
این نماینده مجلس گفت: برخی با سکوتشان فتنه را همراهی و حق را ذلیل کردند.
کریمی قدوسی افزود: از اول انقلاب تاکنون به نظام اسلامی دو تهمت وارد شد یکی در زمان امام راحل بود که جهان استکبار و مرتجعین تهمت جنگ افروزی و خشونت به انقلاب نسبت دادند و در پی آن 8 سال حمله و تجاوز نظامی را به کشورمان تحمیل کردند اما امام و رزمندگان مقاومت کردند و دشمن را به عقب نشینی وادار کردند.
وی تهمت دوم را سخت تر از تهمت اول دانست و گفت: در انتخابات 88 برخی افراد باسابقه به مردم تهمت زدند و به تقلب متهم کردند و در روز عاشورا آن فاجعه را به بار آوردند و در پی آن مردم حماسه 9 دی را به وجود آوردند.
کریمی قدوسی افزود: مقام رهبری همچون امام رفتار می کنند و می گویند فتنه گران باید عذرخواهی کنید که نمی کنند.
وی گفت: فتنه هزینه سنگینی به نظام وارد کرد و رئیس جمهور باید بداند که افرادی که معرفی کرده اند وقت شما را می گیرند و کابینه را به تقابل با مجلس پیش می برند.
این نماینده مخالف کلیات افراد پیشنهادی برای کابینه یازدهم افزود: برخی افراد پیشنهاد شده دقیقا در مسائل فتنه نقش بسیار فعال داشتند.
کریمی قدوسی گفت: ما نیز از اعتدال و دولت راستگویان حمایت می کنیم اما اقدام شما که باعث ناراحتی ملت شده است با این شعارها تطابق ندارد.
وی افزود: دانشگاه و محل تولید علم و قدرت که در دوران فتنه به آتش کشیده شد دوباره به دست چه کسی سپرده خواهد شد؟
کریمی قدوسی گفت: در زمینه فتنه 105 صفحه اسناد وجود دارد که مبین اهداف فتنه گران درباره ارتباط با جاسوس خانه ها، حذف رهبری ولایت و نظارت شورای نگهبان است.
وی افزود: ایجاد بی ثباتی در جامعه تاکتیک بعدی فتنه است و نمایندگان باید با درک صحیح از شرایط و حمایت از دولت به این مسائل توجه کنند.
نماینده تهران به عنوان مخالف کابینه پیشنهادی به بیان دیدگاه های خود به ویژه درباره ارتباط برخی وزرای پیشنهادی با فتنه 88 پرداخت.
حمید رسایی گفت: امروز در تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان یکی از برگ های زرین و قابل دفاع ثبت خواهد شد چرا که کابینه یازدهم به ریاست آقای روحانی در حالی در مجلس شورای اسلامی با آرامش برای اخذ رأی اعتماد نشسته است که خیابانها و بانکهای تهران توسط کاندیداها و هوادارانی که رأی اکثریت را به دست نیاوردند به آتش کشیده نشده است.
وی افزود: هیچ مسجدی در آتش نمی سوزد. چادر از سر هیچ زنی کشیده نشده است. هیچ یک از نیروهای بسیجی و انتظامی در دفاع از فرد پیروز کتک نخورده و به شهادت نرسیده است.
رسایی گفت: در خطبه های هیچ نماز جمعه ای نظام اسلامی زیر سؤال نرفته. حاضران در نماز به جای نماز کف و سوت نزدند. روز قدس امسال اسراییل سیلی خورد و کسی شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران سر نداد. هیچ کس شعار مرگ بر اصول مهم قانون اساسی را در خیابانها سر نداد و کسانی زیر پل کالج ساندویچ بخورند و از آنها حمایت کنند.
نماینده مردم تهران افزود: هیچ کس از رهبر صبور و دلسوخته انقلابمان باج نخواست تا ایشان بگوید خمینی (ره) به کسی باج نداد من هم به کسی باج نمی دهم.
