برای پیشگیری از اخاذی اینترنتی، اطلاعات شخصی و خانوادگی خود را در فضای مجازی منتشر نکنید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: مجرمان سایبری در فضای مجازی به دنبال فرصتی هستند تا بتوانند اقدامات مجرمانه خود را عملی کنند و گاهی کاربران با اشتباهات خود این فرصت را برای مجرمان فراهم میکنند.
سرهنگ "احسان آنقی" در تشریح این خبر با بیان اینکه اخاذی کردن به معنی زورگیری یا گرفتن مال یا چیزی که از طریق تهدید صورت میپذیرد گفت: اخاذی کردن جزو اعمالی است که برای کسب مال یا گرفتن خدمات از یک فردی به شکل غیر قانونی و از روی اجبار انجام شود. اگر این عمل از راه اینترنت و فضای مجازی و شبکههای اجتماعی انجام شود اخاذی اینترنتی میباشد.
سرهنگ آنقی افزود: یکی از جرایمی که در فضای مجازی زیاد اتفاق میافتد سوءاستفاده از اطلاعات شخصی و خانوادگی افراد میباشد که مجرمان از این اطلاعات برای ایجاد مزاحمت، اخاذی، تهدید، هتک حیثیت و ... استفاده کرده و مشکلات زیادی برای افراد ایجاد میکنند.
او اضافه کرد: برای جلوگیری از این گونه جرایم کاربران باید هنگام انتشار اطلاعات خود در فضای مجازی نهایت دقت را داشته باشند و قبل از انتشار اطلاعات در این فضا به تبعات آن بیاندیشند.
سرهنگ آنقی در ادامه گفت: کاربران در هنگام استفاده از فضای مجازی باید مراقب باشند تا با افراد ناشناس در شبکههای اجتماعی ارتباط برقرار نکنند و هرگز اطلاعات شخصی خود از جمله عکس و فیلم خود را برای شخص ناشناس ارسال نکنند چرا که همین امر نیز باعث سوء استفاده فرصت طالبان و در نتیجه منجر به اخاذی از آنها میشود.
او در پایان افزود: افزایش آگاهی و توجه کاربران به نکات پیشگیرانه در فضای مجازی همیشه از دغدغههای اصلی پلیس فتا بوده و ارتباطات سالم در فضای مجازی و لزوم هوشیاری جوانان و خانوادهها نسبت به تهدیدات فضای سایبری در اولویت قرار دارد.