رئیس جمهور ونزوئلا گفت: ما (ایران و ونزوئلا) در لحظات دشوار از همدیگر حمایت کرده ایم. ما شاهد پیشرفتی تاثیرگذار در طول این سالها بوده ایم.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا در سفر به تهران در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پرس تی وی گفت: هدفم از سفر به ایران گسترش روابط راهبردی است.
مجری در ابتدا پرسید: آقای رئیس جمهور مادورو ما میدانیم این نخستین بار است که شما به ایران سفر میکنید. هدف شما از سفر به ایران چیست؟
مادورو گفت: اول از همه میخواهم از همه شما تشکر کنم. من میخواهم که به همه شما سلام دهم. شما واقعیتها را درباره جمهوری اسلامی ایران و همه منطقه نشان میدهید. شما همچنین واقعیتها را درباره آمریکای لاتین و آفریقا نشان میدهید. شما نقشی حرفهای را در اینجا ایفاء میکنید. شما اخبار را اعلام میکنید. تحلیل ارائه میدهید. من بسیار خوشحالم که در اینجا هستم. هدف اصلی این سفر، ارتقاء همکاریهای راهبردی با ایران است. این در جهت توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا است.
وی افزود: این فرآیندی است که از زمان هوگو چاوز ایجاد شد. این فرآیند از سال ۲۰۰۱ آغاز شد. ما در تمامی این سالها کار کرده ایم. ما تلاش کرده ایم که این فرآیند را حفظ کنیم. در بیست و یک سال اخیر تلاش کرده ایم که این روابط را بهبود ببخشیم. ما ۷۳ سال است که روابط دیپلماتیک با هم داریم. اما در ۲۱ سال گذشته این روابط قویتر و قویتر شده است. ما شاهد روابط برادرانه با ایران هستیم. ما با همدیگر کار میکنیم. ما تجارب یکدیگر در زمینه توسعه را در اختیار هم قرار میدهیم. هدف اصلی این سفر افزایش سطح روابط بین کشورهایمان است. ما میخواهیم در همه حیطهها پیشرفت داشته باشیم. ما میخواهیم سبب تقویت کشورهای خود شویم. ما میخواهیم در همه حیطهها پیشرفت داشته باشیم.
رئیس جمهور ونزوئلا ادامه داد: ما میخواهیم در رابطه با فن آوری و بخشهای اقتصادی پیشرفت داشته باشیم. ما میخواهیم که روابط بین ونزوئلا و ایران را تقویت کنیم. ما معتقدیم که روابط بین ونزوئلا و ایران موثر و مثمر ثمر بوده است. این یک دوستی واقعی است. این یک واقعیت است. ما در لحظات دشوار از همدیگر حمایت کرده ایم. ما شاهد پیشرفتی تاثیرگذار در طول این سالها بوده ایم.
مجری گفت: آقای رئیس جمهور همانطور که شما گفتید، ایران و ونزوئلا روابط خود را در ۲۱ سال اخیر تقویت کرده اند. اما برخی از ما انتقاد میکنند. از نظر جغرافیایی ما از هم فاصله زیادی داریم و آنها اهمیت این روابط را درک نمیکنند. من به آنها گفته ام که ماوراء همکاریها در بخش نفتی تاریخچهای طولانی از همکاری بین ما وجود دارد. این وضعیت پس از انقلاب اسلامی در ایران وجود داشته است. بسیاری از مردم ایران از انقلابهای آمریکای لاتین الهام گرفتند. آنها ضد امپریالیسم و شاه در ایران مبارزه کردند. سخن شما به افرادی که از ما انتقاد میکنند چیست؟
مادورو گفت: برادری فاصله نمیشناسد. دوستی فاصله نمیشناسد. همبستگی با هم فاصله نمیشناسد. زمانی که هیچ اینترنت و شبکه اجتماعی همانند امروز وجود نداشت مردم انقلابی نظرات همدیگر را به اشتراک میگذاشتند و به هم منتقل میکردند. آنها به مبارزه میپرداختند. همه مردم انقلابی سیمون بولیوار را میشناسند.
