مدیرعامل سازمان تعاون روستایی: قرارگاه سازندگی سپاه در حال اجرای طرح زهکشی و آبخیزداری شالیزارهای شمال کشور با هدف به نصف رساندن نیاز کشور به واردات برنج است.
اسماعیل قادری فر افزود: قرارگاه سازندگی سپاه طرح زهکشی و آبخیزداری شالیزارهای شمال کشور را برعهده دارد که با اجرای آن نیاز کشور به واردات برنج به نصف کاهش خواهد یافت.
او گفت:اجرای طرح زهکشی و تسطیح شالیزارهای شمال از جمله برنامههای وزارت جهادکشاورزی است که با موافقت دولت، کارهای مربوط به طراحی آن درحال اجراست.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور ادامه داد:هزینه اجرای این طرح کلان ملی حدود ۳ میلیارد دلار برآورد و پیش بینی میشود منابع اعتباری این طرح ازمحل تهاتر با نفت، درکمتر از ۴ سال از زمان نقشه برداری، اجرا شود.
قادریفر با بیان اینکه امسال دو اقدام مهم و اساسی تحت عنوان کشت قراردادی برنج و مرکبات آغاز شد، گفت: کشت قراردادی برنج در سه استان شمالی اجرا شد که با استقبال خوب کشاورزان مواجه شدیم و مازندران استانی بود که بیشتر از تعهد خود وارد عمل شد و موفق شد ۲۵ هزار هکتار از مزارع شالیزاری خود را به کشت قراردادی اختصاص دهد.
وی ادامه داد: در اجرای کشت قراردادی برنج نهادههای مورد نیاز کشاورزان تامین میشود و کشاورزان مشکلی در فروش محصول خود ندارند و به قیمت روز از کشاورزان خریداری میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: برنجکاران محصول سال گذشته خود را به نسبت قیمت فعلی تا یک سوم کمتر فروختند که سبب دلخوری کشاورزان و مسؤولین شد و به همین دلیل کشت قراردادی برنج در دستورکار قرار گرفت تا دست واسطههای برنج کوتاه شود.
او از رفع موانع دریافت تسهیلات ارزان قیمت برای کشاورزان خبر داد و گفت: دولت در ستاد اقتصادی اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش را مصوب کرده است و کشاورزان با دادن چک و سفته می توانند از این تسهیلات بانک کشاورزی در کوتاهترین زمان ممکن بهره مند شوند.
حسن عنایتی مدیر کل جهاد کشاورزی مازندران هم گفت: بر اساس آمار رسمی معاونت ترویج جهاد کشاورزی مازندران ۱۳ نفر از برترینهای کشاورزی به عنوان کشاورزان نمونه ملی و بقیه نمونه استانی هستند و در بخش دام و طیور، شیلات، صنایع و مکانیزاسیون، منابع طبیعی، آب و خاک، زراعت و باغبانی بهترین مدیریت، عملکرد و بهره وری را داشتند.
او با بیان اینکه همچنان اختلاف و شکاف تولید در تولیدات محصولات کشاورزی بالا است، گفت: امروز شکاف تولید در واحد سطح را میتوانیم با استفاده از فناوریهای نوین میتوانیم این شکاف را از بین ببریم.
عنایتی افزود: در سایه حمایت بیشتر از تولید کنندگان میتوان امنیت غذایی و آرامش بخشی به بازار محصولات کشاورزی را رقم زد.
او گفت: یکی از راهکارهای مهم در حمایت از تولید کنندگان محصولات کشاورزی صادرات این محصولات به بازارهای خارجی و کشورهای همسایه است.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران همچنین صنایع تبدیلی را مهمترین عامل برای تکمیل زنجیره ارزش افزوده تولیدات کشاورزی مازندران دانست و افزود: دولت با اختصاص تسهیلات کم بهره در کنار کشاورزان خواهد بود و برای رسیدن به این هدف تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.
حامد گلی گزارش می دهد