پاکسازی حریم بخشی از جاده های استان
استان مرکزی به عنوان نخستین استان کشور است که بحث پاکسازی حریم جادهها را از زباله در سال ۹۹ با هدف اشتغالزایی برای کارگران آسیب دیده از کرونا و حفظ محیط زیست آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اراک؛ مدیر دفتر تحقیقات شرکت توزیع برق استان مرکزی و مسئول طرح پاکسازی حریم جادههای استان مرکزی گفت: ۶ هزار و ۵۰۵ هکتار از حریم جادههای این استان از سال ۹۹ تاکنون از زباله پاکسازی شده است.
« علی اکبر بصیری» به مناسبت هفته محیط زیست و جمع آوری زبالههای حریم تالاب میقان اراک افزود: استان مرکزی به عنوان نخستین استان کشور است که بحث پاکسازی حریم جادهها را از زباله در سال ۹۹ با هدف اشتغالزایی برای کارگران آسیب دیده از کرونا و حفظ محیط زیست آغاز کرد.
وی بیان کرد: محیط زیست کشور در پی این اقدام ارزشمند، طرح پاکسازی حریم جادهها را به عنوان طرح ملی مسیر سبز ایران پاک اعلام کرد و این طرح از سوی استانداران به استانها ابلاغ شده اما همچنان تنها در استان مرکزی اجرا میشود و هنوز سایر استانها این طرح را آغاز نکردهاند.
مدیر دفتر تحقیقات شرکت توزیع برق و مسئول اجرای طرح پاکسازی حریم جادههای استان مرکزی ادامه داد: ادامه این طرح نیازمند حمایت صنایع و بخشهای مختلف است و تاکنون حمایتهایی از سوی استانداری مرکزی، شرکت املاح معدنی ایران، پتروشیمی، پالایشگاه، آلومینیوم صورت گرفته اما نیاز است که افزایش یابد.
بصیری اظهار داشت: در طول سه سال گذشته و اجرای این طرح تاکنون ۲۸۶ روز کاری به ۲ هزار و ۲۴۹ کارگر روز، ۶ هزار و ۵۰۵ هکتار از حریم جادههای استان مرکزی پاکسازی شده است.
وی گفت: در این مدت، ۳۲ هزار و ۱۲۶ کیسه زباله به وزن ۴۸۱ هزار و ۸۹۰ کیلوگرم جمعآوری شده است.
مدیر دفتر تحقیقات شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی و مسئول طرح پاکسازی حریم جادههای استان مرکزی اضافه کرد: در راستای اجرای این طرح، در سال ۹۹، پاکسازی راههای اصلی به ۶۳ درصد راههای بین شهری ۶۶ درصد و راههای روستایی به ۱۳ درصد، در سال گذشته پاکسازی راههای اصلی به ۳۸ درصد، راههای بین شهری به ۲۱ درصد و راههای روستایی به چهار درصد رسید
بصیری تصریح کرد: کار پاکسازی حریم جادههای امسال از ۲۹ فروردینماه آغاز شده و تاکنون سه درصد راههای بینشهری و ۱۸ درصد راههای اصلی توسط ۲ تیم چهار و پنج نفره پاکسازی شده است.
وی اظهار داشت: ۱۰ نفر زندانی نیز از شنبه ۲۱ خردادماه از ساعت هشت صبح تا ۱۵ عصر به جمع کارگران دیگر اجرای این طرح اضافه میشود.
مدیرتحقیقات شرکت توزیع نیروی برق و مسئول اجرای طرح پاکسازی حریم جادههای استان مرکزی، افزود: هماکنون به ازای هر روز کاری (هشت صبح تا ۱۵ عصر) ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال پرداخت میشود و به واقع تامین هزینهها با مشکلات زیادی همراه است که نیاز است همه در این طرح بزرگ مشارکت کنند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این آیین گفت: طرح پاکسازی زباله از حریم جادهها اقدام ارزشمندی است که نقش موثری در کمک به حفاظت محیط زیست دارد.
«زهره موسوی» افزود: در راستای کمک به اجرای این طرح ۶۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی جذب شده است.
وی بیان کرد: امید است این طرح با قوت و در سایه همکاری و مشارکت بخشهای مختلف ادامه دار باشد.
مدیرکارخانه تولید سولفات سدیم اراک هم در این آیین گفت: پاکسازی جریم جادهها از زبالهها اقدام ارزشمندی است که از سوی شرکت توزیع برق استان مرکزی آغاز شد و شرکت تولید سولفات سدیم اراک هم در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود را مکلف به همکاری و مشارکت در اجرای این طرح کرده است.
« مسعود رضوانی» افزود: هزینههای مسئولیت اجتماعی این شرکت سال گذشته صرف ایجاد یک پایگاه اورژانس شد و کمتر در پاکسازی جادهها کمک کردیم اما امسال در افزایش کمک به اجرای این طرح در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: انتظار است برای اجرای این طرح که در کشور نمونه و پیشرو است، صنایع مختلف این استان پای کار آیند تا طرح ادامهدار باشد.
مدیرکارخانه تولید سولفات سدیم اراک ادامه داد: این شرکت از سال ۹۵ تاکنون هر ساله ۵۵ هکتار از اراضی اطراف تالاب میقان که مستعد ریزگرد است را بوتهکاری کرده و امسال نیز این میزان در دستور کار است و در حال عقد قرارداد با پیمانکار است.
رضوانی عنوان کرد: بوتهکاریها با نظارت منابع طبیعی انجام میشود.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.