حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در مراسم رونمایی از دو محصول دانشبنیان گفت: در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و خلاق، بهدوراز نگاه سوداگرانه هزینه میکنیم و ریسک هزینه در رشد این شرکتها را میپذیریم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری؛ حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در مراسم رونمایی از دو محصول دانشبنیان که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری انجام شد، با اشاره به حمایت از تولیدات دانشبنیان و محصولات خلاق، بدون تصدیگری و تخصیص بخشی از سود شرکتها به توسعه این شرکتها گفت: در حمایت از شرکتهای دانشبنیان و خلاق، بهدوراز نگاه سوداگرانه هزینه میکنیم و ریسک هزینه در رشد این شرکتها را میپذیریم. چراکه سرمایهگذاری در این حوزه، نهتنها ضرر آفرین نیست، بلکه زمینهساز کسب تجربه است. باید بخش خصوصی را به این شکل، ترغیب و هدایت کنیم بهطوریکه دستکم بخشی از سرمایهگذاریهایشان را در اقتصاد دانشبنیان و صنایع صرف کنند تا آینده و اقتدار و عزت کشورمان تضمین شود.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به ظرفیت استان خراسان رضوی برای رشد و رونق شرکتهای خلاق گفت: این استان با ظرفیتهای ارزشمند دینی، قرآنی، فرهنگی و علومانسانی میتواند با استفاده از شرکتهای خلاق و صنایع نرم و فرهنگی ترویج پیدا کند.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی با تاکید بر بهکارگیری تمام ظرفیتهای موجود در حمایت و صیانت از شرکتهای دانشبنیان و خلاق گفت: هر کس در حد بضاعت خودش باید در این عرصه سرمایهگذاری و از هیچ تلاش و حمایتی فروگذار نکند. باید باور داشته باشیم که در این عرصه کار، نشد ندارد.
تولیت آستان قدس رضوی، با اشاره بهضرورت اصلاح رویکرد واردات و سوداگری به کمک شرکتهای دانشبنیان و خلاق گفت: برخی از واردکنندگان یا دلالان، سودهای کلانی از این راه به دست میآورند و بدون درنظرگرفتن صلاح مردم، در پی منفعت خود هستند. فعالان حوزه دانشبنیان باید با تولیدات خودشان در مقابل این افراد که سرمایهها مادی و معنوی و نخبگانی کشور را به هدر میدهند ایستادگی کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی ادامه داد: این مسیر تومان سخت و هموار است. رهبر انقلاب با همه وجود از شرکتهای دانشبنیان و خلاق و مبارزان این میدان، حمایت میکنند؛ خوشبختانه سایر بخشها از جمله سران قوا نیز همراه این شرکتها هستند. البته که دیوارهای ایجادشده توسط سوداگران بسیار مستحکم است و برای حفظ سودهای بادآورده و استمرار این روند، دست به هر کاری میزنند و از نفوذ برخوردارند، اما فعالان دانشبنیان و خلاق که به اشتغال و اعتلای جامعه و عزت جامعه کمک میکنند، باید در این راه ایستادگی داشته باشند و با حمایت و لطف باریتعالی در این مسیر موفق خواهند شد.
