از سال گذشته تا کنون، ۷۳۰۰ آزمایش استحکام سنجی در سد کانی سیب ارومیه انجام شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، مدیر اجرایی پروژه سد کانی سیب و کانال انتقال آب به دریاچه ارومیه با اشاره به آزمایش انجام گرفته در این سد گفت: از سال گذشته تاکنون هفت هزار و ۳۰۰ آزمایش با هدف بررسی استحکام و توان این سد و تونل توسط شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک صورت گرفته است.
محمد ونایی با بیان اینکه سد کانی سیب مهمترین تامینکننده آب مورد نیاز برای احیای دریاچه ارومیه است، افزود: این سد ظرفیت ۲۲۰ میلیون مترمکعبی دارد و سالانه میتواند بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب را مدیریت کند.
وی اظهار کرد: طرح سد کانی سیب از ۲ پروژه شامل سد مخزنی از نوع خاکی با هسته رسی و با ارتفاع ۵۷ متر و طول تاج ۸۵۰ متر روی رودخانه زاب در ۱۲ کیلومتری شهرستان پیرانشهر تشکیل شده است.
ونایی اضافه کرد: پروژه دیگر سد کانی سیب، کانال انتقال آب به دریاچه ارومیه به طول ۳۵ کیلومتر با دهانه ۵.۵ متر و کانال روباز به طول ۱۱ کیلومتر است که وظیفه انتقال آب سد را به این دریاچه برعهده دارد.
مدیر اجرایی پروژه سد کانی سیب و کانال انتقال آب به دریاچه ارومیه ادامه داد: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک موفق شده در این پروژه، چهار هزار و ۳۲۵ آزمایش بتن تازه و سخت شده، یک هزار و ۴۴۳ آزمایش دانسیته و تراکم آزمایشگاهی، ۱۳۷ مورد آزمایش واتراستاپ، ژئوتکستایل و ژئوممبران، ۵۱۲ مورد آزمایش آب بتن، ۱۶۹ مورد آزمایش فیزیکی و شیمایی سیمان، ۲۸۲ مورد آزمایش آسفالت و قیر، ۱۵۲ مورد آزمایش شامل میلگرد و شاتکریت، ۱۶۹ مورد آزمایش مصالح سنگی و ۲۷ مورد آزمایش مواد افزودنی به بتن را با بکارگیری تجهیزات خاص انجام دهد.
ونایی گفت: آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک ۱۵ هزار فقره آزمایش فنی و تخصصی را درسال ۱۳۹۹ با توجه به سرعت پیشرفت پروژه و حجم عملیات انجام داده بود.
سد کانیسیب مهمترین تامینکننده آب مورد نیاز برای احیای نگین آبی آذربایجان به شمار میرود.
این سد مبدا ۶۰۰ میلیون مترمکعب آبی است که سالانه برای احیای دریاچه ارومیه از طریق تونل و کانال چند ده کیلومتری به بستر دریاچه وارد خواهد شد.
تونل کانی سیب با نزدیک به ۳۵ کیلومتر مسافت، مهمترین سازه برای انتقال آب به دریاچه ارومیه برای جلوگیری از خشک شدن آن است که هم اینک در مراحل پایانی اجرا قرار دارد.