کاردار سفارت سوئیس در تهران در مراسم افتتاحیه نمایشگاه آجرهای لعابدار تپه قلایچی بوکان گفت: اقدام کشور سوئیس در برگرداندن آثار تاریخی به ایران در راستای کنوانسیون فرهنگی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مهاباد، مراسم افتتاح نمایشگاه آجرهای لعابدار تپه قلایچی بوکان امروز با حضور کیم زستلر کاردار سفارت سوئیس در ایران و مسئولان کشوری و استانی در بوکان برگزار شد.
در این مراسم جبرئیل نوکنده رئیس کل موزه ملی ایران اظهار داشت: ۵۱ اثر تاریخی بعد از یک فرآیند 30 ساله و با همکاری سوئیس و تلاش مسئولان کشوری، سال 1399 به کشورمان بازگشت.
علیرضا دلخوش مدیرکل دیپلماسی وزارت امور خارجه نیز با اشاره به کنوانسیون استرداد فرهنگی ،جمهوری اسلامی ایران را بانی قطعنامه کنوانسیون فرهنگی عنوان کرد و از تصویب آن خبر داد و این مهم را زمینه کاهش قاچاق در زمینه ميراث فرهنگي دانست.
فرماندار بوکان نیز در این مراسم نبود موزه در این شهرستان را یکی از علل ارتباط نداشتن جوانان با گذشته کشور عنوان کرد و خواستار تاسیس موزه در این شهرستان شد و از کاردار سوئیس خواست یکی از شهرهای این کشور را به عنوان خواهر خوانده شهر بوکان اعلام کنند.
مرتضی ادیب زاده مدیرکل اداره کل موزه های کشور نیز بازگشت آثار تاریخی به خواستگاه شان را براساس نظر وزیر میراث فرهنگی کشور اعلام کرد و گفت: اداره کل موزه های کشور در ساخت وتجهیز موزه ها حمایت لازم را انجام خواهد داد.
جباری مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی آذربایجان غربی اظهار داشت: مسئولان اعتبار لازم برای تأسیس موزه شهرستان بوکان را اختصاص دهند تا زمینه آشناسازی مردم با پیشینه تاریخی و گسترش صنعت گردشگری منطقه ایجاد شود.
قطب الدین صادقی کارگردان و هنرمند پیشکسوت کشور نیز در این مراسم به قدمت و پیشینه تاریخی منطقه اشاره کرد و اطلاعاتی که آجرهای لعابدار درخصوص فرهنگ و تمدن منطقه میدهند را تشریح کرد.
دراین مراسم از بهمن کارگر کاوشگر و باستان شناس و عثمان رحمان زاده ناچیتی(پدر ژپتو ایران ) تجلیل شد.
این مراسم در سالن سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بوکان برگزار شد.