پس از اینکه طرح جنجالی دولت انگلیس در انتقال مهاجران به کشور افریقایی روندا در نخستین گام با حکم دادگاه حقوق بشر اروپایی که انگلیس هنوز عضو ان است ناکام ماند.
به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ پس از اینکه طرح جنجالی دولت انگلیس در انتقال مهاجران به کشور افریقایی روندا در نخستین گام با حکم دادگاه حقوق بشر اروپایی که انگلیس هنوز عضو ان است ناکام ماند، شماری از اعضای حزب حاکم محافظه کار خروج انگلیس از کنوانسیون حقوق بشر اروپا را خواستار شدند تا راه برای اجرای این طرح گشوده شود.
مایک پنینگ نماینده حزب حاکم محافظه کار در پارلمان انگلیس در نشست جنجالی پارلمان در این باره گفت: دادگاههای ما اخراج پناهجویان را قانونی دانستند، مردم هم مهار مهاجران را خواستارند. چراباید بپذیریم دادگاه اروپایی حقوق بشر بر قانون ما و مجلس مسلط باشد؟
پیشتر تصمیم دولت انگلیس در اخراج اجباری مهاجران و اعزام به رواندا برغم موج مخالفتهای گسترده مردمی و نهادهای بین المللی با تایید دو حکم جداگانه دادگاههای انگلیس پشتیبانی شد.
نمایندگان منتقد دولت میگویند دولت با بی برنامگی نیم میلیون پوند پول مالیات دهندگان را با بابت اجاره هواپیما برای انتقال مهاجران به رواندا که انجام نشد هدر داد.
ایوت کوپرنماینده عضو حزب کارگر در پارلمان انگلیس گفت: این یک هرج و مرج و مایه شرمساری است. وزیر کشور، چون خودش مسئول این ماجرا و اجاره هواپیماست نباید کس دیگری را شماتت کند.
وزیر کشور انگلیس که خود طراح و حامی اصلی اخراج پناهجویان به روانداست میگوید به اجرای طرح انتقال مهاجران به رواندا مصمم است.
پریتی پتل گفت: تصمیم دادگاه استراسبورگ و دخالت در آرای دادگاههای ما ناامید کننده است.
وی تاکید کرد تصمیم ما برای انتقال پناهجویان به رواندا قطعی است و امادگیهای لازم در این باره ایجاد شده است.
وزارت کشور انگلیس در تازهترین واکنش اعلام کرد بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس پایان دادن به عضویت ۶۶ ساله انگلیس در کنوانسون اروپایی حقوق بشر را در دستور کار قرار داده است.