افزایش بی سابقه بهای بنزین در آمریکا و نارضایتی داخلی در این کشور، نشانه پیروزی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در جنگ اقتصادی با غرب است.
روزنامه اینترنتی رای الیوم در مقالهای به بررسی افزایش تاریخی بهای بنزین در آمریکا و پیامدهای آن پرداخت و آن را پیروزی برای ولادیمیر پوتین و نشانه قربانی شدن غرب در کشمکش بین دو طرف دانست.
این روزها آمریکا در آستانه اعتراضات گسترده مردمی به علت افزایش قیمت بنزین و رسیدن قیمت هر گالن به بیش از پنج دلار -برای نخستین بار در تاریخ- قرار دارد.
به علت گرانی معیشت و افزایش تورم به ۸.۶ درصد در آمریکا، قیمت همه کالاها از بلیط هواپیما گرفته تا مواد غذایی و خدمات بهداشتی افزایش یافته است. اما افزایش قیمت گالن بنزین موضوع دیگری است که اهمیت بیشتری دارد، زیرا بیشتر آمریکاییها در سفرهای خودشان از خودروهای با موتورهای با حجم زیاد و مصرف بالاتر بنزین به ویژه با آغاز تعطیلات تابستانی، استفاده میکنند.
پیروزی روسیه از نظر اقتصادی و نظامی در جنگ اوکراین که چند روز پیش صدمین روز آن را پشت سر گذاشتیم، به اعتراف کارشناسان غربی آشکار است. این باور جدی وجود دارد که اقتصادهای غربی به زودی با رکود مواجه خواهد شد و احتمال رسیدن بهای هر بشکه نفت به حدود ۱۵۰ دلار در چند روز آینده وجود دارد. بهای نفت خام برنت هم اکنون به علت توقف تولید نفت لیبی به علت درگیریهای شبه نظامیان با یکدیگر، به ۱۲۴ دلار در هر بشکه رسیده است.
دولت جو بایدن هم در اعمال فشار برای راضی کردن کشورهای حاشيه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی، امارات عربی متحده، کویت و پادشاهی عمان در افزایش تولید نفت و قطع ارتباط این کشورها با توافق با روسیه در چارچوب اوپک پلاس، ناکام ماند.
رونا مک دانیل رئیس کمیته ملی حزب جمهوریخواه آمریکا به طور خلاصه درباره شرایط پرتنش در محافل مردمی آمریکا گفت: «قیمت کالاهای اساسی شبیه کالاهای تجملاتی شده است و افزایش قیمت بنزین نقطه عطفی است که بر همه آمریکاییها تاثیر میگذارد.»
در مقابل روسیه که دولت بایدن به دنبال تضعیف و به زانو درآوردن اقتصادی آن بود، برنده اصلی است. زیرا هر چه قیمت نفت و گاز بیشتر شود، اقتصاد روسیه تقویت میشود و ذخایر بانک مرکزی آن با میلیاردها دلار صادراتی پر میشود، چون این کشور بزرگترین صادرکننده گاز و دومین صادرکننده نفت در جهان است.
اگر افزایش قیمت بنزین در چند هفته و چند ماه آینده ادامه پیدا کند، در حالی که هیچ مانعی هم برای این روند وجود ندارد، به معنای شکست تقریبا قطعی جو بایدن و حزب دموکرات در انتخابات میان دورهای کنگره در ماه نوامبر آینده خواهد بود. این در صورتی است که گرانی معیشت با «انقلاب گرسنگان» باعث انفجار اوضاع نشود.