رئیس جمهور ونزوئلا افزود: ونزوئلا از محبوبیت زیادی در ایران در زمان انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ برخوردار بود. ما شاهد هیچ فاصله در رابطه با برادری و دوستی بین خود نبوده ایم. به طور ویژه در بیست سال اخیر ما خود را به عنوان مبارزانی ضد استعمارگری و امپریالیسم میدانیم. ما دو انقلاب داریم که همانند خواهر برای خود هستند. ما برای جهانی بهتر برای احترام به حقوق بشر و حقوق بین المللی بدون حاکمیت کشورهای دیگر مبارزه میکنیم؛ بنابراین ما ایدههای مشترکی داریم. ما آرزوهای مشترکی داریم. این اجازه داده است که جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا به این سطح از روابط و همکاری برسند. ما همیشه در تمامی شرایط در کنار هم بوده ایم.
مجری گفت: در رابطه با همکاری بین دو کشور در حال حاضر شاهد تحریمهای غیرمنصفانهای هستیم. این بیشتر از طرف آمریکا و دیگر کشورهای غربی است. اینها در حقیقت تحریم نیستند بلکه تروریسم اقتصادی هستند. در سال ۲۰۲۰ با وجود تحریمها دولت ایران تصمیم گرفت تا نفت به ونزوئلا ارسال کند. رئیس جمهور ترامپ در آن زمان گفت که به هر نفتکشی که تلاش کند به قلمرو ونزوئلا وارد شود حمله خواهد کرد. زمانی که نخستین نفتکش به ونزوئلا رسید، شما به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا چه احساسی داشتید؟ زمانی که شما ورود این نفتکشها را با وجود تمامی تهدیدات دیدید چه احساسی داشتید؟
مادورو گفت: زمانی که این نفتکشها به ونزوئلا وارد شدند این بسیار جالب و فوق العاده بود. تمامی مردم ونزوئلا جشن گرفتند. این اقدامی داوطلبانه از طرف ایران بود. مردم ونزوئلا از این موضوع بسیار استقبال کردند. در آن موقع ما شرایط دشواری داشتیم. به علت تحریمها ما شاهد کمبود قطعات برای پالایشگاههای خود بودیم. پیشتر ما آنها را از آمریکا تامین میکردیم. در آن زمان تمامی پالایشگاههای ما فعالیتشان متوقف شده بود. ما نفت تولید نمیکردیم. ما سوخت را از آمریکا وارد میکردیم. این واشنگتن بود که بنزین به ونزوئلا صادر میکرد. ما منابعی در اختیار داشتیم، اما محدود بود. در ماه مارس که همه گیری کرونا آغاز شد ما شاهد وضعیت خطرناکی بودیم. در آن لحظه حساس ما با دولت جمهوری اسلامی ایران رایزنی کردیم. ما شرایط خود را برای آنها شرح دادیم و آنها تصمیم گرفتند وضعیت موجود ما را رفع کنند.
وی افزود: ما همچنین مشکل دیگری داشتیم. ما با مشکلاتی در بخش کارگران در بخش پالایشگاهی در ونزوئلا روبرو بودیم. ما تلاش کردیم که مشکلات را در آن بخش رفع کنیم. ما تلاش کردیم منابع مورد نیاز کشورمان را تامین کنیم. در آن زمان نفتکشهای ایرانی به ونزوئلا وارد شدند. این نفتکشها تهدید شدند. سه نفتکش وجود داشت. این سه نفتکش پر از بنزین بودند. خدمه و کاپیتانهای آنها افراد شجاعی بودند. آنها تهدیدهای غیرمنطقی دولت دونالد ترامپ را به چالش کشیدند.
