سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور گفت: مستمری مددجویان با دریافت وام قطع نمیشود.
وی تصریح کرد: بسیاری از مددجویان به دلیل اینکه حداقل درآمد آنها حذف شود به سمت اشتغال و کارافرینی نمیروند.
سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور گفت: اگر مددجویی که میتواند کاری انجام دهد، او را آموزش دهیم و چند بار کاری به او معرفی کنیم و او نرفت، آنگاه باید مستمری او قطع شود یا اینکه به مددجویی وام دادیم و او سر کار رفت، اما بعد از مدتی کارش را رها کند، آنگاه باید مستمری او قطع شود، چون کارفرما، دولت و بهزیستی برای اشتغالزایی او سرمایهگذاری کردهاند.
صافی تاکید کرد: سیاستگذاری باید به نحوی باشد که قطع مستمری به عنوان اهرم و در راستای ایجاد اشتغال و کارافرینی باشد و نه در مقابل آن یعنی اثر معکوس داشته باشد و اجازه ندهد که فرد دارای معلولیت به سمت بیکاری برود.
وی ادامه داد: از سازمانهای مرتبط مانند دانشگاهها مراکز آزاد و دولتی فنی حرفهای و دیگر مراکز مهارت آموزی باید برای فرد معلول، مهارتآموزی و آموزش اشتغالی مطالبهگری شود و در کنار آن سیاستهای تشویقی جهت سوق دادن افراد دارای معلولیت به سمت اشتغال و کارآفرینی بهکارگرفته شود.
صافی با اشاره به موضوع فرهنگی وابستگی به مستمری افزود: برای قطع مستمری، موانع فرهنگی داریم. بحث وابستگی به مستمری با سیاستگذاری چند وجهی و آموزشهای فرهنگی و انگیزشی باید برطرف شود.
وی یادآور شد: مبلغ وام اشتغال فعلا ۱۰۰ میلیون تومان است. این وام اشتغال ۱۰۰ میلیون تومانی کارمزد چهار درصد دارد و بازپرداخت آن ۸۴ ماه است. افرادی که تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند و دارای مهارت در زمینه حرفهای هستند به کمیته اشتغال معرفی میشوند و بعد از بررسی پرونده، به بانک معرفی میشوند تا بتوانند تسهیلات را دریافت کنند.
همچنین به گفته وی، در سال گذشته برای ۶۱ هزار و ۴۶۵ نفر از مددجویان بهزیستی شغل ایجاد شد.