رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده با اشاره به چالش پیری جمعیت ایران، گفت: تعداد دانشجویان متاهل متقاضی خوابگاه متأهلی ۳۵ هزار نفر برآورد میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر امیرحسین بانکی پورفرد؛ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و نماینده مردم اصفهان و ورزنه در مجلس یازدهم شورای اسلامی اظهار کرد: مساله امروز کشور ایران رشد جمعیت نیست، بلکه هرم سنی جمعیت است.
وی با بیان اینکه بر اساس محاسبات دقیق، جامعه ایرانی با بحران پیری جمعیت در سالهای آینده روبرو خواهد شد، افزود: این بحران در اروپا که به زمستان جمعیت معروف است، طی ۳۰۰ سال و به تدریج رخ داده و آنها فرصت کافی برای یافتن راه علاج و جبران آن با اجرای سیاستهایی مانند مهاجرت پذیری داشته اند.
بانکی پور ادامه داد: بحران هرم جمعیت در ایران در مدت سی سال اتفاق افتاده و اگر طی پنج سال آینده اقدام فوری نکنیم، سی سال بعد به بحرانی میرسیم که خروج از آن حداقل ۱۵۰ سال زمان میبرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به دو تفاوت دیگر میان پیری جامعه ایرانی و جامعه اروپایی، گفت: کشورهای اروپایی همه با هم پیر شدند، اما کشورهای اطراف ما وضعیت ایران را ندارند؛ همچنین اروپایی ها، اول توسعه پیدا کردند، بعد پیر شدند، اما ما قبل از توسعه یافتگی در حال پیرشدن هستیم.
وی با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس بیست و یک مانع فرزندآوری و رشد جمعیت نوشته شده، افزود: تاخیر و صعوبت ازدواج جوانان، الگوی مسکن و فرهنگ اجاره مسکن، هزینههای زیاد فرزندآوری، هزینههای دوران بارداری، نگرانی از آینده و آتیه فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک در محیطهای اجتماعی، اداری و آموزشی از جمله این موانع هستند.
رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، خاطرنشان کرد: راه اندازی خوابگاههای دانشجویی متاهلی به عنوان یک راهکار تسهیل ازدواج جوانان دنبال میشود و شش منبع مالی برای دانشگاهها در قانون بودجه برای این موضوع دیده شده است.
وی گفت: در حال حاضر ۸۰۰ واحد خوابگاه دانشجویی در کشور وجود دارد و این در حالی است که ۳۵ هزار دانشجو متقاضی استفاده از این خوابگاهها هستند.
اولین نشست قرارگاه سلامت و جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی ایران شنبه بیست و یکم خرداد ۱۴۰۱ با حضور رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد. این قرارگاه شامل هفت کمیته درمان، بهداشت، فرهنگی، علمی و پژوهشی، حقوقی، بیمه و پشتیبانی است.