رودخانه شیرین رود کوهمره سرخی شیراز با خروجی سالانه ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب از کوههای کوهمره جاری شده است و به خلیج فارس میریزد.
چند سالی است که با اضافه شدن چند چشمه آب شور به رودخانه شیرین رود کهمره سرخی شوری آب این رود شیرین ۱۱ برابر آب دریا شده و بخش زیادی از کشاورزی و دامداری مردم ۱۶ روستا را تعطیل کرده است.
سازمان آب منطقهای فارس تصمیم گرفته برای حل مشکل،آب شور را ۲۴ کیلومتر با لوله گذاری و ۸۰ میلیارد تومان هزینه به جای دیگر منتقل می کنند.
انصاری کارشناس محیط زیست گفت: با اجرای این طرح درواقع دشتهای نمکی مستعد کانونهای ریزگرد نمکی به وجود میآید که در آینده میتواند برای محیط زیست فاجعه آمیز باشد.
دکتر محمد زاده استاد دانشگاه شیراز و محقق گفت: با ۵ سال تلاش و تحقیق متوجه شدیم که این چشمههای نمکی درواقع آب چشمه روستای فتح آباد است که بعد از زلزله سال ۸۷ از اینجا سردرآورده است.
این محقق دانشگاه با بیان اینکه توانستیم با وصل کردن نقاط مختلف نشست کرده روی گنبد نمکی رد آب را پیداکنیم.
افزود:می توان با حفر یک چاه سر راه این آب پیش از رسیدنش به گنبدهای نمکی ،آب آن را از مسیرش خارج و چشمههای نمکی را خشکاند.
دکتر محمدزاده اظهار داشت: تا کنون دو بار در سالهای ۹۷ و ۹۸ موضوع را به پیوست طرحش به سازمان آب استان ارسال کرده، اما تاکنون به طرح او جوابی داده نشده است.
رودخانه شیرین رود با خروجی سالانه ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب از کوههای کوهمره جاری شده و به خلیج فارس میریزد.
خواهشا فکری به حال مردم زحمت کش این منطقه کنید.راه معیشت مردم روستا باغات انار است که با شور شدن آب تمامی آنها نابود شده است.