سفیر فنلاند: فنلاند در پی توسعه تعامل با ایران است
سفارت فنلاند به دنبال تعامل بیشتر و بهتر و توسعه این تعاملات با ایران است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سفیر فنلاند در ایران گفت: سفارت فنلاند به دنبال مهیا کردن شرایط و زمینه سازی
برای برقراری و حفظ ارتباط و تعامل برای روزهای بهتر و توسعه این تعاملات با ایران است.
"کاری کاهیلوتو" که در نشست با اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی سخن می گفت، ابراز امیدواری کرد: این نشست راهی برای شنیدن پیشنهادها و نظرات فعالان اقتصادی خراسان رضوی و دسترسی به افق های روشن در ارتباط دو طرف باشد.
وی به ارتباط حسنه ایران و فنلاند در مدت طولانی و پیش از اعمال تحریم ها علیه ایران در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد و به تشریح سابقه همکاری مطلوب دو طرف در گذشته پرداخت.
سفیر فنلاند در بخش دیگری از سخنانش برخی از ظرفیتهای اقتصادی کشورش را شرح داد و گفت: فنلاند به عنوان کشوری که عضو اتحادیه اروپاست و در شمال این قاره واقع شده، در زمینه انرژی های پایدار، حفظ انرژی و محیط زیست و نیز تکنولوژی، کشوری پیشرو است. این کشور در حوزه خلاقیت و نوآوری، دیجیتال، تجهیزات صنعتی و لجستیک نیز دارای قدرت زیادی است. جمعیت فنلاند در مقایسه با ایران کمتر است و هم اکنون حدود ۶ میلیون نفر جمعیت دارد.
کاهیلوتو تصریح کرد: فنلاند در حوزه مدیریت آب و پسماند پیشگام است و در زمینه مدیریت انرژی و منابع آبی می تواند تجربیاتش را در اختیار کلانشهر مشهد قرار دهد.
وی همچنین به موضوع بازسازی افغانستان و هدف گذاری کشورهای مختلف در این زمینه اشاره و ابراز کرد: در آینده نزدیک قطعا بازسازی افغانستان به موضوعی جهانی تبدیل خواهد شد و مشهد و خراسان رضوی که دارای موقعیتی استراتژیک از نظر جغرافیایی هستند، در زمینه تعاملات و همکاری ها در این حوزه می توانند نقش آفرینی کنند.
سفیر فنلاند در ایران از نیروی کار به عنوان موضوعی جهانی نام برد و گفت: با ایران و به ویژه استان خراسان رضوی در زمینه نیروی متخصص و تبادل در این حوزه می توانیم ارتباط مطلوبی داشته باشیم. فنلاند در حوزه خدمات آموزشی، نظام های آموزشی و سامانه های مرتبط با این عرصه پیشرو است و در سطح جهانی خدماتی در این حوزه ارائه میدهد و از این منظر نیز می توان به ارتباطات بین ایران و فنلاند شکل داد.
کاهیلوتو بیان کرد: لازم است بگویم فنلاند کشوری است که تامین کننده تجهیزات و امکانات فنی پیشرفته و سرآمد در این حوزه است و استان خراسان رضوی می تواند در ارتباطات و تعاملات خود با فنلاند، در این زمینه نیز برنامه ریزی کند.
سفیر فنلاند در ایران گفت: یکی از نکاتی که در بحث تعامل در حوزه نیروی کار و آموزش باید به آن اشاره کنم، ظرفیتهای کاری موجود در فنلاند است. ما هم اکنون نیازمند حدود ۱۰ هزار نفر نیروی کار در بخش صنعت و دیگر ظرفیتها هستیم که این مساله میتواند زمینه ای برای همکاری بین دو طرف باشد.
عضو هیات رییسه اتاق ایران و رییس کمیته مشترک بازرگانی ایران و فنلاند نیز در این نشست گفت: هدف از این سفرها آشنایی بیشتر دو طرف با یکدیگر و برقراری ارتباطی مطلوب و موثر است و امیدواریم این هدف گذاری برای استان خراسان رضوی محقق شود.