مادورو ادامه داد: ترامپ میخواست که به این نفتکشها حمله کند. ما به آنها نیاز داشتیم. خوشبختانه این نفتکشها به خوبی وارد آبهای ما شدند. آنها وارد ونزوئلا شدند. مردم در شبکههای اجتماعی شادی خود را اعلام کردند. ما بار دیگر فهمیدیم که برادران ما در ایران حضور دارند. زمانی که ایران نیاز داشت رئیس جمهور چاوز به ایران کمک کرد. با ورود این نفتکشها ما توانستیم مشکلات خود را در سه ماه دشواری که پیش رو داشتیم حل و فصل کنیم. ما همچنین تلاش کردیم تا فرآیند تصفیه نفت را در ونزوئلا احیاء کنیم.
مجری گفت: علاوه بر بخش پالایشگاهی این کمک ایران چه اثرات دیگری داشت؟
رئیس جمهور ونزوئلا گفت: ما یک فرآیند ویژهای را در نظر داشتیم. ما این همکاری را با نهادهای اجتماعی در ونزوئلا داشتیم. ما تلاش کردیم که مردم به بنزین دسترسی داشته باشند. این فرآیند اثرات خوبی داشت. مردم به شدت از این وضعیت راضی بودند. سپس ایران شمار دیگری نفتکش ارسال کرد. ما دیگر شاهد تهدیدی ضد آنها نبودیم. اما حالا میتوانم بگویم که ونزوئلا نفت و بنزین مورد نیاز خود را میتواند تولید کند.
مجری گفت: اجازه بدهید به مسائل دیگر غیر از مسائل نفتی بپردازیم. حیطههای دیگری وجود دارد که دو کشور میتوانند بر روی آنها کار کنند. به نظرم ایران و ونزوئلا میتوانند در بخش جهانگردی با هم همکاری کنند. آیا میتوانید مطالب بیشتری به ما در این رابطه بگویید؟
مادورو گفت: این موضوعی قابل توجه است. من به مردم ونزوئلا و آمریکای لاتین و منطقه دریای کارائیب میگویم که به زودی ما شاهد پروازهای مستقیم بین کاراکاس و تهران خواهیم بود. این پروازها هفتهای یک بار انجام خواهد شد. ما میخواهیم شاهد پروازهای بیشتری باشیم. در بخش آمادگیهای فنی همه چیز آماده است. این پرواز از ده سال پیش انجام شده است، اما ما خواهان بهبود بخش جهانگردی هستیم.
وی افزود: به ایرانیها میگویم که ونزوئلا کشوری دوست داشتنی است. شما میتوانید در آنجا بهترین جاذبههای گردشگری و سواحل زیبا را ببینید. مردم ونزوئلا بسیار مهمان نواز و بسیار مهربان هستند. آنها آماده میزبانی افرادی از ایران هستند. خانوادههای ایرانی میتوانند برای گذراندن دوران تعطیلات خود به ونزوئلا بروند. ما میتوانید تمامی امکانات مورد نیاز را برای آنها فراهم کنیم. ما همچنین میتوانیم کاری انجام دهیم که مردم ونزوئلا و آمریکای لاتین به ایران بیایند. آنها میتوانند از زیباییهای ایران و جاذبههای جهانگردی ایران استفاده کنند. ایران کشوری با ۵ هزار سال تمدن است. ایران همچنین از فرهنگی غنی و مردمی مهربان و مهمان نواز برخوردار است. پرواز بین کاراکاس به تهران میتواند در این بخش کمک کننده باشد.