رسایی گفت: آقای روحانی ظاهراً نیستند تا چند جایی از مطالبم را در خطاب به ایشان بگویم؛ آقای روحانی و هیأت محترم همراه ، ما به شما این پیروزی را تبریک می گوییم و هر یک از شما که رأی خانه ملت را کسب کند بر اساس اصول و قانون به آن کمک خواهیم کرد تا در برابر دشمنان بایستد تا مشکلات روزمره و بنیادی مردم را حل کند. هر چند این برتری با حداقل هفت دهم بیش از 50 درصد بود.
وی افزود: برخی امروز در حالی برای دولت لب مرزی یقه پاره می کنند که تا دیروز در تریبون های خود کمک به دولتی با 65 درصد آرای مردم را وکیل الدوله ای می دانستند. برای ما 65 درصد یا 50 و 7 دهم درصد فرقی ندارد.
مخالف کلیات وزرای پیشنهادی گفت: آقای روحانی اگر طبق اصول حرکت کنید با تمام وجود از شما حمایت می کنیم حتی اگر به ما وکیل الدوله بگویند.
رسایی افزود: صحبت به عنوان مخالف کلیات به معنای مخالفت با همه وزرای پیشنهادی نیست بنده از آقای روحانی تشکر می کنم که در برابر برخی فشارهای غیرمنطقی ایستادند. از برخی عناصر بدنام و افراطی سیاسی که عملکردشان در سالهای اخیر مورد تشویق دشمنان بود استفاده نکردند.
وی گفت: از کلیت جهت گیری آقای روحانی در مصاحبه شان به ویژه در سیاست خارجی تشکر می کنم هر چند آقای روحانی باید بداند و از یاد نبرد که دشمنان ما به ایشان چشم طمع دارند.
رسایی افزود: یادآور می شوم که برخی از وزرای پیشنهادی از نظر سلیقه سیاسی همسو با بنده نیستند ولی انصافاً نیروهای متخصص و انقلابی هستند که به آنها رأی خواهم داد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب بر همکاری و اعطای فرصت به دولت جدید تأکید کردند اما در عین حال نمایندگان را موظف به بررسی سوابق کابینه و انتخاب وزرای صالح نمودند. در دیدار با دانشجویان تأکید کردند که نکته اصلی یعنی فتنه 88 و عملکرد برخی را فراموش نکنند.
رسایی افزود: اما آقای روحانی برخی از اعضای کابینه شما از نظر سابقه اجرایی و تحصیلی غیرمتخصص و غیر مرتبط با وزارتخانه مربوطه هستند برخی از وزرای پیشنهادی محترم سالها در رشته های دیگر فعال بودند و گذر زمان باعث شده تا در حوزه معرفی شده به روز نباشند.
وی گفت: آقای واعظی که سابقه اجرایی و تجربی در حوزه سیاست خارجی دارد ، تحصیلاتش سالهای دور در رشته ارتباطات بوده و وقتی در کمیسیون صنایع از ایشان سؤال می کنند آن سابقه آن تحصیلات با این وزارتخانه چه ارتباطی دارد با صداقت می گوید بنده خودم را برای وزارت خارجه آماده کرده بودم ولی وقتی پیشنهاد وزارت ارتباطات دادند ، گفتم اگر نپذیرم می گویند فلانی وزارت خارجه را می خواهد؛ این چه نوع ترکیب چیدن کابینه است.
رسایی افزود: وزیر ورزش با سابقه فعالیت اجرایی و تحصیلات دیگر برای وزارت ورزش معرفی شده در حالی که ما امروز در حوزه ورزش با سیاستگذاریها و سرمایه ای که گذاشته شده شاهد پیروزیهایی هستیم که محصول تلاش دولتهای قبل است.
وی گفت: کابینه معرفی شده متأسفانه از چابکی و تحرک لازم برای حل مشکلات مردم برخوردار نیست؛ علت آن سن بالای این کابینه است؛ میانگین سنی کابینه حدود 60 سال است که تاکنون کشور جوان ما کابینه ای به این مسنی نداشته است.
