یک اقتصاددان کشورمان میگوید اگر ارز ترجیحی از همین چند قلم کالا حذف نمیشد در سه چهار ماه آینده دچار قحطی گریز ناپذیر میشدیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی مروی، اقتصاددان معتقد است دولت ها با سرکوب ارزی، موجبات شوک های ارزی جدی در اقتصاد را به وجود آورده و در نتیجه امکان برنامه ریزی اصولی برای مواجهه با این مشکل را نیز از خود گرفته اند.
مروی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما گفت ارز ترجیحی هدفمند وضع نشده و دولت ها با سرکوب ارزی، نرخ ارز را دچار شوک کرده اند. این شوک خود امکان برنامه ریزی درست را از دولت می گیرد. از آن سو نیز دولت ها بجای برخورد اصولی با چنین شوک ارزی، به صورت دستوری با آن برخورد می کنند که خود زمینه ساز مشکل است.
این اقتصاد دادن در خصوص زمان بندی درست اجرای طرح حذف ارز ترجیحی گفت: حذف ارز ترجیحی در شرایطی که بار تورمی تصمیم گیری های اشتباه قبلی، خود را نشان می دهد، باعث می شود تصور افکار عمومی بر این قرار می گیرد که حذف ارز ترجیحی عامل تورم زا شده است.
مروی در پایان با یادآوری تاثیرات مثبت حذف ارز ترجیحی تاکید کرد: اگر ارز ترجیحی از همین چند قلم کالا حذف نمی شود در سه چهار ماه آینده دچار قحطی گریز ناپذیر می شدیم.