مجری گفت: شکی وجود ندارد که این میتواند در تقویت روابط بین کشورهایمان موثر باشد. آقای رئیس جمهور در سطح بین المللی ما شاهد مشکلاتی هستیم. ما شاهد درگیری در اوکراین هستیم. ما شاهد درگیریهایی در غرب آسیا هستیم. برخی درباره تغییر در سیستم جهانی صحبت میکنند. ایران و ونزوئلا چگونه میتوانند در این وضعیت با هم همکاری کنند؟ این دو کشور چگونه میتوانند به این سیستم جدید کمک کنند؟
رئیس جمهور ونزوئلا گفت: من در این رابطه در ماه گذشته با مردم ونزوئلا صحبت کرده ام. من پس از همه گیری کرونا با آنها صحبت کردم. ما درباره این دوره جدید فکر کرده ایم. ما در این دوره جدید زندگی میکنیم. ما به نتیجه گیریهای جدیدی رسیده ایم. به نظرم ما در یک دوره گذار جدید زندگی میکنیم. ما شاهد بعد جدیدی از زندگی انسانی هستیم. ما در دورهای جدید زندگی میکنیم که فرآیند تغییر سریعتر است. ما شاهد تغییرات سریع اجتماعی هستیم. ما شاهد تغییرات سریع اقتصادی هستیم. ما شاهد تغییرات سریع سیاسی هستیم.
وی افزود: ما شاهد تغییرات گستردهای در حیطه ژئوپولتیکی هستیم. این تغییرات در جهان روی میدهند. این یک دوره جدید گذار در جامعه انسانی است. ما در جهت وضعیتی جدید حرکت میکنیم. این تغییر به سرعت انجام میشود. این وضعیت باید به خوبی مورد تحلیل قرار گیرد. به عنوان رهبران انقلابی باید از آنچه که روی میدهد آگاه باشیم و تصمیمات درستی بگیریم. امروز من میتوانم به شما بگویم که یک سیستم جدید ژئوپولتیکی در حال ایجاد در جهان است. ما شاهد از بین رفتن سلطه گری آمریکا در جهان هستیم. ما شاهد افول سلطه طلبی اروپا هستیم. شما شاید بپرسید که جایگاه ایران و ونزوئلا در کجاست؟ من به شما میگویم که ما باید در کجا باشیم یا نباشیم؟
مادورو ادامه داد: ما قهرمانان این دوره جدید هستیم. ما شاهد ایجاد دورهای جدید در بشریت هستیم. ما شاهد یک سیستم ژئوپولتیکی جدید در جهان هستیم. ما شاهد یک جهان جدید هستیم. ما شاهد افول قدرت قدرتهای جهانی هستیم. رئیس جمهور چاوز همیشه به من میگفت که ما همیشه باید در خط مقدم مبارزه باشیم. ایران و ونزوئلا و دیگر کشورها در خط مقدم مبارزه هستند. ما به همه واقعیتها را میگوییم. ما مقاومت خود را به همگان نشان میدهیم. ما اراده خود را برای ایجاد این جهان جدید بدون قدرتهای سلطه گر نشان میدهیم. برابری و همکاری را به همه نشان میدهیم. من دیروز با رئیس جمهور الجزایر دیدار کردم. ما به مدت شش ساعت با همدیگر مذاکره کردیم.
وی اضافه کرد: من به تازگی با رئیس جمهور ترکیه دیدار کردم. من درباره این موضوعات و این دوره جدید با آنها صحبت کردم. من به آنها گفتم که باید این دوره جدید را درک کنیم. من به او گفتم که باید این در درون این دوره جدید باشیم. من به او گفتم که ما باید در این حیطه به جلو حرکت کنیم. این جهان با جهانی که ما در آن زندگی میکردیم کاملا متفاوت است. دوران جنگ و سلطه گری اروپا و آمریکا به پایان رسیده است. این به تاریخ پیوسته است و ما شاهد دوره جدیدی هستیم. ایران و ونزوئلا باید در این رابطه با هم همکاری کنند.
