اولین کنگره بزرگ شهدای عشایر به منظور پاسداشت نقش عشایر در کشور ، ۲۹ خرداد در استان چهارمحال بختیاری و به میزبانی سپاه حضرت قمر بنی هاشم این استان برگزار می شود .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سرهنگ احمد سعیدی روز یک شنبه در مراسم تجدید میثاق جامعه عشایری کشور با آرمانهای امام راحل گفت : امروز خانوادههای شهدای عشایر و اقوام کشور یک بار دیگر با حضور در حرم معمار کبیر انقلاب و در آستانه برگزاری کنگره ۱۱ هزار شهید عشایر با آرمانهای امام و خلف صالح ایشان تجدید پیمان کردند.
وی گفت: عشایر ما در قلمرو مرزی کشور که مرز داران کشور هستند و با علاقهای که به کشور و حضرت امام داشتند از همان ابتدای تشکیل نهضت ایشان ، پای کار آمده و اولین شهیده زن را در سال ۱۳۴۳ در استان فارس تقدیم انقلاب اسلامی و نهضت حضرت امام کردند؛ بعد از انقلاب و با شروع جنگ تحمیلی در دفاع مقدس با داشتن روحیه میهن دوستی و ولایت مداری با کوچک ترین داشته و وسایل و سلاح های موجود خود مثل برنو، در مقابل رژیم بعثی عراق ایستادند و بیش از ۱۱ هزار شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کردند.
رئیس سازمان بسیج عشایر کشور با بیان اینکه عشایر نه تنها در جنگ نظامی بلکه در جنگ اقتصادی هم موثر بودهاند، ادامه داد: در سالهای پس از دفاع مقدس عشایر در جنگ اقتصادی دست از کار و تلاش برنداشته و با تامین بخش عمدهای از گوشت و لبنیات کشور نقش به سزایی در تامین امنیت غذایی ایران داشتهاند و برای نمونه ۴۶ درصد از گوشت قرمز کشور توسط عشایر تأمین میشود لذا عشایر طلایه داران اقتصاد مقاومتی هستند.
سعیدی افزود: نقش عشایر با تولید ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور و هم چنین میراث داری از فرهنگ اصیل بومی ایرانی و اسلامی بسیار زیاد بوده به طوری که هر سیاه چادر به عنوان یک پاسگاه انتظامی و یک کارگاه اقتصاد مقاومتی باعث رشد و تقویت بنیانهای فرهنگی کشور شده است.
وی یادآور شد: ما برای پاسداشت این نقشها و با هدف تجلیل و تبیین و تعظیم در برابر این نقش بزرگ عشایر ، اولین کنگره بزرگ شهدای عشایر را به مدت سه روز از ۲۹ تا ۳۱ خرداد ماه در استان چهارمحال بختیاری و به میزبانی سپاه حضرت قمر بنی هاشم این استان در پیش داریم.
رئیس سازمان بسیج عشایر کشور افزود: ما در ابتدا با رویکرد فرهنگی برنامههایی را از جمله برگزاری مسابقات کتابخوانی، یادواره ملی شهدای زن عشایر، تهیه بانک اطلاعاتی شهدای عشایر، جمع آوری آمار و اطلاعات ۱۱۱۷۶ شهید عشایر و سرکشی و بازدید از خانوادههای شهدا را انجام دادهایم.
سعیدی بیان کرد: رویکردی دیگر، رویکرد خدمات رسانی و محرومیت زدایی و کمکهای مومنانه بوده که با دهها هزار خدمت در قالب بستههای معیشتی و بهداشتی، کاشت بیش از ۱۸۳ هزار درخت، واکسیناسیون و درمان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دام عشایر و حضور گروههای تخصصی جهادی و پزشکی در بین عشایر و خدمت رسانی به آنها انجام گرفته است.