تولیت آستان قدس رضوی، فعالیتهای دانشبنیان و خلاق را اقداماتی مقدس و در راستای تعالی جامعه دانست و افزود: فعالیتهای دانشبنیان با ارزشآفرینی و اشتغالی که ایجاد میکنند، سد راه بسیاری از عارضهها و ناهنجاریهای اجتماعی میشوند و به این تعبیر، کار آنان عملی مقدس است و باید فعالان دانشبنیان با وضو بر سرکار خود حاضر شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی ادامه داد: نخبگان، فناوران و استعدادهای درخشان در کشور خودشان برای تولید دانشبنیان تلاش میکنند و سختیهای زیادی هم در مسیر آنان وجود دارد، اما بااینوجود صبوری و استقامت میکنند مایه وجد و مباهات است. دستاوردهای علمی شرکتهای دانشبنیان و حمایت از این جوانان، کمتر از حضور در مساجد و عبادت نیست.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه دشمنان اسلام و ایران، همواره درصدد بودهاند تا ساحت دین، عبادت و معنویت را از ساحت اقتصاد، علم و فناوری جدا نشان دهند، افزود: متأسفانه با این مبارزه فکری، توانستهاند راه را برای حضور استعمارگرانه خودشان هموار کنند. دشمنان اسلام و ایران در صدد هستند اندیشهها را در جهت رویکردهای خودشان بسازند و وقتی افکار در جهت خواست آنها قرار گرفت، تصرف یک جامعه برای آنان کار دشواری نخواهد بود. سلطه و استعمار دشمن همواره نظامی نیست و با حمله فکری، رویکردی و فرهنگی برای جدا ساختن ساحت علم و اقتصاد از دین، با هزینهای اندک برای خودشان و هزینههای گزاف برای ملتها، به اهداف شومشان رسیدند.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی با بیان اینکه امیرالمؤمنین حضرت علی علیهالسلام خود یک فعال دانشبنیان به گواه تاریخ و به روایت آن زمان بود، عنوان کرد: تاریخ، بهروشنی گواه این رویکرد مولای متقیان است. نخلستانهای متعدد، قناتهای پرشمار و چاههای سرشار از آبی که حضرت امیرالمؤمنین به وجود آورد، نمونههایی بارز و اعلا از رویکرد دانش بنیانی ایشان است؛ این در حالی است که دشمنان، سعی در این دارند که تصویری خلاف واقع را از دین و معنویت برجسته کنند.
وی با بیان اینکه از دیدگاه اسلام نیز فعالیت اقتصادی و علمی عملی مقدس و شایسته اجر معنوی است، ادامه داد: اگر ایجاد نخلستانها بیهوده و صرفاً مادی و دون بود، مولای متقیان عمر خود را صرف این کار نمیکرد. اگر مولای متقیان، حاصل این زمینهای آباد شده را برای خود نگاه میداشت، ثروتمندترین فرد عرب زمانه خود بود، اما ایشان به این اموال احتیاج نداشت و آن را در راه رضای خدا صرف مس کرد، اما نفس کار ایشان بود که بر آن تاکید داشتند و ایده را به فعلیت میرساندند.
تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: اگر در حوزههای راهبردی اقتصاد دانش و فناوری به بیگانگان محتاج نباشیم، آنان نیز بر ما سلطهای نخواهند داشت و فعالانی که به مقدار و هر حدی تلاش میکنند تا کشور را از خارجیها بینیاز کنند به نص قرآن و آیه شریفه «و منْ یتّق اللّه یجْعلْ له مخْرجا و یرْزقْه منْ حیْث لا یحْتسب و منْ یتوکّلْ علی اللّه فهو حسْبه إنّ اللّه بالغ أمْره قدْ جعل اللّه لکلّ شیْءٍ قدْرا» عمل کردهاند.
وی افزود: مقام معظم رهبری بیش از یک دهه است در شعار سال، مسیر حرکت کشور را در اقتصاد و تولید مطرح کردهاند که نشان میدهد شأن اقتصاد و فناوری و تولید، هم شأن عبادت است.
حجتالاسلاموالمسلمین مروی، با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی در خصوص توجه کالای ایران ساخت گفت: دشمن فرهنگی را در جامعه نهادینه کند که جامعه نسبت به کالای ایرانی دیدگاهی منفی داشته باشد و برای تثبیت این رویکرد تلاشهای بسیاری صورت داده است. از سویی دیگر کسانی که تولیدگر هستند، اما جنس نامرغوب تولید میکنند نیز به سلطه این استعمار کمک میکنند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری نیز با اشاره به نقشآفرینی اثربخش و رویکرد درخور تحسین تولیت آستان قدس رضوی در حمایت و توسعه شرکتهای دانشبنیان و خلاق، گفت: مایه مباهات و خرسندی است که تولیت محترم آستان قدس رضوی، بر توسعه اقتصاددانش بنیان و خلاق تا تحقق تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب در رونق شرکتهای دانشبنیان و خلاق، اهتمام دارند. همکاریهای خوبی میان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و تولیت آستان قدس رضوی برای توسعه این زیستبوم، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و خلاق در جریان است و خوشحالم که مشاهده میکنم به لحاظ رویکرد و تفکر تا این اندازه به یکدیگر نزدیک هستیم.