رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها در دیدار با حاخام یونس حمامی لالهزار و هیئت همراه، با اشاره به نقش مهم رهبران ادیان در ترویج معنویت و اخلاق گرایی، تقویت و تداوم گفتوگوی دینی اسلام و یهود را ضروری دانست.
ضیایی در این نشست گفت: هجومی که نسبت به دین وارد شده و میشود، همه ادیان را در بر میگیرد و این خاص اسلام نیست بلکه به مسیحیت و یهودیت هم مربوط میشود.
رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها افزود: اخلاق نیاز امروز همه جوامع بشری است و یک دغدغه مشترک بین همه ادیان و رهبران و پیروان راستین آنهاست.
وی با اشاره به چالشهای دین و دینداران در مواجهه با پاندمی کرونا اظهار داشت: بیش از دو سال از همه گیری ویروس کرونا میگذرد و در این میان، رهبران دینی با ارائه رهنمودهای انسان دوستانه خود بر ارزش تک تک افراد بشر از نگاه پروردگار تأکید داشتند و دائماً پیروان خود را به حفظ ایمان و مراقبت از خود و خانواده خویش، ترغیب میکردند.
ضیایی با تأکید بر اینکه همه ادیان بر این موضوع واقف هستند که انسان خداپرست، ایمان خود را در عمل و در خدمت به خلق ابراز میکند، گفت: مسئله کرونا مشکلاتی را برای انسان به وجود آورد که موجب افسردگی فرد شد، اما دین توانست التیام بخش افراد مؤمن باشد.
وی به نقش مهم رهبران ادیان در ترویج معنویت و اخلاق گرایی اشاره و تصریح کرد: همه ادیان ابراهیمی در اصول با یکدیگر مشترک هستند و همین نقاط مشترک زمینه خوبی برای گفتگوهای موفق و تأثیرگذار در آینده فراهم میکند.
رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها با تأکید بر لزوم تقویت و تداوم گفتوگوی دینی اسلام و یهود گفت: امیدواریم به زودی با برگزاری گفتگوهای دینی اسلام و یهود، همگرایی و همافزایی بین پیروان دو دین الهی صورت گیرد.
* ضرورت هم اندیشی اندیشمندان مسلمان و یهودی
همچنین حمامی لالهزار، مرجع کلیمیان ایران در این دیدار، بر ضرورت ترویج همزیستی مسالمت آمیز با حفظ کرامت انسانی گفت: در متون مقدس یهود، روایتهای بسیاری موجود است که میتواند زمینهساز همزیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان توحیدی و همه ابنای بشر باشد.
وی ادامه داد: صهیونیستها، دین یهود را با عنوان اینکه دین توحیدی است، دستمایه کار خود قرار میدهند و هر راهکاری را در زمینه رسیدن به هدف خودشان موجه میدانند که این رفتار به هیچ وجه مورد قبول یهودیان نیست.
مرجع کلیمیان ایران عنوان کرد: ما مقابله با صهیونیستها را یک وظیفه میدانیم و در قبال توهینهایی که نسبت به ادیان میشود، بیانیه صادر میکنیم، چراکه به اخلاق مداری، صداقت و راستی در جامعه معتقدیم.
سامه یح، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و رئیس انجمن کلیمیان تهران هم در سخنانی، بر لزوم توسعه اخلاق مداری و دین گرایی در جامعه تأکید کرد و گفت: ارتباط بیشتر میان اندیشمندان مسلمان و یهودی که خود نشأت گرفته از حس احترام متقابل و توجه به اصل شناخت صحیح از ادیان الهی است، منجر به انسجام بیشتر طرفین میشود.
وی افزود: جامعه کلیمیان ایران همواره در کنار دیگر هموطنان خود از هیچ تلاشی برای سربلندی ایران فروگذار نکردهاند و رهبران و نمایندگان ایشان در تمامی مجامع داخلی و بینالمللی از احترام و آزادی و جایگاه برجسته اقلیتهای مذهبی از جمله کلیمیان به عنوان یکی از ویژگیهای بارز نظام اسلامی یاد کردهاند.
همچنین، مباحث دیگری مانند اینکه گفتوگوی دینی یهود و اسلام موجب همگرایی بیش از پیش پیروان این دو دین توحیدی میشود و با هم افزایی و توسعه ارتباطات، مشکلات و چالشهای پیش رو را برطرف میسازد، مطرح و مورد تأیید قرار گرفت.