دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ۱۲ روز اخیر فوتی کرونا نداشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست خبری بیماریهای نوپدید با
دکتر سیدجوادحسینی با بیان اینکه وضعیت کرونا به لحاظ میزان ابتلا، ثابت است، گفت: امیدواریم شاهد این اتفاق باشیم که بیماری کرونا نیز مانند بیماری آنفولانزا درصد کشندگی پایین تری پیدا کند و مردم بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند، اما هنوز برای تصمیم نهایی در خصوص این بیماری زود است و ما منتظر ابلاغیه ستاد ملی کرونا برای اجرای تصمیمات هستیم.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه در خصوص میزان واکسیناسیون کرونا در دوز اول و دوم درصد قابل قبولی داریم، اما در دز سوم متاسفانه از میانگین کشوری پایینتر هستیم، گفت: تکمیل واکسیناسیون و استفاده از ماسک همچنان باید در دستور کار مردم قرار گیرد.
وی :در خصوص بیماری سرخک نیزافزود: تاکنون یک ایرانی و ۴ اتباع به این بیماری مبتلا شده اند که خوشبختانه درمان موفقی داشته اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه اتباع خارجی ۹ ماه تا ۴۰ سال ساکن ایران واکسین سرخک دریافت میکنند، گفت: تاکنون ۶۰ هزار نفر از جمعیت ۲۲۰ هزار نفری اتباع خارجی واکسینه شده اند و از مجموع ۳۳ هزار نفر از جمعیت ایرانی که واکسیناسیون آنها انجام نشده است نیز ۶۰ درصد زیر پوشش قرار گرفته اند.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه برای ورود اتباع خارجی به خصوص از کشورهای همسایه تست منفی کرونا و واکسیناسیون سرخک اهمیت دارد، بیان کرد: راههای انتقال بیماری آبله میمونی در تماس با حیوان آلوده و یا گزش حیوان و در صورت ارتباط با فرد بیمار و آلوده شدن توسط قطرات سرفه و عطسه فرد بیمار است.
دکتر حسینی با بیان اینکه استفاده از ماسک، دریافت واکسن، فاصله گرفتن از فرد بیمار و شستشوی دستها از نکات پیشگیری این بیماری است، ابراز کرد: از زمان مواجهه با بیمار ۳ تا ۱۳ روز دوره کمون بیماری است که در برخی اوقات این دوره بین ۵ تا ۲۱ روز است و کشندگی این بیماری ۱ تا ۱۰ درصد گزارش شده است.
وی گفت: علایم آبله میمونی، تب و بثورات جلدی و بزرگ شدن غدد لنفاوی است که وجه افتراق آن با آبله همین التهاب غدد لنفاوی است.
وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو نیز بیماری مشترک بین انسان و دام است، عنوان کرد: علایم این بیماری تب، سردرد و ضعف است اگر به موقع بیماری درمان نشود صددر صد کشندگی میدهد از همین رو توصیه میشود که عموم مردم، گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاهها و مراکز معتبر دریافت کنند تا مدت زمان مناسب گوشت در دمای ۴ تا ۸ درجه باقی مانده باشد و بیماری احتمالی گوشت از بین رفته باشد.
دکتر حسینی در خصوص بیماری سالک گفت: خوشبختانه روند ابتلا به سالک کاهشی است و جمع آوری نخالههای ساختمانی یکی از موضوعات با اهمیت در مبتلا نشدن به گزش پشه سالک است.