نماینده تهران با بیان اینکه قصد تخریب ندارم افزود: قطعاً این عزیزان محترمند اما آیا بهتر نبود از این دوستان در جایگاه مشاوره ای استفاده می شد نه جایگاه پرتحرک اجرایی.
وی گفت: برخی از وزرای محترم تاکنون چند بار سکته قبلی داشته اند و مجبور به عمل جراحی شده اند یکی از وزرا که یکی از مشکلات همین سن بالا است علاوه بر مشکلات دیگر که در جایگاه خود اشاره می شود در تلویزیون می گویند که سن ما برای بدوش کشیدن بار وزارتخانه کافی نیست ولی امروز در مجلس شورای اسلامی نشسته تا بار یک وزارتخانه مهم را که در تحریم باید مهمترین فعالیت را به عهده داشته باشد بدوش بکشد.
رسایی افزود: آقای روحانی نسل سوم کشور چه گناهی کرده که باید از مدیران نسل اول که مدیریت ناموفق کرده اند و در دوره آنها تورم 50 درصد و آشوبهای خیابانی بدون زیرساخت سیاسی نه مثل فتنه 88 که آشوب خیابانی با زیرساخت سیاسی بود؛ آشوبهای خیابانی در دوره آنها در مشهد ، اراک ، قزوین ، اسلامشهر رخ داد از آنها استفاده شود.
وی گفت: برای نقد برخی وزرای شما کافی است به نشریه مرحوم کیومرث صابری فومنی یعنی گل آقا مراجعه شود تا معلوم شود امروز این کابینه برخی اعضا هیچ تناسبی با هم ندارند آن وقت مشخص می شود که چه آینده ای در انتظار مردم است آقای روحانی این کابینه میدان دار عملیاتهای بزرگ اجرایی نخواهد بود بالا سر مدیران اجرایی نخواهد بود بالای سر مدیران استانی برای حساب کشی نخواهد رفت. کابینه شما کابینه پشت کارتابلها خواهد بود. گزارشهایی که از استانها می دهند و وزرای شما آنها را پشت کارتابلها بررسی می کنند.
وی گفت: این ترکیب ظلم به نیروهای جوانی است که در همین کابینه هستند و اگر همه کابینه از آن نشاط برخوردار بود می شد از آن استفاده کرد برخی از وزرای پیشنهادی شما از حاشیه پرآشوب سیاسی برخوردارند.
این نماینده مخالف کلیات وزرای پیشنهادی خطاب به رییس جمهور با بیان اینکه شعار شما اعتدال است و ان شاء الله تعریف کنید و از آن پاسداری کنید تا به سرنوشت شعار اصلاحات که به اصلاحات آمریکایی رسید دچار نشود افزود: شما در حالی شعار اعتدال می دهید که برخی از چهره های معرفی شده کابینه افراطی هستند آن هم در فتنه ای که شبه کودتا بود حضور داشتند.
رسایی گفت: برخی از چهره های معرفی شده سابقه حضور در اغتشاشات ، تعطیلی کلاسهای دانشگاه ، حمایت از عناصر آشوبگر را دارند که اکنون فراری هستند. برخی سابقه بازداشت در فتنه دارند برخی از آنها سایه به سایه همراه با متوهمین فتنه بودند و فرماندهی عملیات روانی آنها را به عهده داشتند.
وی افزود: در این دوره شما جناب آقای صادق را به عنوان نماینده خود در شورای نگهبان معرفی کردید که بسیار متین و منطقی عمل کرد و جلوی برخی از فتنه گری ها را گرفت ولی از آن طرف در کابینه شما کسی است که نماینده آقای موسوی در انتخابات سال 88 در شورای نگهبان بود، عامل ایجاد توهم پیروزی در موسوی یکی از آنها همین فرد بود که از بعد از ظهر روز جمعه به شهادت برادرمان آقای زارعی که آنجا حضور داشتند وی آقای موسوی را پیروز انتخابات می نامد و مانند برخی دیگر که بیرون صحنه به او تبریک می گفتند باعث شدند که آنها متوهم شوند.
