یک نفر در شادگان بر اثر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو جان خود را از دست داد.
عبدالله خان زاده افزود: با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو در هوای گرم شیوع پیدا میکند لذا رعایت توصیههای بهداشتی در فصل تابستان الزامی است.
او ادامه داد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که پس از انتقال، دام به مدت دو هفته ناقل خواهد بود و چنانچه در این مدت بدون رعایت نکات بهداشتی و بدون استفاده از وسائل حفاظت فردی ذبح شود احتمال انتقال بیماری به انسان وجود دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی آبادان تب ناگهانی، لرز، سردرد، درد عضلانی، درد عضلات شکم و کمر، گیجی، حالت تهوع، استفراغ و پرخونی مخاط از علایم ابتدایی ابتلا به این بیماری دانست و گفت: اگر بیماری حاد شود خونریزی زیر پوستی، کبودی بدن، خونریزی داخل چشم و مخاط و در نهایت درگیری چندین ارگان بدن مثل سیستم گوارشی، ادراری و تنفسی بروز میکند و ممکن است منجر به مرگ بیمار شود.
او با تاکید بر پرهیز از خرید گوشتهایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، گفت: گوشت دام ذبح شده، قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود.
وی افزود: نباید دام در منازل و معابر عمومی ذبح شود؛ چراکه خونابههای جاری میتواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماریهای منقله از دام به انسان شود.
خان زاده تاکید کرد: افرادی هم که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند و همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.