سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه منشأ ۸۰ درصد ریزگردها در استان خارجی است، گفت: جنگلهای زاگرس سد مناسبی برای مقابله با گرد و غبار است.
شریفی پور چهار مولفه آب، خاک، هوا و پوشش گیاهی را عوامل مهم در توسعه پایدار دانست و افزود: اگر از این چهار مولفه صیانت شود و به بهره برداری بهینه برسد، حرکتی مهم در مسیر توسعه پایدار انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه ۸۲ درصد مساحت کشور را عرصههای منابع طبیعی، جنگل و بیابان تشکیل داده است، گفت: ۱۳۵ میلیون هکتار از عرصههای منابع طبیعی کشور در اختیار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری است که نشان از نقش مهم سازمان، در حفاظت از منابع خدادادی دارد.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: موضوع تداخلات، بحثهای حاکمیتی و مشکلات موجود با کشاورزان، وظیفه خطیر پاسداری از طبیعت در این اداره کل را تحتالشعاع قرار داده که جفا در حق کارکنان این اداره کل است.
وی در ادامه به بحث ریزگردها اشاره کرد و منشا ۸۰ درصد آن را خارجی اعلام کرد و یادآور شد: جنگلهای زاگرس ۴۰ درصد آب شیرین ایران را تامین میکند و سدی برای مقابله با ریزگردها است، پس پاسداری از جنگلها وظیفه همگانی است.
شریفی پور یکی از خطرات پیش رو را کاهش منابع آب زیرزمینی و فرونشست زمین به ویژه در مناطق شرقی استان عنوان کرد و گفت: منابع طبیعی در معرض خطر است و همه دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد نیز باید در زمینه صیانت از این منابع و احیای آن همکاری لازم را داشته باشند.
۱۷ ژوئن برابر با ۲۷ خرداد امسال به عنوان روز جهانی بیابان زدایی نام گذاری شده است و این روز در کشورهای مختلف گرامی داشته میشود؛ شعار روز جهانی بیابان زدایی عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی است.