رسایی گفت: البته برخی از وزرای پیشنهادی شما می گویند حضور ما در کنار فتنه گران در حقیقت با هماهنگی نهادهای امنیتی بوده؛ از جمله یکی از چهره های شاخص در کابینه شما این ادعا را زیاد تکرار می کند. اصرار دارد علنی نباشد؛ جل الخالق یعنی رهبر انقلاب از یک طرف فریاد می زند سکوت نکنید موضع بگیرید و از طرف دیگر نهادهای امنیتی ما افرادی را می فرستند تا رئوس فتنه را تحریک کرده و بر مواضعشان اصرار بورزند.
وی افزود: دوستان و همکاران محترم که امروز مردم نظاره گر مواضع ما و شما هستند؛ فتنه و کودتای سال 88 یک دعوای انتخاباتی بین دو کاندیدا نبود بلکه به تعبیر رهبر انقلاب حرکت ریشه دار برای برانداختن نظام بود.
رسایی در ادامه به بیان نقل قولهایی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار اخیر با دانشجویان پرداخت و گفت: آقایی که از پشت تریبون مجلس می گویی کاسب فتنه آیا رهبر تو که صد بار سؤال کرده کاسب فتنه بوده ؟
وی گفت: درباره حادثه سال 78 نیز حرف زیادی داریم.
رسایی افزود: خدا را شکر که امروز برخی از صف بندی های داخل مشخص و شفاف تر شده و برخی ها صحبت کردند و مواضعشان را از پشت این تریبون گفتند مردمی که امروز مذاکرات مجلس را دنبال می کنند می پرسند آیا رهبری انقلاب نیز کاسب فتنه بود که خودشان می گویند صد بار از اینها پرسیدیم چرا جواب نمی دهند؟ مردم می پرسند رهبری به صراحت می گوید از آنها مطالبه کنید ولی برخی با واژه سازی کاسب فتنه ، دنبال توجیه و به فراموشی سپردن فتنه چهار سال قبل هستند.
وی گفت: برخی مغالطه می کنند که چرا به حضور برخی وزرای پیشنهادی در ستاد انتخاباتی یا نسبت به رأی دادن به کاندیدای دیگر یا اعتراضات قانونی سال 88 اعتراض می کنید. چه کسی گفته است اعتراض ما این است حرف ما این است شما در ستادهای انتخاباتی بودید در جلسه ای که رهبر انقلاب با مسئولین این ستادها داشتند بودید من به برخی از این آقایان در کمیسیونها گفتم گفتم چرا موضع نگرفتید گفتند ما از آن موقع به بعد هیچ حرفی نزدیم که این اول دعوا است چرا حرفی نزدید رهبری در این همین جلسه به شما گفتند بروید موضع بگیرید تا اینها از توهم دربیایند اما نکردید این کار را.
رسایی افزود: مگر یادتان رفته رهبر انقلاب فرمودند اینها هر کاری برای مقابله با نظام اسلامی توانستند کردند و اگر کاری از پیش نبردند نه اینکه نخواستند بلکه تیغشان نبرید. مگر یادتان رفته رهبر انقلاب فرمودند مردود شدن در این میدان به معنای رفوزه شده در یک امتحان نیست بلکه به معنای سقوط است.
وی گفت: تعداد قابل توجهی از اعضای معرفی شده کابینه سابقه امنیتی دارند؛ اتفاقاً برای تنها وزارتخانه امنیتی دولت یعنی وزارت اطلاعات وزیری معرفی شده بدون سابقه امنیتی آیا قرار است این وزارتخانه با وزیری در سایه اداره شود.
رسایی افزود: آقای روحانی ما فعالیت در نهادهای امنیتی یا نظامی را بد نمی دانیم بلکه این را افتخار می دانیم در نظام جمهوری اسلامی ولی حرف این است که برخی همواره با جنگ روانی می خواستند مردم را از این نهادهای نظامی ـ امنیتی بترسانند یادتان رفته خود شما در مناظره انتخاباتی گفتید من سرهنگ نیستم حقوقدان هستم با این ادبیات خواستید به مردم بگویید که اگر دیگری رأی بیاورد کشور پادگانی می شود.
