به گفته اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان با ۱۴۵ نفر نیرو از ۲۰۰ هزار هکتار مناطق حفاظت شده و در استان صیانت می کند.
سیده مریم محمدی افزود:اهداف اداره کل حفاظت محیط زیست دستیابی به اصل ۵۰ قانون اساسی و توسعه پایدار است.
حفاظت، مطالعه، بررسی، تیمار و نگهداری حیات وحش استان، پایش، بازدید و بررسی آلایندگیها و ۱۱۵۰ واحد صنعتی مستقر در ستان، بررسی وضعیت آلایندگی ۲۹ شهرک و نواحی صنعتی، ۲۱ بیمارستان، ۹ تصفیه خانه فاضلاب شهری از جمله وظایف اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان است.
وی با بیان اینکه پایش وضعیت آلایندگی هوای استان، نظارت و راهبری بر شش ایستگاه پایش کیفی هوا، نظارت و پایش بر منابع آبهای سطحی، رودخانهها، سدها و منابع آبهای زیرزمینی از دیگر اقدامات این اداره کل است گفت: در سال گذشته ۵۰۰ مورد پایش آلودگی خاک در استان انجام شده است.
محمدی با بیان اینکه این اداره کل اطلسها و گزارشهای جامع زیست محیطی تهیه می کند، افزود: برخورد با متخلفان شکار و صید و واحدهای صنعتی و خدماتی آلاینده از فعالیتهای اداره کل حفاظت محیط زیست است .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با بیان اینکه دوره های آموزشی و ترویجی و جلب مشارکت مردمی و جوامع محلی با موضوعات محیط زیستی توسط این اداره انجام میشود تصریح کرد: در سال گذشته ۶۰ هزار نفر تحت آموزشهای زیست محیطی قرار گرفته اند.
همچنین در سال گذشته ۸۰۰ نمونه پسآب از واحدهای صنعتی و تولیدی در آزمایشگاههای اداره کل سنجش و پیگیری شد.
همدان یکی از استانهای پیش رو در تهیه و تدوین سند آمایش است که طرحهای توسعهای در این بخش تطابق کمی با سند آمایش دارد و گاهی این تطابق به صفر میرسد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان با تأکید بر اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به عنوان دستگاه ناظر بر سند آمایش استان معرفی شود، خاطرنشان کرد: باید اولویت توسعه صنعتی و برنامه توسعه استان مبتنی بر استقرار صنایع دانش بنیان باشد.