معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: مقایسه کردن و بیش از حد توان انتظار داشتن والدین از فرزندان، باعث انتقال استرس در ایام کنکور خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر دنبال عالیترین نتیجه هستیم، اما مطالعه خوبی نداشتیم و زمان خاصی را برای مطالعه اختصاص ندادیم استرسهای زیادی را برای ما به وجود میآورد اگر این استرس بیش از اندازه شود ممکن است احساس گیجی کنیم، بدخلق شویم، سطح انرژی ما پایین بیاید و در تصمیم گیری دچار اختلال شویم و برای کارهای مان انگیزه لازم را نداشته باشیم.
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به نقش والدین در کنترل و پیدایش این استرس گفت: اضطرابی که خانواده به فرد منتقل میکند باید و نبایدهایی است که استرس را افزایش میدهد، خود بچه ذاتاً استرس ندارد. مقایسه کردن، از بچه بیشتر از حد انتظار داشتن، اینها باعث میشود مشکلات بچهها بیشتر میشود.
رفیعیپور در ادامه برای کاهش استرس در ایام قبل کنکور به معرفی چند روش پرداخت و افزود: با تنظیم زمان مطالعه برنامه ریزی و هدف گذاری با توجه به امکانات و بهره هوشی مان در دراز مدت استرس کاهش پیدا میکند.
وی با اشاره به نزدیک شدن ایام کنکور ادامه داد: این روزهای آخر مدیریت زمان کنید، استراحت بیشتری داشته باشید و سعی کنید که موارد استرس زا را کاهش دهید اتاق تان را مرتب کنید و تفریح و ورزش را جایگزین کنید، اینها باعث میشود مقداری استرسها کاهش پیدا کند.
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: برای لحظات و روزهای آخر کنکور، مکان آزمون را شناسایی کنیم، وسایل لازم برای جلسه آزمون را آماده کنیم و تأکید دوباره بر خواب مناسب است، دو سه روز آخر و شب کنکور درس نخوانید.
رفیعیپور افزود: برای کاهش استرس، از تکنیکهایی مثل تنفس عمیق عضلانی استفاده کنیم به مدت ۴ تا ۶ ثانیه، دم عمیق داشته باشیم که به طور کامل شکمی باشد و حجم اکسیژن را بالا ببریم و تنفس مان را چند ثانیهای نگه داریم، بعد آرام ارام تنفس را بازدم عمیق و عضلانی داشته باشیم این یکی از کارهایی که کمک میکند.
وی همچنین بر خوردن صبحانه مناسب، پرهیز از غذاهای چرب و شیرین و استفاده از پروتئینها و رژیم غذایی سبزیجات و میوه جات و خواب مناسب برای کاهش استرس تأکید کرد.