وی گفت: تعداد قابل توجهی از اعضای کابینه پیشنهادی سابقه تحصیل در غرب دارند این شاخصه تا زمانی که در شخصیت این افراد تأثیر نگذاشته باشد بد نیست ولی متأسفانه این چهره ها از این حضور در غرب تأثیر گرفته اند و نسخه هایی که برای رفع مشکلات کشور ارایه می دهند نه بر اساس باورهای دینی نه بر اساس باورهای بومی بلکه بر اساس نسخه های نشخوار شده در غرب است.
رسایی افزود: در این افراد نوعی وادادگی در برابر غرب دیده می شود و به هیچ وجه روحیه مقاومت ندارند بلکه در برابر تهدیدها منفعل هستند دو تن از اعضای معرفی شده در طول ماههای قبل در حال انجام امور اداری خود برای اقامت در کشورهای دیگر بودند یکی از آنها در نوروز امسال با حضور در سفارت آمریکا در یکی از کشورهای منطقه برای اخذ گرین کارت مصاحبه می دهد (من هیچ وقت نگفتم ایشان گرین کارت داشته ـ در جلسه کمیسیون گفتم حضور پیدا کرده در سفارتخانه ای و در آنجا مصاحبه داده است).
وی گفت: روی حساس ترین وزارتخانه اقتصادی کشور چطور است که تحریم کنندگان ما استنباط می کنند از اینکه کسی وزیر وزارتخانه مهمی مثل نفت بشود؛ چه جور است تحریم کنندگان ما از وزیر خارجه شدن یکی از دوستان استقبال می کنند.
رسایی افزود: برخی از وزرای پیشنهادی از سابقه مناسب مدیریتی و رفتاری برخوردار نیستند برخی از وزرای پیشنهادی سابقه رد صلاحیت در انتخابات مجلس و شوراها را دارند که نهادهای ناظر آن شورای نگهبان و مجلس بوده اند آن هم در نه در سالهای قبل بلکه در همین دو ماه قبل آن هم نه یکبار بلکه دو بار آیا معرفی آنها نوعی به چالش کشیدن مجلس و شورای نگهبان نیست.
وی گفت: مدیریت برخی از این افراد در وزارت نفت باعث شد تا در مجامع جهانی پرونده ای به نام استات اویل و پرونده های دیگر برای ما باز شود. وزارت این افراد باعث شد فرزندان برخی از خواص در فساد غوطه ور شوند و امروز به جرم جاسوسی و فساد اقتصادی پرونده داشته باشند این جرایم به دلیل رخنه کردن فساد اقتصادی در زندگی این افراد بود و امروز کارشان به مقابله با نظام کشیده شده تا جایی که در تماس تلفنی با یکی از ضد انقلابیون فراری می گویند که ما در واقع تقسیم کار کرده ایم.
رسایی افزود: آقای روحانی نامه خودتان در کسوت دبیر شورای عالی امنیت ملی به رییس جمهور وقت را از یاد برده اید در این نامه چهار تذکر به رییس جمهور وقت داده اید.
وی خطاب به نمایندگان با بیان اینکه جایی که ما قرار داریم یک بزنگاه تاریخی برای مجلس است گفت: مردم درباره تصمیم های ما قضاوت می کنند به ویژه درباره آنهایی که در کودتا و فتنه 4 سال پیش نقش حمایتی و هدایتی داشته اند و حاضر به پذیرش اشتباه خود نیستند.
این نماینده تهران در پایان با گلایه از برخی نمایندگان بویژه رییس یکی از کمیسیونهای نظارتی که برخی جلسات خود با وزرای پیشنهادی را در رستورانها گرفته اند از عضویت خود در کمیسیون اصل 90 انصراف داد.
تذکر جلالی درباره سخنان رسایی
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده 79 آیین نامه داخلی مجلس درباره سخنان رسایی نماینده مخالف کابینه پیشنهادی تذکر داد.
