تولیت مسجد مقدس جمکران گفت: باید سازوکار درستی برای پیگیری و به سرانجام رسیدن مصوبات و طرحهای شورای عالی استانها مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی پیریزی شود.
وی با اشاره به اهمیت انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی و مقدمه سازی ظهور منجی عالم بشریت در بیانات امام راحل، عنوان کرد: مساله ظهور یک پدیده دفعی نیست، بلکه یک فرآیند عمومی بوده که مقدمات آن شروعشده است؛ موج مهدویت و عدالتخواهی موجود در سطح جهان قابلمقایسه با چند دهه گذشته نیست.
تولیت مسجد مقدس جمکران افزود: جامعه بشری بهخصوص جوامع اسلامی محور مقاومت، در حال سپری کردن مراحل ظهور است و امروزه فداکاری مدافعان حرم، بیداری اسلامی، گروههای مقاومت و آمادگی برای جانفشانی در مسیر ارزشهای الهی نشانههای بارزی از فرهنگ روبه رشد مهدوی در جهان است.
وی با تأکید بر اینکه همچنان در ابعاد منفی شاهد سقوط ارزشهای اخلاقی در جهان هستیم یادآور شد: در طرف دیگر نیز شاهد بالندگی ارزشهای اخلاقی و معنویت خواهی در پیروان جبهه حق هستیم و مهمترین رسالت جمهوری اسلامی احیای اسلام ناب است که اولین شرط آن نیز توجه و بازگشت به نهاد مسجد است.
وی با بیان اینکه طبق آمار استخراجشده بنیاد شهید و امور ایثارگران، ۹۷ درصد از شهدای دفاع مقدس تربیتشده مسجد بودند، اضافه کرد: تهاجم فرهنگی امروز در اوج خود قرار دارد و دشمن تمام ظرفیت و توان خود را در این عرصه به میدان آورده است.
تولیت مسجد مقدس جمکران با اشاره بهضرورت محور قرار دادن مسجد و مراکز دینی در شهرسازی و معماری کشور، خاطرنشان کرد: ما امیدواریم با حضور جریان مذهبی متدین شاهد کمرنگتر شدن فرهنگ لائیک در شهرسازی باشیم.
* هدایت نقدینگی بخش خصوصی به پروژههای شهری/استفاده حداقلی از ظرفیت شوراها/ ایجاد شورای حل اختلاف مدیریت شهری
در ادامه این دیدار رئیس شورای عالی استانها گفت: با برنامهریزی و تعاملات انجامشده با اتاق بازرگانی کشور مقدمات هدایت نقدینگی بخش خصوصی در پروژههای مدیریت شهری در حال نهایی شدن است.
پرویز سروری اظهار داشت: شورا یک ظرفیت عظیم و بینظیر در کشور بوده و فعالیت افزون بر ۱۲۰ هزار نفر در قالب شوراهای اسلامی شهر و روستا ظرفیت بینظیری در مباحث فرهنگی، سیاسی و امنیتی به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه هماکنون از ظرفیت شوراهای اسلامی شهر و روستا استفاده حداقلی میشود، ابراز کرد: یکی از عوامل مهم آن تولد نارس شوراهای اسلامی شهر و روستا به خاطر همزمانی آن با دوران جنگ تحمیلی بود که ۲۰ سال فعالیت آن را به تأخیر انداخت.
رئیس شورای عالی استانها افزود: تلاش شورای عالی استانها به فعلیت رساندن جایگاه شوراها و عملیاتی کردن جایگاه مردم در امر تصمیمگیری و تصمیم سازی است؛ طبق برآورد انجامشده در سال گذشته حجم تخلفات شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور کمتر از چهار دهم درصد بوده، درحالیکه تصور عمومی مردم بر بالا بودن میزان تخلفات در این نهاد است.
وی با تأکید بر اینکه آموزش حلقه گمشده شورای اسلامی شهر و روستا در کشور است که نتیجه به ایجاد تخلفات یا تصمیمات غلط منتج میشود، یادآور شد: ایجاد الزام برای آموزش اعضای شورای اسلامی شهر و روستا یکی از برنامههای کلان شوراهای عالی استانها است و در قالب این طرح که بهزودی لایحه آن به مجلس ارائه میشود هیچ عضوی بدون دریافت گواهینامه آموزشی اجازه نشستن بر صندلی شوراها را نخواهد داشت.
سروری تصریح کرد: هیچ تشکیلات ساختاری و نظاممندی در شورای عالی استانهای کشور وجود ندارد و هنوز آییننامههای موردنظر تصویب نشده و این نهاد همچنان از خلأهای قانونی رنج میبرد.
رئیس شورای عالی استانها اضافه کرد: هماکنون بالاترین سطح تعاملات با سران قوا در حال انجام است و ایجاد شورای حل اختلاف مدیریت شهری و استفاده قوه قضاییه از ظرفیت شوراهای اسلامی شهر و روستا جهت سازش بین مردم دو مورد از اولویتهای مهم این نهاد است.
وی با بیان اینکه شورای عالی استانها دومین پارلمان در جمهوری اسلامی تلقی شده است، خاطرنشان کرد: یکی از خلأهای کنونی این نهاد این بوده که طرحهای شورای عالی استانها در مجلس شورای اسلامی مانند سایر طرحهای عمومی برخورد میشود و گاهی طرحهای این نهاد سالها در صف انتظار میماند و جایگاه و حساسیت زمان تصویب خود را از دست میدهد.
سروری اذعان کرد: با برنامهریزی و تعاملات انجامشده با اتاق بازرگانی کشور مقدمات هدایت نقدینگی بخش خصوصی در پروژههای مدیریت شهری در حال نهایی شدن است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت مساله مدیریت یکپارچه شهری، تصریح کرد: طرح آزمایشی مدیریت یکپارچه شهری بهعنوان یکی از دغدغههای همیشگی مدیریت شهری بهزودی در شهر گلستان برای کاهش هزینههای دولت بهصورت پایلوت اجرایی خواهد شد.
* فعالیت بیش از ۱۲۰ هزار نفر در کشور در شوراهای اسلامی شهر و روستا
رئیس شورای اسلامی استان قم نیز در ادامه این دیدار گفت: ۱۲۰ هزار نفر عضو رسمی شوراهای اسلامی شهر و روستا بوده و شورای عالی استانها پارلمان دوم کشور است.
ماشاالله سعادتمند در دیدار رئیس شورای عالی استانها با تولیت مسجد مقدس جمکران، اظهار داشت: شورای استان عصاره شوراهای اسلامی شهر و روستا در قم است.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۲۰ هزار نفر عضو رسمی شوراها اسلامی شهر و روستا در کشور هستند، افزود: شورای عالی استانها پارلمان دوم کشور است و برای مدیریت بهتر مدیریت شهری میتواند لایحه و مصوبه مستقیم به دولت ارائه دهد.
رئیس شورای اسلامی استان قم یادآور شد: یکی از وظایف مهم شورای عالی استانها، ایجاد هماهنگی قوای سهگانه با شوراهای اسلامی شهر و روستا است و هماکنون مشکلات و مسائل شوراها با هماهنگی مطلوبی در قوای سهگانه در حال بررسی است.
سعادتمند در ادامه با اشاره به اهمیت مسجد مقدس جمکران خاطرنشان کرد: توسعه مسجد مقدس جمکران موردحمایت شورای اسلامی شهر است و جایگاه این مسجد باید بهعنوان یک پایگاه مهم بینالمللی در نظر گرفته شود.