عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تنبلی چشم یکی از بیماریهای بسیار مهم چشم است که بیشترین نقش را در کاهش بینایی اطفال دارد؛ همچنین عامل بسیار مهم کاهش بینایی در افراد بزرگسال زیر ۶۰ سال است.
محمدرضا زرین، اپتومتریست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: خوشبختانه با اجرای طرحهای غربالگری در کشورمان میزان شیوع این بیماری مهم بسیار کاهش یافته است؛ بیماری که درصد شیوع آن در آمریکای شمالی بین ۲ تا ۴ درصد و در کشور ما زیر یک درصد است. این مهم با همت متخصصین اپتومتری و با اجرای طرحهای غربالگری کشوری به دست آمده است.
وی افزود: خوشبختانه با به کارگیری روشهای علمی و همکاری گروهی اپتومتریستها توانستیم درصد شیوع این بیماری را به پایینترین حد برسانیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: لازم است کودکان از سن ۴ سالگی معاینات بینایی را حتما انجام دهند چرا که درمان تنبلی چشم در یک دوره حساس به خوبی انجام میشود، ولی اگر این دوره حساس به پایان خود نزدیک شود و یا به اتمام برسد درمان آن به سختی صورت خواهد گرفت.
وی گفت: همچنین لازم است همه نوزادان از نظر آب مروارید مادرزادی و یا هر گونه کدورت در محیطهای شفاف چشم بررسی و درمان فوری شوند.
زرین افزود: آنچه مسلم است؛ کیفیت بینایی ارتباط مستقیم با کیفیت زندگی داشته و نقش مهمی در پیشرفت همه جانبه کودکان دارد بنابراین کنترل و درمان آن از اساسیترین موارد سلامت بینایی است.