غلامحسین جمیلی با اشاره به تراز تجاری مثبت ایران و فنلاند اظهار کرد: با وجود اینکه رقم تجارت قابل قبول نیست اما تراز تجاری مثبت ما با فنلاند نشان می دهد که این کشور استعداد و تمایل خرید و مصرف محصولات ایرانی را دارد.
وی با بیان اینکه تردید نداریم فنلاند صاحب دانش و تکنولوژی های بسیاری از جمله در حوزه صنایع غذایی و "های تک" است، خاطر نشان کرد: ما بر این باوریم که بهترین و سریعترین مسیر برای جبران خسارتهای ناشی از تحریم، بهره مندی از دانش و تکنولوژی و روش هایی است که کشورهایی از جمله فنلاند از آن استفاده می کنند و امیدواریم در سال های پیش رو با همکاری این کشور، از این تجربیات مربوطه استفاده نماییم.
جمیلی با اشاره به رده سنی بالای جمعیت فنلاند اظهار کرد: در زمینه نیاز این کشور به نیروی کار تردیدی نیست و به نظر می رسد قدری توجه و همکاری در این زمینه، می تواند شرایط را برای همکاری استعدادهای ایرانی و فارغ التحصیلان و نیروهای کار کشورمان با شرکتهای فنلاندی فراهم کند.
وی ادامه داد: به واسطه حضورم در هیات رییسه اتاق ایران، با بسیاری از سفرا ملاقات داشته ام؛ اما جا دارد از وسعت نظر سفیر فنلاند نسبت به وضعیت اقتصادی ایران و ترسیم آنچه که دنیا نیاز دارد از کشور ما بداند، قدردانی کنم. امیدوارم این بازدیدها از استان های کشورمان زمینه ساز شناخت بیشتر ایران و استان ها در کشورهای مختلف باشد.
عضو هیات رییسه و مسوول نظارت راهبردی بینالملل اتاق بازرگانی خراسان رضوی هم در این نشست به بیان برخی ویژگی های اقتصادی استان پرداخت و گفت: خراسان رضوی یکی از استا نهای خاص ایران است. تقریبا بیش از ۹۰ درصد صنایع این خطه متعلق به بخش خصوصی است و این بخش، نقش بسیار ارزنده و قاطعی در حوزه صنعت ایفا میکند.
محمدرضا توکلی زاده افزود: از صنایع سنگین فعال در این استان میتوان به فولاد، سیمان و اتومبیل سازی اشاره کرد. در بخش صنایع سبک نیز صنایع مختلفی به وفور در خراسان رضوی فعالند.
وی گفت: بیش از ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز فنلاند از حوزه انرژی های پاک تامین می شود. فنلاند در حوزه مدیریت منابع آبی، پسماند و انرژی جزو کشورهای پیشرو است و برای خراسان رضوی که در این بخش ها با ضعف هایی روبه روست، ارتباط و بهره گیری از توان این کشور، نقطه مثبتی به شمار می رود.
نگاهی به مزیتهای اقتصادی خراسان رضوی
مشاور رییس اتاق بازرگانی مشهد در امور بین الملل نیز ابراز امیدواری کرد که حضور سفیر فنلاند در این نشست، آغازی برای ارتباط بین فعالان اقتصادی خراسان رضوی و فنلاند و تحقق بخشی از اهداف توسعه اقتصادی استان باشد.
فرشید منوچهری گفت: خراسان رضوی در بخش معدن دارای معدن فیروزه ای است که در دنیا منحصر به فرد است. در بخش کشاورزی نیز، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی، بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران جهان و دومین تولیدکننده پسته است. در بخش گردشگری نیز به خاطر وجود بارگاه امام رضا(ع)، این استان سالانه میزبان ده ها میلیون گردشگر مذهبی است. و این مزیتها بازار بسیار بزرگ و پرمصرفی در خراسان رضوی ایجاد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: خراسان رضوی نقطه اتصال کشورهای حوزه سی.آی.اس و کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار میرود. ما بیشترین مرز را با افغانستان و بیشترین مبادلات را با این کشور داریم. فعالان اقتصادی در این خطه از تجربه های بزرگی در حوزه تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای میانه برخوردارند و آمادگی این را دارند که با همکاری فعالان اقتصادی فنلاند، تولیدات آنها را در کشورهای افغانستان و سی.آی.اس عرضه و ارائه کنند.