مجری گفت: ما درباره افول سیستم سرمایه داری صحبت کرده ایم. اهداف ونزوئلا و ایران در این حیطه چیست؟
رئیس جمهور ونزوئلا پاسخ داد: هدف اصلی همکاری است. ما باید به جهان نشان دهیم که یک جهان جدید و متفاوت میسر است. ما باید پتانسیلهای خود را در بخش انرژی و نفت و بنزین و پتروشیمی به همگان نشان دهیم. ما باید دانش همدیگر را به هم منتقل کنیم. ما باید از فن آوری در میادین نفتی خود استفاده کنیم. ما باید در بخش سلامت و امنیت اجتماعی با هم همکاری کنیم. ما باید در یک جهان متفاوت با هم همکاری کنیم. در رابطه ایران در اینجا در غرب آسیا و در مورد ما در آمریکای جنوبی ما باید به تمامی مردم نشان دهیم که داوطلب تطبیق با تغییرات هستیم. این تغییرات اجتناب ناپذیر هستند.
مجری گفت: آقای رئیس جمهور، نمیتوان از موضوع فلسطین صحبت نکرد. شما از آرمان فلسطین حمایت کرده اید. امروز مردم فلسطین به کمک نیاز دارند. آنها تحت هجمه اسرائیل قرار دارند. کاراکاس و تهران چگونه میتوانند از آرمان فلسطین حمایت کنند. آنها چگونه میتوانند حرفی برای زدن داشته باشند؟ ما شاهد آن هستیم که برخی از کشورهای عربی به طرف اسرائیل متمایل شده اندو با دشمن همکاری میکنند.
مادورو خاطرنشان کرد: آرمان فلسطین مقدسترین آرمان در تاریخ بشریت است. مردم فلسطین مردم خوبی هستند. آنها از تاریخ غنی برخوردارند. فلسطین محل برخورد سه دین در تاریخ بشریت است. ادیان یهود، مسیحیت و اسلام در آنجا وجود دارد. تمامی پیامبران در آنجا حضور داشته اند. ما در ونزوئلا مسیحی هستیم. ما مراسم مذهبی خود را جشن میگیریم. ما احترام زیادی برای اسلام قائل هستیم. مسیح در فلسطین زاده شد. فلسطین یک کشور تاریخی است.
وی افزود: باید از فلسطین به علت تاریخ آن تمجید کرد. در طول تاریخ تمامی ادیان در کنار هم زندگی کرده اند. آن هم به روشی صلح آمیز. این وضعیت تا زمانی بوده است که اسراییل ایجاد شد. کشورهای غربی این رژیم را ایجاد کردند. مشاهده وضعیت موجود در فلسطین برای ما بسیار دشوار است. آنها خبرنگار شبکه الجزیره را کشتند. دیروز من با روسای جمهور ترکیه و الجزایر صحبت کردم. آنها از فلسطین حمایت کردند. من به آنها گفتم که ما باید اقدامات اسراییل را محکوم کنیم. هر روز کودکان و زنان و مردان در فلسطین کشته میشوند. آنها هزاران نفر را به زندان میبرند و آنها را شکنجه میدهند. اما جامعه بین المللی واکنشی نشان نمیدهد. فلسطین به منزله یک درد است. اما امید وجود دارد. معتقدم که خیلی زود فلسطینیها حقوق خود را به دست خواهند آورد و تمامی ادیان در کنار هم زندگی خواهند کرد.
مجری گفت: متاسفانه این روزها شاهد آن هستیم که برخی از کشورهای عربی روابط خود را با اسرائیل به حالت عادی درآورده اند. آنها به آرمان فلسطین بی اعتنایی کرده اند. راهبرد تهران و کاراکاس برای ادامه حمایت از مردم فلسطین چیست؟
رئیس جمهور ونزوئلا گفت: ما باید ابراز همبستگی خود را به مردم فلسطین نشان دهیم. ما باید تمامی جنایات ضد آنها را محکوم کنیم. ما باید در سازمان ملل به نفع فلسطین صحبت کنیم. ما باید بگوییم که در فلسطین چه روی میدهد. ما باید در این وضعیت دشوار از مردم فلسطین حمایت کنیم. آنها باید نهادهای اجتماعی خود را متحد کنند. آنها باید نهادهای سیاسی خود را متحد کنند. ما باید از مردم فلسطین حمایت کنیم. آنها برای سرنوشت خود مبارزه میکنند. آنها برای آینده خود مبارزه میکنند. راهبرد مشخص است. ما باید مقاومت کنیم. این راهبرد ما است.
