فضای مجازی هنرمندان صنایع دستی را نجات داد
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان مرکزی: در دوران کرونا، فروش از طریق فضای مجازی، راه نجاتی برای هنرمندان صنایع دستی بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ قاسم کاظمی اظهار کرد: طی دو سال گذشته متاسفانه شرایط کرونایی تمامی کسب و کارهای خرد و کلان از جمله صنایع دستی را دچار مشکلات اقتصادی کرد و تجربه سختی را پشت سر گذاشتیم.
وی با بیان اینکه این شرایط سخت، البته مزایایی هم داشت، گفت: تعطیلی ها و محدودیت ها باعث شد که هنرمندان صنایع دستی که بخش عمده ای از آنها ارتزاق و معیشت خود را از طریق این صنعت تامین می کنند، به سمت فضای مجازی رفتند و با نمایش هنرهای خود در این فضا، موفق به فروش محصولات و تولیدات شدند.
کاظمی با اشاره به اینکه حتی برخی از هنرمندان استان امروز تا ۹۵ درصد فروش خود را از طریق فضای مجازی انجام می دهند، افزود: با توجه به بهبود شرایط کرونایی و آبی شدن بسیاری از شهرهای استان، می توان با برگزاری نمایشگاه ها و بازارچه ها، فروش صنایع دستی که مهمترین دغدغه هنرمندان است را قوت بخشید.
وی بیان کرد: دو روز پیش به مناسبت روز صنایع دستی اولین جمعه بازار صنایع دستی در اراک برگزار شد که استقبال بسیار خوبی از آن صورت گرفت و قطعا برگزاری این بازارهای روزانه اگر هر هفته انجام شود می تواند مشکلات فروش صنایع دستی را رفع کند.
معاون صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به از سر گیری برگزاری نمایشگاه های سراسری در کشور از ابتدای سال، افزود: تاکنون نمایشگاه سراسری صنایع دستی استان لرستان و یزد برگزار شده و قطعا این روند تا پایان سال ادامه دارد که مشکل فروش محصولات صنایع دستی را رفع می کند و قطعا با تامین منابع اعتباری، نمایشگاه صنایع دستی استان مرکزی نیز برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: در کنار برگزاری نمایشگاه های سراسری و بازارچه های هفتگی، استان مرکزی در راه اندازی و ساخت بازارچه های دائمی صنایع دستی در کشور پیشرو است. در حال حاضر ۱۰ بازارچه در استان فعال است که سه بازارچه در خانه تاریخی قنبری اراک، سرای مهر در بازار تاریخی اراک و قطعه حاج وکیل استقرار دارند و بازارچه دائمی خنداب به پیشرفت ۷۰ درصدی رسیده است و امید است تا بهمن ماه به بهره برداری برسد که قطعا این اماکن دائمی می توانند در فروش محصولات صنایع دستی نقش موثری داشته باشند.