والدین برای مدیریت بازی های رایانه ای باید نکات مثبت را پر رنگ و نکات منفی را کم رنگ تر جلوه دهند.
قرار است این مطالب آموزنده به صورت مستمر در این خبرگزاری برای والدین عنوان شود.
قسمت دوم این موضوع را با نظرات مسئول واحد بازی های رایانه ای سازمان فضای مجازی سراج کهگیلویه و بویراحمد دنبال می کنیم.
والدین به جای نگاه صلبی به بازی های رایانه ای نگاه منصفانه داشته باشند
مسئول واحد بازی های رایانه ای سازمان فضای مجازی سراج این استان گفت: والدین باید به جای نگاه صلبی و کاملا منفی نگاه منصفانه به بازی های دیجیتال داشته باشند.
رضا رعیت پیشه ادامه داد: نگاه منصفانه یعنی چی؟ یعنی بی خیال آسیب ها و نکات منفی بشویم؟ ابدا!
وی افزود: بازی های دیجیتالی علی رغم انبوهی از آسیب ها و ناهنجاری های روحی و جسمی، نکات مثبتی هم دارند.
رعیت پیشه اضافه کرد: برای مدیریت هرچه بهتر این بازی ها در خانه باید والدین کاری کنند که نکات مثبت پر رنگ تر و نکات منفی کم رنگ بشوند. خب چطور؟!
والدین با بچه ها وارد بازی رایانه ای شوند
مسئول واحد بازی های رایانه ای سازمان فضای مجازی سراج مرکز استان یادآورشد: بگذارید اول یک سوال از والدین گرامی بپرسم! شما چندبار به همراه فرزندان خود پا به دنیای بازی های دیجیتال گذاشته اید؟ چند ساعت در روز یا هفته با او می نشینید و بازی می کنید؟ چند بار از او خواسته اید تا با هیجان آنچه را که در بازی اتفاق افتاد را برایتان تعریف کند؟!
رعیت پیشه بیان کرد: در دنیای بازی های دیجیتال تقریبا مبنا بر دوست و دشمن است؛ شما با هم گروهی تان دوستان صمیمی هستید (بدون اینکه حتی یکبار همدیگر را هم دیده باشید و بشناسید) و با کمک هم پله های پیروزی را یکی یکی پشت سر می گذارید.
وی به والدین توصیه کرد: باید سعی کنید در وهله اول با فرزندان خود همراه شوید و به عنوان هم گروهی کنار او باشید (حتی از او بخواهید چطور بازی کردن را به شما آموزش بدهد) ، با هم لحظات شادی و غم را تجربه کنید ، صمیمیت بین خود و بچه ها را بدینوسیله افزایش بدهید ، بعد به عنوان هم گروهی وقتی نظرش نسبت به شما مثبت شد بازی های مناسب تر را برایش تهیه کنید تا آسیب ها کاهش بیابد و دوباره با هم بازی کنید و هیجان را به اوج برسانید ، با یکدیگر غول ها را پشت سر بگذارید و دشمنان را شکست بدهید.
رعیت پیشه یادآور شد؛ حالا دوباره به عنوان هم تیمی های حرفه ای بعد از بازی شروع کنید به نقد نکات مثبت و منفی اش! نکات منفی بازی را پر رنگ کنید...مثلا از خون ریختن احساس انزجار کنید و به آرامی لحظات منفی بازی را برایش بزرگ کنید تا با دریچه عقل به آنها نگاه کند...اینجاست که ذهن بچه از حالت خاموشی که در دنیای بازی های دیجیتالی برایش اتفاق افتاده بود خارج می شود و شروع به تجزیه و تحلیل می کند؛ اینجاست که قدرت تحلیل و درک بچه ها افزایش پیدا می کند.
والدین برای انتخاب بازی به وبگاه بنیاد ملی بازی های رایانه ای و اِسرا مراجعه کنند
مسئول واحد بازی های رایانه ای سازمان فضای مجازی سراج استان گفت: یک سوال دیگر! بازی مناسب هم مگر داریم؟ از کجا باید پیدایش کرد؟
برای تهیه بازی مناسب باید به این سوالات پاسخ بدهید :
بازی برای سن فرزندان من مناسب است؟
مناسب جنسیت آنها هست؟
این بازی به کشف و پیشرفت استعدادش کمک می کند؟
شکل و محتوای (اکشن، ماجراجویی، ورزشی، استراتژیک و...) این بازی مناسب روحیه فرزندانم هست؟
و چندین سوال دیگر که با پاسخ به آنها بازی مناسب فرزندان خود را می توانید تهیه کنید.
حتی از سایت هایی مانند بنیاد ملی بازی های رایانه ای و اِسرا هم می توانید کمک بگیرید.
ادامه دارد...