نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید از واحدهای تولیدی در حوزه سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه حمایت کنیم تا بتوانیم قسمتی از خواستههای جوانان را به معنای واقعی محقق کنیم.
مشروح گفتگو:
مجری: وقتی درخصوص تولید صحبت میکنیم، یکی از دلایلی که نامگذاریهای اقتصادی مکرر تکرار میشود، بحث این است که دغدغههای مقام معظم رهبری محقق نشده است. اگر بنا باشد دغدغههای ایشان محقق شود قاعدتاً باید به سراغ برطرف کردن موانع برویم و اگر بخواهیم موانع را شناسایی کنیم میدانیم که تولید کننده در کشور ما دچار مشکل است و یک سری بسترها و زیر ساختارها و الزاماتی که باید برای فعالیت راحتش فراهم باشد، فراهم نیست. این هفته، هفته صنایع دستی است. اگر بنا باشد شعار سال محقق شود و بنا باشد به تولیدکننده داخلی اعتماد کنیم و بها دهیم، باید یک سری دیوانسالاریهای اداری را کنار بگذاریم و اگر قرار باشد به اقتصاد دانش بنیان بپردازیم، مدیرعامل دانش بنیان نمیتواند از یک طرف تمام هوش و حواسش به تامین اجتماعی و مالیات و پیچ و خمها و پلههای ادارات باشد و از طرف دیگر در مورد آن موضوع نوآوری انجام دهد. بفرمایید کمیسیون اقتصادی چگونه به این قضیه نگاه میکند برای اینکه این الزامات باعث تحقق شعار سال شود؟
موسوی: اولاً سال، سال بسیار پربرکتی است برای ملت بزرگ ایران و شعاری که میدهیم، باید شعار از ناحیه حضرت آقا باشد، اما عمل از ناحیه مسئولان، مسئولان فرقی نمیکند. قوه مقننه، مجریه و قوه قضاییه، استاندار و فرماندار و بخشدار و همه. ما اگر بیاییم بحث رفع موانع تولید را مطرح کنیم این مربوط به مجلس است و مجلس در این چند ماه گذشته و چند سال گذشته که فرمایشات حضرت آقا در این زمینه ادامه دار بوده است برای رفع موانع تولید قوانین را مصوب کرده است و اگر ما بحث دانش بنیان را که حضرت آقا فرمودند به صورت تکلیف و وظایف خودمان در ادارات و در مسئولیت ها، بالای سرمان بگذاریم و به آن عمل کنیم، حتماً بدانید به دور از رانت و مافیا و اشتباهات خواهیم بود و به وظایفمان عمل خواهیم کرد و علت آن این است که دانش بنیان یعنی یک عده از جوانان به روز، یعنی برای اینکه کارها را پیش ببریم از دانشگاهیان، آنهایی که نخبه و زبده هستند، آنهایی که جزئی ازگام دوم انقلاب هستند و برای انقلاب دل میسوزانند باید از این بچههای جوان استفاده کنیم. باید به این سمت و سویی که الان در دنیای تکنولوژی و فناوری مطرح است حرکت کنیم و هر مقدار به این موضوع تکیه کنیم و از این موضوع استفاده کنیم حتماً بدانید در اشتغال و تولید مشکل نخواهیم داشت. البته تولید، تولید عادلانه میخواهد که ما باید این را داشته باشیم. اشتغال هم فضای مناسبی میخواهد برای جوانهای تحصیل کرده. حضرت آقا در ارتباط با اصل ۴۴، توسعه در بخش خصوصی را از یک دهه پیش به مجلس توصیه کردند، من در دوره هشتم هم در مجلس در خدمت مردم بودم. از آن زمان میبینیم که بخش خصوصی به معنای واقعی کلمه متاسفانه الان، کارکرد خوبی ندارد و علت آن این است که بعضی جاها تعارض منافع است و میبینیم در بعضی جاها اگر به این بحث بپردازیم حتماً با مشکلاتی مواجه هستیم و نباید اینگونه باشد.
وقتی قوه قضاییه با آن اقتدار و توانمندی که دارند مثلا در آزادی تعدادی از شرکتهای بزرگ مانند دشت مغان و امثال آن ها، وقتی قوه قضاییه در این زمینه زحمت کشیده است، قوه مجریه باید محکم از آن مراقبت و محافظت کند. در بعضی جاها ما مشکلاتی میبینیم. مثلاً بعضی از جاهایی که از شخص تحویل گرفته شده و قوه قضاییه تحویل گرفته و به آغوش دولت برگردانده و مدیرعامل آنجا منصوب دولت است با یک نگاه میبینیم که وضع موجود ما نسبت به گذشته خوب نیست و اینها باید فعال باشند و مدیران بعدی که آنجا نصب شدند باید فعال باشند. از تعارض منافع باید به دور باشند و آنجا مدیریت کنند تا کسی که قوه قضاییه از او پس گرفته است دوباره طمع نکند.
مجری: نمایندگان محترم مجلس هم باید در حوزه نظارت در این قضیه حساس باشند که میدانیم مجلس یازدهم بسیار حساس است.
موسوی: به خاطر خداوند، نظام و شهدا ما که در این مملکت زندگی میکنیم باید بدانیم از چه حمایت میکنیم. از سلامت نفس مدیر باید حمایت کنیم. از مدیر شایسته که بدون تعارض منافع مدیریت میکند باید حمایت کنیم. باید از واحدهای تولیدی در حوزه سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه حمایت کنیم تا بتوانیم قسمتی از خواستههای جوانان را به معنای واقعی محقق کنیم.