عضو شورای شهر یزد: استفاده از جامعه نخبگانی و ظرفیتهای فرهنگی اجتماعی در تدوین قوانین مرتبط با خانواده و جمعیت ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، خامسی گفت: به نظر میرسد نگاه صرفا اقتصادی به مقوله خانواده و جمعیت راهگشا نیست و لازم است لایههای مغفول مانده فرهنگی و اجتماعی در طراحی و تدوین و اجرای چنین قوانین و دستورالعملهایی بیش از پیش لحاظ گردد.
وی افزود: در این راستا باید از جامعه نخبگانی و ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی مانند قشر فرهنگیان، دانشگاهیان، تشکلهای مردمی و امثالهم به بهترین نحو استفاده شود تا تفاوت گفتمانی در روند اجرا وجود نداشته باشد؛ ضمن اینکه بعضا تناقضات ساختاری و سیستمی در اینگونه موارد موجود است که نیاز به توجه و اصلاح دارد.
عضو شورای شهر تصریح کرد: معمولا اقناع درمورد قوانین قبل از قانون گذاری و اجرا در نظر گرفته میشود و به همین دلیل موفق نیست. لازم است پیش از ابلاغ و اجرای قوانین، اقناع جامعه هدف و هماهنگی لازم بین هر سه بخش قانون گذاران، مجریان و جامعه نخبگانی صورت گرفته باشد.
وی ادامه داد: اگر قوانین در کمیسیونها مجزا بررسی شود نتیجه بهتری خواهد داشت. تجربه نشان میدهد قوانینی که به شکل تجمیعی در مجلس مصوب میشود معمولا مقرون به موفقیت نیست.
خامسی اظهار داشت: موارد مهمی همچون حوزه خانواده، اجتماعی و فرهنگی باید به شکل مورد به مورد، قوانین آن در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود و برای هر کدام مصوبهای ابلاغ شود تا نتیجه بهتری داشته باشد.
وی با اشاره به عدم نظارت بر اجرای برخی قوانین ابلاغی گفت: قوانین وقتی وضع میشود هم پوشانی دارد، اما متأسفانه مطالعات قبلی و پیشینه آن صورت نمیگیرد و تعارض دارد، اگر قوانین تعارض داشته باشد مشکل ساز میشود.