مجری گفت: مردم فلسطین مقاومت میکنند. مردم ایران و ونزوئلا هم از خود درباره تروریسم اقتصادی آمریکا مقاومت میکنند. آیا میتوانید عوامل کلیدی این مقاومت را اعلام کنید. ایران و ونزوئلا و کوبا و دیگر کشورها چه اقداماتی میتوانند انجام دهند.
مادورو گفت: ما مقاومت در برابر این وضعیت را انتخاب کرده ایم. این تحریمها و محاصرهها وجود دارند و تنها یک موضوع کلیدی وجود دارد و آن آگاهی دادن خوب به مردم است تا آنها را به خوبی در برابر این تحریمها آماده کنیم. ما باید کاری کنیم که آنها بهترین راه حل را برای مقابله با این تحریمها ایجاد کنند. ما شاهد سختترین شرایط در سالهای اخیر در کشور خود بوده ایم. آمریکاییها حتی درباره حمله به ونزوئلا و تجزیه آن صحبت میکردند. اما ما به مردم اطلاع رسانی خوبی انجام دادیم. ما به آنها اعلام کردیم که چه روی میدهد.
وی افزود: ما تلاش کردیم که راه حلها و پاسخهایی برای مشکلات پیدا کنیم. ما باید حرکت کنیم و نباید بی تحرک بمانیم. ما به مردم در خانه هایشان غذا دادیم. ما سلامت عمومی را تقویت کردیم. ما یک سیستم مدرن سلامت در ونزوئلا در زمان همه گیری داشتیم. ما هرسال ۵۰۰ هزار واحد مسکونی ساختیم. ما آنها را برای مردم ساختیم. ما تلاش کردیم که به مردم کمک کنیم. ما راهبردی را نه تنها برای مقاومت در بخش اقتصادی ایجاد کردیم بلکه با جنگی اقتصادی روبرو بودیم. ما اقتصادی مقاومتی ایجاد کردیم و سعی کردیم که ماوراء آن حرکت کنیم. ما به دنبال تقویت و گسترش اقتصاد خود بودیم.
رئیس جمهور ونزوئلا ادامه داد: ما یک تیم اقتصادی داشتیم و طرح بولیواری خود را ایجاد کردیم. هرکدام از افراد طرح خود را داشتند تا پاسخی برای مشکلات اصلی داشته باشند. آنها طرحهایی برای بخشهای فن آوری و تجاری و دیگر حیطهها داشتند. ما تلاش کردیم که تمامی این حیطهها فعال باشند. ما یک موفقیت در سال ۲۰۲۱ داشتیم. این بهبود در وضعیت اقتصادی بود. ما هم اکنون در سال ۲۰۲۲ هستیم. اقتصاد ما در حال بهبود است. ما خدمات را فراهم میکنیم. کلیدهای زیادی وجود دارد، اما کلید اصلی مردم هستند.
مادورو اضافه کرد: ما باید با مردم همکاری کنیم تا مبارزه کنیم. ما باید از خود خلاقیت نشان دهیم. ما شاهد جنبش اشتغال آفرینی بودیم. مردم ونزوئلا در میانه سال ۲۰۲۰ با دشواریهای زیادی در رابطه با کرونا روبرو بودند. در سال ۲۰۲۱ آنها کسب و کارهای کوچک ایجاد کردند. ما حالا شاهد بهبود وضعیت اقتصادی هستیم. ما شاهد بهبود در رشد اقتصادی هستیم. ما قدرتمندتر شده ایم و درباره آینده خود بسیار خوش بین هستیم.
