دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی با اشاره به ضرورت استفاده از نمایندگان حقوقی در حوزه دیجیتال گفت: نماینده حقوقی با توجه به آشنایی با قوانین و فرآیند رسیدگی، پروندههای حقوقی را به نحو مطلوب پیگیری و دستیابی به نتیجه را تضمین میکنند.
وی با بیان اینکه در برخی حوزهها ضرورت به روز رسانی قوانین وجود دارد، افزود: قوانین ما برای کسب و کارهای دیجیتال قدیمی است، این قوانین شاید پاسخگوی نیازهای برخی صنوف باشد، اما برای همه اینگونه نیست؛ لذا بروزرسانی قوانین در مورد کسب و کارهای دیجیتال ضرورت دارد.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی، تعدد مراکز تصمیمگیری را یکی از زمینههای بروز مشکل در حوزه کسب و کارهای دیجیتال و آنلاین برشمرد و گفت: بروز این مشکلات، استفاده از وکیل و کارشناسان حقوقی را ضروری میسازد.
طالبی گفت: از سال ۱۳۹۶ که اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی راه اندازی شد، تا حد قابل قبولی وضعیت را بهبود بخشید و در کنار این اتحادیه دادگاه ویژه جرایم رایانهای و پلیس فتا در بهبود این فضا و کاهش مشکلات این حوزه بسیار تأثیرگذار بود.
وی افزود: به رغم بهبود اوضاع، به روز نبودن و عدم شفافیت قوانین در کنار عدم تطابق دستگاهها با فضای دیجیتال؛ مشکلاتی را از لحاظ حقوقی در این فضا ایجاد میکند که نیازمند پیگیری توسط وکیل یا کارشناسان حقوقی است.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی با اشاره به مشکلات و مواردی که استفاده از وکیل و نماینده حقوقی را ضروری میکند، ادامه داد: در طول سال به طور میانگین ۱۰ تا ۱۵ مورد حقوقی ایجاد میشود که برای پیگیری آنها، ما از وکیل و نماینده حقوقی استفاده میکنیم.
وی با اشاره به اینکه حق الوکالهها معمولاً به صورت درصدی محاسبه میشود، ادامه داد: کمتر از ۳ درصد حق الوکاله یا هزینه حقوقی برای رسیدگی و پیگیری پروندههای حقوقی پرداخت میشود. البته این درصدها گاهی متغیر است مثلاً برای پروندههای مالیاتی ممکن است ۱۰ درصد باشد و برای یک پرونده بیمه ای، با توجه به زمانی که صرف شده است، هزینهها را محاسبه میکنند.
دبیر انجمن صنفی کسب و کارهای اینترنتی استفاده از وکیل و نماینده حقوقی را متضمن دستیابی به بهترین نتیجه دانست و گفت: معمولاً همه پروندههای حقوقی این صنف به نتیجه مطلوب رسیده اند. نماینده حقوقی و وکیل با توجه به آشنایی با قوانین و فرآیند رسیدگی، این موضوعات را به نحو مطلوبی پیگیری میکند.