کاظم جلالی درجلسه عصر امروز مجلس گفت : جناب آقای رسایی به نطق بنده اشاره کرد تعجب می کنم آقای لاریجانی می گوید این موضوع شامل ماده 79 نمی شود .
وی با اشاره به سخنان رسایی افزود: وی گفت« یک کسی در نطق صبح گفته کاسب کاران فتنه، رهبری هم کاسب کار فتنه است؟» این عبارت مشمئزکننده ایشان به ساحت رهبری انقلاب است عذرخواهی می کنم هم از محضر رهبر معظم انقلاب و هم متاسفم که یک نماینده مجلس چنین عبارت مشمئزکننده ای به ساحت مقدس رهبری وارد می کند، و برای اهداف سیاسی خودش حاضر است حتی از رهبری اینگونه خرج کند که نماینده و همکارش را تضعیف کند.
وی با بیان اینکه خاطره ای به یادم آمد گفت : در ایام فتنه به یک سخنرانی دعوت شدم در دانشگاه رشت، شب که برگشتم آمدم در هواپیما نشستم، دیدم عزیزی در کنار من نشسته است خودش را معرفی کرد گفت من فرمانده نیروی انتظامی استان گیلان هستم برادرزاده آقای رسایی در جریان فتنه دستگیر شد آقای رسایی پدر فرمانده نیروی انتظامی را درآورد تا ایشان آزاد شود. برادر ایشان پیمانکار مشارکتی است و در راه و ترابری پیمانکاری های بزرگی دارد.
جلالی خطاب به رسایی گفت: برادر عزیز ، اگر ما نجابت می کنیم اگر از روزنامه رنگی 9 صفحه ای تو حرفی نمی زنیم، اگر از پول های چند صد میلیون تومانی که به روزنامه و کار تو کمک می شود ، تو قلمت از بقیه بهتر نیست، بیانت از دیگران بهتر نیست ما اگر خدایی نکرده بخواهیم به نوعی غیراخلاقی و غیرمودبانه صحبت کنیم هم ادبیاتش را بلدیم و هم بدانید کاظم جلالی 14 سالش که بود در جبهه بود امروز اتوکشیده هستیم و در خدمت شما هستیم اما جلالی یک بچه روستایی مستضعف است حالا مرا هم پودر کنید مثل خیلی های دیگری که شما آنها را پودر می کنید.
جلالی گفت: شما با بیانتان با قلمتان با اجازاتی که علی الظاهر به لحاظ شرعی دارید که بتازید و هر عبارت راست و دروغی را بگویید می توانید آدم ها را نابود کنید ولی این کار را نکنید واقعا به مصلحت جامعه نیست.
وی افزود: امروز ما به دنبال این هستیم که با این رای و با این انتخاب اگر اندک شکافی هم در حاکمیت و در بین ملت و دولت ایجاد شد این رفع شود ، چرا این شکاف را داریم افزایش می دهیم؟.
جلالی گفت: من صبح گفته ام فتنه و فتنه گر اما مر کلام رهبری را باید توجه کرد، شما چقدر افراد را به عنوان ساکت فتنه زدید؟ شما آقای دکتر لاریجانی را زدید خدمت کردید؟ چه خدمتی کردید به جامعه؟.
وی افزود: مدتی پیش از یک بزرگواری پرسیدم که حالا نتیجه انتخابات خیلی بهتر شد برای شما؟ گفت نه خیلی بد شد، گفتم خب آفرین شما خودتان را زدید، شما خودزنی کردید وقتی در جریان اصولگرایی می آیید همه را به یک بهانه می زنید خب باید منتظر نتایجش هم باشید این تفکر نشان داده شد هم در انتخابات اخیر و هم در آزمون های دیگری که مردم این تفکر را برنمی تابند.
پاسخ رسایی به تذکر جلالی
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: خدا را شکر که امروز مشروح مذاکرات حتی از تلویزیون هم پخش می شود و تعجب می کنم آقای دکتر جلالی یک نطق شیوا و با فرصت و بدون اینکه به ایشان کسی تذکر بدهد انجام داد حتی آخرش هم رئیس محترم نگفت که موضوع برادر بنده و برادرزاده بنده که ایشان توضیح می دهند چه ربطی به بنده دارد.