مجری گفت: آقای رئیس جمهور، شما دیدارهایی از چندین کشور در غرب آسیا داشته اید. در حال حاضر نشست کشورهای آمریکایی در آمریکا برگزار میشود. اما کشور شما و نیکاراگوئه و کوبا از حضور در این اجلاس منع شده اند. کشورهای دیگری، چون بولیوی و مکزیک در حمایت از کشور شما در این نشست حضور نیافته اند. آیا میتوان این نشست را نشست کشورهای آمریکایی نامید؟
نیکلاس مادورو پاسخ داد: این نشست تنها یک نشست فرضی است. این نشست دارای چند بعد است. شاهد اقدامات آمریکا ضد برخی از کشورهای آمریکایی هستیم. ما شاهد واکنش برخی از کشورها به دعوت نشدن ما و کشورهای کوبا و نیکاراگوئه هستیم. ما شاهد پاسخهای محکمی به این موضوع بودیم. این موضوع مهمی در آن نشست بود. برخی دعوت شدند و برخی دعوت نشدند. ما شاهدسخنرانیهای انتقادی از طرف مقامات در این نشست بودیم.
وی افزود: رئیس جمهور آرژانتین سخنانی قاطع در انتقاد از این موضوع در برابر رئیس جمهور بایدن زد. او گفت ما شاهد نشست آتی کشورهای آمریکای لاتین و حوزه دریای کارائیب خواهیم بود و آنها از ما برای حضور در این نشست دعوت میکنیم. رئیس جمهور کشور بلیز هم سخنرانی شجاعانهای داشت. او درباره وضعیت بد انسانی کوبا صحبت کرد. کوبا به تمامی کشورهای آمریکای لاتین و دریای کارائیب کمک کرده است. باید بگویم که نشست کشورهای آمریکایی دارای هیچ طرحی نیست. هر نشستی طرحی دارد و شرکت کنندگان درباره آن نظر خود را اعلام میکنند.
رئیس جمهور ونزوئلا ادامه داد: آمریکا در گذشته تنها کشوری بود که در این نشست حضور نداشت. اما در نشست اخیر در لس آنجلس با وجود اینکه ما حضور نداشتیم، اما سخنان سیمون بولیوار توسط سران کشورهای دیگر بیان میشد. آنها از وی یاد میکردند.
مجری گفت: شما حامی تقویت روابط از طریق گروه هایی، چون آلبا و دیگر گروهها بوده اید. شما هم اکنون د رغرب آسیا هستید واز کشورهایی، چون الجزایر و ترکیه وایران دیدن میکنید. به نظر میرسد که شما منتظر رفع تحریمها نیستید. ونزوئلا طرح خود را دارد. شما با تحریمها و خصومتها مبارزه میکنید.
مادورو گفت: ما طرح داریم. ما راهبرد داریم. ما میخواهیم کشور خود را پیشرفته کنیم. در این دوره تغییر توسعه باید با تمامی ابرازها در بخش فن آوری صورت گیرد. ما باید از تمامی ظرفیتهای جهان استفاده کنیم. ما باید در این جهان نوظهور زندگی کنیم. منطقه یوراسیا، آسیا و منطقه اقیانوس آرام و هند مناطقی هستند که در زمینه فن آوری و علم بسیار اثرگذار هستند. دیگر اروپا و آمریکا مطرح نیستند. ما به همین دلیل به این منطقه برای همکاری آمده ایم. چاوز میگفت که ما به جهانی چند قطبی نیاز داریم. ما باید در بعد انسانی کار کنیم. ما باید برای کسب پاسخها به این بخش از جهان بیاییم. ما باید پاسخ سوالات خود را کسب کنیم و کشور ما تنها نیستیم.
