رئیس کنفدراسیون ورزشهای ناشنوایان آسیا و اقیانوسیه از تاثیر حضور نمایندگان ورزش کشورمان در کرسیهای بین المللی و جایگاه جهانی میگوید.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد پرگر، رئیس کنفدراسیون ورزشهای ناشنوایان آسیا و اقیانوسیه میهمان برنامه «به اضافه ورزش» رادیو ورزش بود.
مجری: بحث امروز ما در مورد تاثیر حضور نمایندگان ورزش کشورمان در کرسیهای بین المللی و جایگاه جهانی است، عنوان شما هم ارزشمند است. این موفقیت حاصل چه راه و روشی بوده است؟ برای حفظ این کرسی چه کارهایی باید انجام دهید؟ چه حمایتهایی باید از سوی دستگاه ورزشی کشور صورت بگیرد؟
پرگر: خدا را شاکرم که این توفیق را به ما داد بعد از ورزش قهرمانی که سالها بعنوان کاپیتان تیم ملی فوتبال ناشنوایان بودم بعد از بازنشستگی با حمایت فدراسیون ورزش ناشنوایان ایران و فدراسیونهای بین المللی با توجه به تخصصی که در ورزش ناشنوایان داشتم بعنوان کاندیدای ریاست کنفدراسیون ناشنوایان آسیا و اقیانوسیه از سال ۲۰۱۵ توانستم این کرسی را کسب کنم و الان برای دومین دوره هم در سال ۲۰۲۱ هم به جزیره کیش هم انتخابی فوتبال المپیک بود که همزمان دومین دوره را توانستم بعنوان رئیس کنفدراسیون آسیا کسب کنم.
وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و فدراسیون ورزش ناشنوایان برای حفظ این جایگاه کمک میکنند. کشور ما جایگاه کنفدراسیون ورزش ناشنوایان آسیا و اقیانوسیه را به خوبی نشناخته بودند و فکر میکردند که ورزش ناشنوایان جزو پارالمپیک و پاراآسیایی است در حالیکه به طور مستقل بازیهای آسیایی و المپیک تابستانی و زمستانی دارد. ما در این ۴ سال تلاش کردیم فرهنگ ورزش ناشنوایان را در کشورهای بین المللی بخصوص آسیا و اقیانوسیه ترویج کنیم و خوشبختانه تاثیر مثبتی هم داشت، الان هم برنامه ریزی میکنیم که بازیهای آسیایی ۲۰۲۴ را اولین بار بعد از انقلاب بتوانیم در کشورمان با حمایت دولت برگزار کنیم و در کنار این برنامه ریزیهایی که داشتیم تلاش کردیم از توانمندیها و پتانسیلهای خوبی که در رشتههای مختلف وجود دارد استفاده کنیم؛ از داوران و بچههای کم شنوا و ناشنوایان در بخشهای مختلف مثل فوتبال، فوتسال، کاراته و همچنین در کمیسیون ورزشکاران هم بتوانیم از بچههای توانمند ایران استفاده کنیم.
مجری: میزان تعاملی که در حال حاضر با رئیس فدراسیون بین المللی ناشنوایان دارید، چگونه است؟
پرگر: مسئولین کشورمان که در کرسیهای بین المللی هستند صاحب یک نفوذی باشند که جایگاه خوبی برای ایران تعلق دادند، ما هم از این فرصت استفاده کردیم و با توجه به چند دوره میزبانیهای ورزش ناشنوایان که در تهران برگزار کردیم و موفقیتهایی که ورزشکاران در سطح بین المللی کسب کرده بودند آنها را ترغیب کردیم که همه مسئولین بین المللی احترام بگذارند و توانمندیهای ایران را تحسین کنند و همین باعث شد که کمک کنند و میزبانیهای مختلفی را به ورزش ناشنوایان ایران بدهند. یکی از مهمترین رویدادهایی که ما توانستیم از این فرصت استفاده کنیم برگزاری مسابقات جهانی تکواندو و کاراته بود که همزمان آقایان و خانمها در تهران برگزار شد، این باعث شد که ما بتوانیم روی بازیهای آسیایی ناشنوایان در ۲۰ رشته به صورت مجزا آقایان و خانمها در تهران برنامه ریزی کنیم که برگزار شود.
مجری: وقتی صحبت از کرسیهای بین المللی میکنیم بخشی از آن به بازخوردهای داخل کشور بر میگردد، سمت شما تا چه حد مورد اقبال دستگاه ورزش کشورمان قرار گرفته است؟
پرگر: ما همین دوره اول که انتخاب شده بودیم این موفقیت در کشور ما کمرنگ بود، اما به مرور زمان این ارتباطاتی که برقرار شد و این میزبانیهایی که برای کشور ما کسب شده و مسابقاتی که در کشور ما برگزار شده است و ارتباطات خوبی که در سطح بین المللی از طریق وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک و فدراسیون ورزش ناشنوایان انجام شده آنها متوجه شدند که این جایگاه، جایگاه بسیار مهمی هست و رویش دارند برنامه ریزی میکنند که کرسیهای بیشتری را از جانب ورزشکاران و مسئولین جمهوری اسلامی ایران در میادین بین المللی رویش حساب کنند و این برگزاری و میزبانی جمهوری اسلامی ایران هم خیلی کمک کرده به اقتصاد کشور مان، چون برآورد خوبی داشته همین فدراسیون ورزش ناشنوایان ایران با برگزاری همین مسابقات جهانی تکواندو و کاراته توانسته برآورد خوبی داشته باشد و یک کاروان ۱۵۰ نفری را با همین درآمدی که داشته به اضافه کمکهای دیگری از وزارت ورزش و اسپانسر و هیئت رئیسه فدراسیون توانسته این کاروان بزرگ را اعزام کند. ما با توجه به شرایط اقتصادی که در کشور وجود دارد ما میتوانیم کمک کنیم که در ورزش بتوانیم این تحریمها را دور بزنند و کمک به اقتصاد کشور کنند که برآورد خوبی داشته باشد و همین بازیهای آسیایی ۲۰۲۴ واقعا برآورد خوبی دارد برای ورزش کشور که آینده خوب و شکوفایی صورت بگیرد.