معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا گفت: دانش سایبری مردم در حوزه استفاده از فضای مجازی پایین است و باید آموزشهای لازم در این حوزه را فرا بگیرند تا در دام ترفندهای کلاهبرداری مجرمان سایبری گرفتار نشوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا بیان کرد: کار، تهدیدها و فرصتها سه اصل مهم در استفاده از فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه دانش سایبری مردم در حوزه استفاده از فضای مجازی پایین است، گفت: مردم باید آموزشهای لازم در این حوزه را فرا بگیرند تا در دام ترفندهای کلاهبرداری مجرمان سایبری گرفتار نشوند.
سرهنگ پاشایی افزود: یکی از آسیبهای فضای مجازی، گمنام بودن کاربر است، یعنی فرد مجرم با کمک نرم افزارهای موجود، هویت جعلی در فضای مجازی برای خود میسازد و با پنهان شدن میان میلیونها کاربر فضای مجازی، اقدام به کلاهبرداری میکند.
این مقام انتظامی کشور ادامه داد: برخی کلاهبرداران فضای مجازی با سوء استفاده از نام و اعتبار شبکههای رادیویی و تلویزیونی اقدام به خالی کردن حساب کاربران با وعدههای دروغینی همچون «برنده شدن در مسابقات، پرداخت کمک هزینه سفرهای زیارتی، پیامک ابلاغیه سامانه ثنا و ...» میکنند.
وی خاطرنشان کرد: مردم آگاه باشند که پیامکهای سازمان و نهاد دولتی از سرشماره شخصی ارسال نمیشوند، مثلا پیامکهای قوه قضاییه، با نام «عدل ایران» و پیامکهای پلیس یا پلیس فتا با نام «پلیس» و «پلیس فتا» ارسال میشوند.
سرهنگ پاشایی گفت: افراد مجرم و کلاهبردار با طراحی و ارسال پیامک حاوی یک لینک آلوده به بدافزار، کاربران را ترغیب به ورود به سامانه جعلی میکنند که در نهایت به کلاهبرداری از شهروندان منجر میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا ادامه داد: از بهمن ماه سال گذشته نهضت «آگاه سازی ملی» را شروع کردیم و به مدت ۳ ماه در تمام بسترهای ارتباطی رادیو، تلویزیون، شبکه اجتماعی، پیام رسانها و در تمامی کانالها در راستای آگاه سازی مردم اطلاع رسانی کردیم که البته شاهد کاهش تقریبی وقوع این گونه جرائم شدیم.