مدیرکل محیط زیست و خدمات شهری شهرداریها و دهیاریهای کشور از مصوبههای جدید قانونی برای جایگزینی سرمایه گذاران خصوصی به جای پیمانکاران دولتی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، راضی در هشتمین نشست تخصصی مدیران پسماند کلان شهرهای کشور در شیراز گفت: معافیت مالیاتی سرمایه گذاران خصوصی در چرخه مدیریت پسماند از جمله جمع آوری، حمل و نقل، پردازش، کمپوست و تفکیک، از جمله مصوبات قانونی است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد تفکیک زباله در مبدا انجام میشود گفت: طبق برنامه ششم توسعه این میزان باید به ۳۰ درصد برسد و برای این راندمان بندهای قانونی مصوب شده است.
راضی گفت:در این راستا همه تولیدکنندگان و واردکنندگان که پسماند قابل بازیافت تولید میکنند، طبق بند قانونی جدید مکلف به بازیافت پسماند خود هستند و در غیر این صورت باید ارزش یک ده هزارم کالای خود را در اختیار وزارت کشور قرار دهند تا برای تفکیک زبالههای آنها اقدام شود.
مدیرکل محیط زیست و خدمات شهری شهرداریها و دهیاریهای کشورهمچنین بر استفاده از فناوریهای نوین و بکارگیری شرکتهای دانش بنیان در مراحل مدیریت پسماند تاکید کرد و گفت: امسال مطابق با حرکتی جدید که در زمینه دانش بنیانها آغاز شده است باید استفاده از تکنولوژیهای نو در این بخش هم فراگیر شود تا راندمان کار افزایش یابد.
وی به سنجش ۲۳ نیاز فنآورانه در حوزه پسماند اشاره کرد و افزود: معاونت فناوری رئیس جمهور برای عملیاتی شدن آنها در حوزه پسماند پیگیر است تا به مرحله صنعتی برسند.
طهوری مشاور وزیر کشور در امور فناوری هم با بیان این که در هزار و ۴۰۰ منقطه شهری، ۷۰۰ نقطه جمع آوری زباله داریم افزود:در حال حاضر فناوریهای مکمل حوزه پسماند در ۴۰ نقطه فعال است که در مقابل ۷۰۰ عدد کوچکی است.
وی با اشاره به اینکه این فناوریها باید در مقیاسهای بزرگ تری به کار گرفته شود که نیاز به منابع مالی دارد افزود: باید در کنار منابع دولتی که پیگیر آن هستیم، سرمایه گذار خصوصی جایگزین پیمانکار شود.
خوشبخت رئیس سازمان مدیریت پسماند شیراز هم با بیان اینکه این نشست دو روزه است گفت: بازخوانی و اصلاح قوانین پسماند، تصویب آیین نامه واگذاری جمع آوری هوشمند پسماندهای خشک، اصلاح دستورالعمل سگهای ولگرد سه شیوه نامه این نشست تخصصی دو روزه است.