تولید در کشور با استفاده از توانمندیهای علمی و دانشی موضوع قانون جهش تولید دانش بنیان است که همه دستگاهها را موظف به حمایت از تولیداتی میکند که در مرز دانش به بار نشسته اند.
در این قانون آمده است که «برای حمایت از این صنعت، قانون امور گمرکی اصلاحی مصوب سال ۹۴ حذف میشود و واردات ماشین آلات و تجهیزات خدمات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی مشمول حقوق ورودی است. دولت موظف است متناسب با ظرفیت تولید کشور و به منظور حمایت هدفمند و مدت دارد از ساخت داخل، سالانه حقوق ورودی این کالاها اعم از سود بازرگانی و سایر دریافتیها را تعیین کند.»
همچنین «دولت موظف است با رعایت اصل پنجاه و سوم قانون اساسی پس از تامین هزینههای اجرای این قانون از محل منابع حاصل از اجرای این ماده، منابع حاصله مازاد را در قالب بودجه سنواتی به عنوان افزایش سرمایه به نهاد عمومی غیردولتی صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص دهد تا با اولویت تولید بار اول و ارتقای توانمندی فناورانه داخلی ساخت ماشینآلات خط تولید و طراحی مهندسی، درقالب تسهیلات و سرمایه گذاری تخصیص یابد.»
قانون جهش تولید دانشبنیان برای استفاده حداکثری از توانمندی شرکتهای دانشبنیان و خلاق در ۲۰ ماده و ۱۰ تبصره مصوب شده است که توسعه علمی کشور را هدفمندتر میکند و شتاب بیشتری به آن میدهد. این قانون به دنبال رفع موانع تولیدی است که سالها مانع فعالیت کسب و کارهای دانش بنیان شده است. موانعی که برخی از آنها تنها با هم افزایی و استفاده از همه ظرفیتهای موجود قابل رفع و حل شدن هستند.