عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان با اشاره به سفر وزیر خارجه پاکستان به تهران، راه اندازی بازارچههای مرزی و اقتصاد مرزی میان دوکشور را از موضوعات مورد پیگیری در سفر وی بر شمرد.
مجری: به نظر میرسد این رقم خیلی خیلی کمتر از ظرفیت دو کشور و ارتباطات نزدیک است؟
ملک فاضلی: بله. دقیقا این طور است. ما آن طرف ۲۵ میلیون نفر جمعیت داریم که همه نیازمند بعضی از تکنولوژیهای ما هستند اعم از انرژی، پتروشیمی و تولیدات صنعتی ما. پاکستان یک کشور کشاورزی است و به تبع نیازمندیها به ادوات کشاورزی، فراوان است و همچنین بعضی از صنایع در کشور پاکستان رشد خوبی را دارند که نیازمندیهای ما به آنها بیشتر خواهد بود و در این جهت میتوانیم حجم مبادلات دوستانه مان را بالا ببریم و اگر بتوانیم این بازارچهها را به صورت خوبی راه بیندازیم موثر خواهد بود. خوشبختانه آمادگی داریم هم از نظر تاریخچه مرزی کهن و هم اینکه دولت پاکستان آمادگی اش را از نظر امکانات زیرساختی در آن طرف مرزها داشته و امیدواریم این مبادلات شکل بگیرد و این زیرساختها را در آن طرف مرز و این طرف مرز داشته باشیم که حجم زیادی از مبادلات ما را میتواند شکل دهد.
مجری: مهمترین محورهایی که در این سفر مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد شامل چه بخشهایی است؟
ملک فاضلی: اولین مسئله اش اقتصاد است. اقتصاد مرزی با یک کشور دوست و همسایه و مسلمان در قالب تبادل که بتواند برای محرومترین قشری که مرز نشینان هستند اشتغال به وجود آورد. به تبع این موضوع چند چیز به دنبال خواهد داشت. یک تبادل فرهنگی استوار و محکم و دوم امنیتی پایدار. تا زمانی که نتوانیم مسائل اقتصادی را عجین کنیم با امنیت و فرهنگ به تبع نه فرهنگی پایدار خواهد بود و نه امنیتی پایدار خواهد بود.
مجری: به خصوص فرهنگ دو کشور ایران و پاکستان نزدیک به هم است. اختلافات فرهنگی عمیقی وجود ندارد یعنی اینقدر این دو فرهنگ به هم نزدیک هستند که اتفاقات خیلی خوبی در این حوزه میتواند رقم بخورد.
ملک فاضلی: در حوزه انتخابیه من بعضی از روستاها را فقط خط مرزی نصف میکند یعنی این که در دل این مرز شما در طول تاریخ ازدواج داشتید. روابط مذهبی و سببی داشتید. تجارت مرزی داشتید و وقتی که شما میخواهید یک مرز را یک حصار فیزیکی بگذارید باید آن خاصیت اصلی را که هم ارتباط اجتماعی، هم فرهنگی و هم امنیتی است حفظ کنید. امیدواریم با آمدن آقای بوتو ارتباطات محکم را محکمتر کنیم و به خصوص در قالب تجارت بتوانیم بهره وری خوبی برای دو کشور داشته باشیم.