کارشناسان تغذیه توصیه میکنند، به تبعیت از شروع فصل گرما باید با طبیعت همگام شد و در الگوی تغذیهای خود تغییر ایجاد کرد.
در روزهای گرم، وعدههای غذایی را به تعداد بیشتر و حجم کمتر تقسیم کنید.
مصرف گوشت را درتابستان محدود و لبنیات را افزایش دهید.
انواع حبوبات مانند لوبیا، عدس، لپه و نخود منابع غنی پروتئین، فیبر و آهن هستند که در فصل گرما جایگزین مناسبی برای انواع گوشتها هستند.
لبنیات به خصوص ماست نیز در گرمای تابستان جایگزین مناسبی برای گوشت است. ماست ترکیب شگفت انگیزی از پروتئین، کلسیم و کربوهیدرات است که هم احساس سیری میآورد و هم قدرت سیستم ایمنی بدن و معده را افزایش میدهد.
مصرف خرما، عسل، غذاهای شیرین و برخی ادویهها مانند فلفل نیز سبب بالا رفتن فعالیت بدن و آزاد شدن گرما میشوند.
ماست و خیار هم گزینه مناسبی است که میتواند جایگزین وعده غذایی کرد.
نان، پنیر و هندوانه هم وعده غذایی مناسب افرادی است که طبیعت گرم دارند.
نان و پنیر و خیار و گوجه از مناسبترین وعدههای غذایی است که در فصل گرم سال بسیاری از افراد از خوردن آن لذت میبرند.. افزودن نعناع خشک نیز خاصیت تغذیهای آن را افزایش میدهد
از طرفی در روزهای گرم، غذاهایی که طبع سرد دارند، باعث فعالیت غدد عرق و گشادی عروق در سطح پوست شده و در نتیجه بدن را خنک میکند.
مصرف نوشابههای گازدار و نوشیدنیهایی مثل قهوه را در فصل گرما محدود کرد، زیرا کافئین نیاز بدن به مایعات را بیشتر میکند. همچنین از بین نوشیدنیهای کافئین دار فقط چای به علت طبع سرد و ایجاد خنکی در بدن مناسب است.
از طرفی در فصل گرما به علف گرمای هوا، تعریق بدن بیشتر انجام میشود و ضرورت نیاز بدن به آب و نوشیدنی بیشتر احساس میشود..
در اثر تعریق نه تنها آب بدن بلکه املاح با ارزش بدن نیز از دست میرود که باید با تغذیه مناسب جبران شوند.
نوشیدنیهای خنک کننده
آب بهترین نوشیدنی است که میتواند عطش را برطرف کند.
خربزه و هندوانه به عنوان خنکترین میوههای فصل برای گذراندن ماههای گرم و داغ تابستان به شمار میروند
انگور، گیلاس، هلو و انجیر و زردآلو نیز دیگر میوههای مفید بدن در فصل گرماست.