منوچهری ادامه داد: خراسان رضوی میتواند در اجرای پروژههای اقتصادی در کشورهای آسیای میانه، با متخصصان فنلاند کارهای مشترکی انجام دهد.
مشاور رییس اتاق مشهد در امور بینالملل خاطر نشان کرد: اتاق بازرگانی مشهد آماده است اطلاعات مورد نیاز فعالان اقتصادی فنلاند را در اختیارشان قرار دهد و توانمندی های خراسان رضوی را تشریح نماید تا ارتباط مطلوبی بین فعالان اقتصادی این کشور و خراسان رضوی برقرار شود.
چهار پیشنهاد برای تعامل خراسان رضوی با فنلاند
رییس اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی، به بیان ظرفیتهای همکاری و ارتباط خراسان رضوی و فنلاند در حوزه خدمات فنی و مهندسی پرداخت.
حمید بابازاده اظهار کرد: نخستین پیشنهاد ما برای ارتباط بین دو طرف، استفاده از ظرفیت شرکتهای فعال خراسان رضوی در حوزه IT به صورت فریلنسری (آزادکاری) است و در این زمینه آماده همکاری هستیم. هرچندکه هم اکنون نیز برخی شرکت ها با اروپا و دانمارک به این صورت در حال همکاری هستند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در ایران نیروهای فنی و متخصص در حوزه هایی مانند آب و نیرو وجود دارد، می توانیم اعزام نیروی فنی و متخصص را به فنلاند داشته باشیم.
وی با اشاره به سخنان سفیر فنلاند پیرامون بازسازی افغانستان، گفت: علاوه بر افغانستان، در خاورمیانه کشورهای جنگ زده و نیازمند بازسازی دیگری مثل سوریه، عراق و یمن وجود دارد و ما می توانیم با شرکت های فنلاندی که قصد بازسازی در این کشورها را دارند، همکاری کنیم. پیمانکاران استان خراسان رضوی در حوزه های راه، آب، پسماند، نیرو، انرژی و سدسازی می توانند همکاری نمایند.
بابازاده ادامه داد: از طرفی با توجه به اینکه نیروی انسانی متخصص و مهندس در ایران ارزان تر از کشورهای اروپاییست و مصالح مورد نیاز هم در ایران تولید می شود، می توانیم همراهی خوبی در این زمینه با شرکت های فنلاندی داشته باشیم.
رییس اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی به عنوان پیشنهاد چهارم خاطر نشان کرد: چنانچه شرکتهای فنلاندی در حوزه طرح های فنی مهندسی و دانش بنیان درصدد فعالیت در استان خراسان رضوی باشند، اتحادیه ما می تواند به عنوان عامل اجرایی آنها عمل کند.
رییس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از سوی اتحادیه ای با بیش از ۲۰۰ عضو صادرکننده و تولیدکننده، برای همکاری با فنلاند اعلام آمادگی میکنیم.
کاظم شیردل افزود: ما در خراسان رضوی شرکتهای فعالی در زمینه های تک و تکنولوژی داریم که آماده همکاری با فنلاند هستند و اگر زمینه لازم فراهم شود، قطعا ارتباط و نتایج خوبی حاصل خواهد شد.
استفاده از تجربیات فنلاند در تولیدات دانش بنیان
دبیر اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: موضوعی که به نظر میرسد در ارتباط با دو کشور جذاب باشد، رشد شتاب دهندهها و شرکتهای سرمایه گذاری خطرپذیر است که در ایران چند سالی است به آن توجه شده اما هنوز به بلوغ لازم نرسیده است و می توانیم با انتقال دانش از فنلاند در این حوزه بهره ببریم.
محسن پورقاسمی افزود: حلقه مفقوده دانشگاه و صنعت هم موضوع دیگری است که در سالهای گذشته اقداماتی درباره آن انجام شده؛ اما این پیوند هنوز به طور کامل شکل نگرفته و می توانیم در استفاده از تجربیات فنلاند در این زمینه، تعامل مطلوبی داشته باشیم.