حمید رسایی در پاسخ به تذکر جلالی افزود: آقای دکتر لاریجانی؛ روز چهارشنبه می خواستم یک تکه صحبت های آقا را بخوانم که اتفاقا به شما فرمودند وقتی وسط صحبت کسی برخی نمایندگان ورود می کنند آنها را به مردم معرفی کنید ، یادتان هست آن جلسه را.
در این زمان لاریجانی رئیس مجلس صحبت رسایی را قطع کرد و گفت: بله یادم هست ، چون شما هم آمدید اینجا داد و بیداد راه انداختید بنابراین به شما هم تذکر می دهم.
رسایی در ادامه گفت: بله آقای لاریجانی ، شما همین کار را بلدید به من هم تذکر بدهید ولی به این آقایان هم تذکر بدهید .
وی افزود: آقای دکتر جلالی در موافقت صحبت کرد ، مخالف باید برود نقد کند یعنی چی، یعنی اینکه یکی در موافقت صحبت کند من در مخالفت صحبت نکنم ، طبیعی است که مخالف می رود صحبت و نقد می کند کار مجلس همین است .
رسایی گفت: طبیعتا حق پاسخگویی از تریبون مجلس برای برادر بنده که بسیار انسان محترم و سالمی است محفوظ است و با اینکه ایشان از مدیران دوره اصلاحات بود اما فشارهای زیادی بر او از مجلس ششم آورده شد که باج بدهد بنابراین ایشان را از مدیرکلی قزوین برداشتند چون حاضر نشد باج بدهد اما من مواضع سیاسی ایشان را نفی کردم و قبول ندارم و بنده هیچ فشاری به فرمانده نیروی انتظامی برای موضوعی که جلالی مطرح کرد نیاورده ام بلکه برخورد نامناسبی شده بود ، گفتم پیگیری کند اتفاقا پیگیری کردند و من همین جا می خواهم که آقای احمدی مقدم باید آن پرونده را گزارشش را از پشت تریبون اعلام کند، چون خوب بود برای نیروی انتظامی چون آن فردی که این کار را کرده بود متاسفانه از ضوابط خارج شده بود .
وی افزود: بنده با تمام اختلاف سیاسی نمی توانم برخی از واقعیت ها را نبینم کما این که آقای مرحوم کامرانی هم که آن اتفاق برای خانواده اش افتاد اولین کسی که زنگ زدند به ما بود، ما هم پیگیری کردیم.
رسایی گفت: من خوشحالم از اینکه صف بندی ها مشخص تر شد ، بنده به کسی توهین نکرده بودم ولی با ربط و بی ربط شما فرصت تذکر ماده 77 به همه دادید خداوند ان شاءالله این روزی را حلال کند برای آنها.
انتقاد نماینده بوکان از نطق رسایی
نماینده مردم بوکان در مجلس از نطق رسایی نماینده تهران گلایه کرد.
محمد قسیم عثمانی در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم با استناد به ماده 113 آئین نامه داخلی مجلس و با اشار به اینکه ناطق نباید از موضوع مورد بحث خارج شود گفت: مخالف محترم کلیات وزرای پیشنهادی دولت، رای مردم را امروز به تمسخر گرفت.
وی افزود: وی از دولتی که سرکار آمده به لب مرزی یاد میکند، پس آیا این حماسهای که رخ داد لب مرزی بود؟.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ناطق باید در مورد موضوع صحبت کند ادامه داد: وی آقای روحانی را محاکمه میکند و راجع به کلیات حرفی نمیزند.
عثمانی خطاب به رئیس جلسه گفت: شما به عنوان رئیس مجلس موظف هستید زمانی که نمایندهای از موضوع خارج شد جلوی آن را بگیرید.
لاریجانی در پاسخ گفت: کسی که به عنوان مخالف صحبت میکند میتواند راجع به برنامه یا ترکیب کابینه صحبت کند و شخصی که به عنوان مخالف حرف زد در این زمینه صحبت کرد.
