دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا شب گذشته در نشست شورای اداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان در ریل توسعه قرار دارد و نیازمند اراده است تا عزم ها جزم شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت: وکالت دارم از طرف رهبر معظم انقلاب که سلام حضرت آقا را به همه مردم و همه مسوولان سیستان و بلوچستان برسانم .
سرلشکر رحیم صفوی با اشاره به وحدت و انسجامی که در بین شیعه سنی در سیستان و بلوچستان بر قرار است افزود : حدود چهار روز است که در سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب آن حضور دارم و امنیت بسیار خوب این استان را دیدم.
وی ادامه داد : یکی از امنترین استانهای کشور این استان است و اکنون همه چیز برای توسعه همه جانبه سیستان و بلوچستان فراهم است .
وی با بیان اینکه به مردم ولایتمدار و دیندار این استان ارادت داریم تاکید کرد: تا جایی که بتوانیم برای پیشرفت و آبادانی سیستان و بلوچستان کمک خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان از طرفیت ترانزیتی بسیار خوبی برخوردار است تاکید کرد: مرز را یک امتیاز بدانید ،ما با پاکستان و افغانستان مکمل فرهنگی، تمدنی، اقتصادی و امنیتی هستیم .
سردار سرلشکر پاسدار رحیم صفوی با اشاره به اقتصاد صادراتی افزود: کشورهای افغانستان و پاکستان که به همه چیز ایران وابستگی دارند میتوانیم با ایجاد بازارچههای مرزی نه تنها برای کوله بلکه برای صادرات عمده و صنایع مشترک بین دو مرز و حتی منابع آبی مشترکی که داریم سرمایه گذاری شود.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان با چهار کشور همسایه است با ۲ کشور مرز خشکی حدود یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر و با کشور عمان و فجیره امارات مرز آبی دارد که این یک ظرفیت بی نظیر برای توسعه و پیشرفت این نقطه از ایران اسلامی است.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا تصریح کرد: سیستان و بلوچستان از ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار بالایی در بحث حمل و نقل بین المللی محور جنوب - شمال از چابهار به آسیای میانه، از چابهار به اورآسیا و از چابهار به افغانستان برخوردار است.
سرلشکر صفوی اتصال خط ریلی از زاهدان به خاش تا یکی دو ماه آینده را مهم دانست و افزود : بقیه مسیر هم با توجه دولت بر این موضوع، تا چند سال آینده به یکدیگر متصل میشود.
وی با اشاره به ظرفیت معدنی سیستان و بلوچستان افزود : یک جدول رنگی از عناصر سنگ آهن، طلا، مس و منگنز در این استان وجود دارد و برای بهره برداری از این معادن، سرمایه گذاران بخش خصوصی باید حضوری فعال داشته باشند و دولت از آنان حمایت میکند.
سرلشکر صفوی تصریح کرد: امیدوارم که چهره این منطقه تا چند سال آینده در بخش اشتغالزایی و توسعه و پیشرفت نه تنها خود استان یک تغییر و تحولی عظیم داشته باشد بلکه بتواند به استانهای همجوار مثل هرمزگان، کرمان و خراسان جنوبی در سطح پیرامونی تاثیرگذار باشد.
وی تاکید کرد: البته خود مردم و مسوولان سیستان و بلوچستان و سرمایه گذاران بومی این استان در تحقق این مساله نقش بسیار مهمی دارند.
استاندار سیستان و بلوچستان هم در این نشست گفت : امروز تعدد مسوولان، تامین اعتبارات مورد نیاز سیستان و بلوچستان، توجه ویژه رهبر معظم انقلاب و مصوبات پیدرپی که برای توسعه استان و حذف شاخص محرومیت صورت گرفته فرصت مناسبی است که باید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
حسین مدرس خیابانی ادامه داد: ایجاد اشتغال طرح های عمرانی اهمیت فراوانی دارد، که در حال حاضر ۱۵ هزار نفر در طرح های عمرانی استان مشغول به کار هستند.
وی تصریح کرد: برای چهار هزار و ۹۷۰ نفر با اجرای طرح جهاد آبرسانی در سیستان و بلوچستان شغل ایجاد شده که بخش عظیم طرح یعنی آبرسانی به ۲ هزار روستا به این استان اختصاص دارد.
مدرس خیابانی افزود: سال گذشته ۶۳ کلیومتر از جاده های سیستان و بلوچستان به بزرگراه تبدیل شده و امسال ۲۴۰ کیلومتر دیگر دو بانده خواهد شد.
وی افزود: بسیاری از طرح هایی که آرزوی مردم بوده اجرا شده یا در حال انجام است؛ به طور مثال ساخت پل حمیری که یکی از مهمترین آرزوهای مردم جنوب سیستان و بلوچستان بوده و در حال ساخت است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: تا آخر تیرماه با پیگیریهای انجام شده در خاش صدای سوت قطار را خواهیم شنید و تا پایان سال ۱۴۰۲ ریل به چابهار خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: ۱۲ مرغداری در هفته دولت در سیستان و بلوچستان راهاندازی میشود و ۳۰ مرغداری دیگر نیز در حال ساخت است.
مدرس خیابانی با اشاره به معادن بزرگ سیستان و بلوچستان افزود: اولین شمش طلای تفتان تا یک سال دیگر ساخته میشود.
وی تصریح کرد: طرح انتقال آب آشامیدنی از کارواندر به خاش که در دهه فجر کلنگ زنی شده تاکنون ۱۰ کیلومتر لوله گذاری آن انجام شده و این خط لوله ۵۷ کیلومتر است که تا آخر سال آب آشامیدنی به سمت خاش انتقال می دهد.
وی ابراز امیدواری کرد: با روند پیش رو این پروژه تا هفته دولت و نیمه اول سال تمامی این روستاها گازرسانی شوند.