معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اشاره به ضرورت تغییر مدلهای ارایه خدمت در حوزه سلامت گفت: هم اکنون بیش از ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار سالمند در کشور بیش از دو دارو مصرف میکنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: بحث تداخلات دارویی در سالمندی از مطالبات جامعه است و سواد جامعه در ۵ سال اخیر تغییر کرده است بویژه جایی که مردم بصورت مستقیم از طریق بیمه و غیر مستقیم در مراکز درمانی هزینهها را پرداخت میکنند.
"عباس عبادی" با بیان اینکه در سالهای پیش رو مراجعات به مراکز درمانی افزایش خواهد داشت گفت: راهبرد و برنامه ریزیها برای سالهای پیش رو باید متناسب با نیاز جامعه به مراقبتهای سالمندی و مراکز مشاوره پرستاری تغییر کند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: تاب آوری حوزه سلامت در بخشهای اقتصادی سخت شده است و ناخواسته به سمت خدمات گران قیمت پیش رفته ایم در حالی که در دهه ۶۰ با نظام phd و کمک بهورزان کشور را هدایت میکردیم در بخشهای درمانی، با وجود اینکه بیش از ۵ میلیون نفر در کشور بیمه رایگان شده اند هنوز پرداخت از جیب مردم قابل توجه است و ممکن است هزینههای سلامت مردم را به سمت فقر سوق دهد.
"عباس عبادی" گفت: مدلهای ارایه خدمت در کشور باید تغییر کند و به سمت روشهای ارزان قیمت برویم، اگر خدمت به سمت پزشک عمومی خبره و پرستار کار کشته پیش رود هزینهها کم میشود و راه حل، پرستاری جامعه نگر است.
وی با بیان اینکه مردم را نباید از خدمات پرستاری محروم کرد، افزود: نظام سلامت باید به سمت گسترش شبکههای بهداشت پیش رود که یک مدل آن پرستاری و پزشکی جامعه نگر است.
"عباس عبادی" تأکید کرد: پزشکان متخصص نگاه درمان محور نداشته باشند، باید بیماران آموزش ببینند و درمان و خود مراقبتی را آغاز کنند و این همان وظیفه پزشک و پرستار جامعه نگر است.
وی گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه وزارت بهداشت مکلف است نظام خدمات جامع و همگانی سلامت با اولویت پیشگیری بر درمان مبتنی بر مراقبتهای اولیه سلامت را ارائه دهد که هنوز این مهم محقق نشده است.
صدا و تصویر دارد