تذکر نماینده کرج درباره بخشی از سخنان رسایی
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی گفت: بیشتر اعضای کمیسیون صنایع از پاسخهای وزیر پیشنهادی ارتباطات قانع شدهاند.
عزیز اکبریان در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت یازدهم گفت: در صحبتهای آقای رسایی بحثی در مورد کمیسیون صنایع بود، من به عنوان نایب رئیس این کمیسیون میگویم که چنین سوالی از آقای واعظی نشد که آشنایی شما با وزارت ارتباطات کم است و ایشان بگوید آماده بودم به وزارت خارجه بروم.
وی افزود: من در جلسه بودم ، دوستان درجلسه حاضر و ناظرند که چنین سوالی نشده و او چنین جوابی نداده است بلکه آقای واعظی درباره بحث ارتباطات بهترین پاسخها را به دوستان دادهاند و اکثرا قانع شدند.
لاریجانی در پاسخ گفت: اینها تذکر نیست ، اگر نقل قول خلاف واقع راجع به آقای واعظی گفته شده، ایشان و رئیس جمهور وقت دارند تا پاسخ دهند.
تابش نماینده مردم اردکان به عنوان موافق کابینه پیشنهادی با تشکر از خلق حماسه سیاسی مورد نظر رهبری توسط مردم در انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز از برنامه های دولت منتخب مردم دفاع می کنم و از نمایندگان محترم می خواهم که همراه با رای معنادار ملت ، به کابینه پیشنهادی دکتر روحانی رای اعتماد دهند .
تابش افزود: مطالعه و بررسی برنامه های وزرای پیشنهادی حق نمایندگان مجلس است اما اجرای این مهم باید بر پایه اخلاق و موازین دینی باشد و من بر حسب وظیفه قانونی خود لازم می دانم نکاتی را ذکر کنم.
وی اضافه کرد: اکثریت مردم در انتخابات 24 خرداد رای به تغییر و اصلاح وضع موجود کشور دادند و به اعتدال و ثبات امید بستند و دولت تدبیر و امید حاصل همین گفتمانی است که در طول انتخابات شکل گرفت و نقش راهگشایانه مقام معظم رهبری، حضور فعالانه همه سلیقه ها، گروهها و جریان های سیاسی در این انتخابات و اثرگذاری شخصیت های مقبول مردم در خلق حماسه ای بزرگ برجسته است و باید از یاد نبریم که مردم در این انتخابات به افراط و افراطی گری نه و به اعتدال و عقلانیت آری گفتند .
تابش افزود: اکنون نوبت ماست که به انتخاب آن روز مردم و به کابینه منتخب امروز آری بگوییم و به انتخاب، امید و اعتماد مردم رای مثبت دهیم.
وی تصریح کرد: ترکیب کابینه پیشنهادی، ترکیبی اعتدالی است و فصل مشترک آرای ملی مجموعه ای است که با هم معنا پیدا می کند و این کابینه ، ترکیبی پیوسته و توانمند است که متوجه به جهات مختلف سیاسی است و مناسب است به کل این کابینه رای اعتماد بدهیم.
تابش گفت: کابینه پیشنهادی برای خارج کردن کشور از دایره مشکلات و مسائلی آمده است که متاسفانه جامعه به آن گرفتار است.
وی خاطرنشان کرد: صدور چندین قطعنامه توسط اتحادیه اروپا، آمریکا و سازمان ملل علیه ایران موجب شدت گرفتن تحریم ها ، وضع بد اقتصادی کشور ، تورم و نرخ بیکاری دو رقمی و رشد اقتصادی صفر شده و این در حالی است که دولتهای نهم و دهم 63 درصد درآمد نفتی ایران طی 108 سال گذشته یعنی معادل 700 میلیارد دلار را هزینه کردند که اگر مبتنی بر برنامه ریزی های علمی و واقع بینانه بود ما امروز به یک قدرت منطقه ای تبدیل شده بودیم.
تابش ادامه داد: برای ما به عنوان ام الق