مجری گفت: اجازه بدهید درباره موضوعات دیگر صحبت کنیم. در روزهای اخیر اخباری درباره رفع برخی از تحریمها ضد ونزوئلا پخش شد. به شرکتهایی نفتی اجازه فعالیت در ونزوئلا داده شده است. نظر شما چیست؟
رئیس جمهور ونزوئلا گفت: ما باید ببینیم که این تصمیم تا چه اندازه واقعی است. ما باید منتظر باشیم. این گام نخست است. این روندی کند است و ما باید منتظر بمانیم. در حال حاضر میتوانم بگویم که ما به عنوان مردم ونزوئلا به طور شفاف میگوییم که سرنوشت و آینده ونزوئلا بر روی تلاشهای ما استوار است. ما تماسهایی با دولت آمریکا داشته ایم و گامهایی برداشته شده است. اما آینده ما بر این موضوع پایه گذاری نشده است.
وی افزود: این موضوع هرگز به این تصمیم گیریها وابسته نبوده است. این بر روی کار ما وابسته است. تصمیماتی گرفته شده است. ما مقادیر زیادی نفت و گاز داریم. ایران هم یک قدرت در بخش انرژی است. ما باید با همدیگر بیشتر همکاری کنیم. اگر دولت آمریکا میخواهد که اجازه فعالیت شرکتهای خارجی را در ونزوئلا برای تولید بنزین و نفت بدهد و آن را در بازار خود بفروشد از آن استقبال میکنیم.
مجری گفت: این به منزله شکست تحریمها ضد ونزوئلا است. اگر مردم مقاومت کنند این تحریمها شکست میخورند. حیطههای دیگری وجود دارد که ایران و ونزوئلا با همدیگر همکاری میکنند. آنها درباره تولید دارو و غذا همکاری میکنند. ما در حیطههای زیادی همکاری میکنیم. این موضوع تا چه اندازه میتواند به رفاه مردم ایران و ونزوئلا کمک کند؟
مادورو گفت: این سوال خوبی است. زمانی که از الجزایر به ایران آمدیم ابتدا کوهها را دیدیم و سپس دشتها را دیدیم.۷۰ درصد قلمرو ایران دشت است. کشور ایران صد درصد غذای خود را تامین میکند و من به شما تبریک میگویم. این کشوری است که چهل سال تحریم شده است. شما حتی صادرات دارید. این عالی است. شما غذاهایی خوشمزه با کیفیت عالی دارید. ما هشتاد درصد غذای کشور خودمان را در داخل تامین میکنیم که در آنجا مصرف میشود.
وی افزود: در گذشته ما مجبور بودیم که همه چیز را وارد کنیم. اما ما باید هنوز به سختی تلاش کنیم. اما تمامی سرزمین ونزوئلا برای کشت مناسب است. ما دشت نداریم. به علت آب و هوا شما میتوانید هر چه بخواهید در آنجا تولید کنید. ما باید با هم کار کنیم. ما باید از شما الگو بگیریم. ما در ونزوئلا از تمامی سرمایه گذاری ایرانیها استقبال میکنیم. ما از شما استقبال میکنیم. ما فروشگاههای زیادی در ونزوئلا داریم. ما کالاهای ایرانی را در آنجا داریم. این یک موفقیت است. من از شرکتهای ایرانی میخواهم که در ونزوئلا سرمایه گذاری کنند. به علت پرواز مستقیم این کار آسانتر شده است. ما طرحی را آورده ایم که میخواهیم آن را فردا امضاء کنیم. ما راهبردی برای بیست سال آتی داریم.
رئیس جمهور ونزوئلا گفت: من میخواهم با رئیس جمهور رئیسی دیدار کنم. من تلفنی با وی صحبت کردم. او فردی هوشمند است. ما نظرات مشترکی داریم. یکی از عوامل مهم فن آوری جدید است. ما این وضعیت را در رسانههای اجتماعی مشاهده میکنیم. ما شاهد نبرد بین رسانههای اجتماعی هستیم. من میخواهم به همه بینندگان شما بگویم که ما از مردم ایران قدردانی میکنیم. ما امید زیادی به آنها داریم. معتقدم که دوره جدید، خوب خواهد بود.