سیر یک ماده ضد دیابت است و مقدار قند خون را تنظیم میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان
دکتر طیبه شاهی با اشاره به اینکه سیر فشارخون را پایین میآورد، افزود: این گیاه یک آنتیبیوتیک و یک ضدعفونیکننده عمومی است؛ کار موجودات میکروسکوپی روده را تنظیم کرده و از تکثیر برخی باکتریهای خطرناک در دستگاه گوارش جلوگیری میکند؛ به این جهت در اکثر موارد اسهال، اسهال خونی، ورمهای معده، احساس سنگینی و نفخ، خوردن سیر را توصیه کردهاند.
عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان این که در اختلالات کبدی و اختلالات غده کبدی (تیروئید و کلیه)، نقرس، سیاتیک، سرگیجه، احساس صدای مبهم در گوشها و هیجانات، سیر بهعنوان یک ماده شفابخش توصیه شده است، گفت: سیر یک ماده ضد دیابت است، زیرا این گیاه مقدار قند خون را تنظیم می کند و تمام کسانی که قند دارند و یا چربی در بدنشان جمع میشود باید تا حد مقدور از سیر استفاده کنند.
شاهی افزود: سیر میزان گلوکز خون را پایین میآورد و اثرات ضد میکروبی، ضد سرطان و آنتیاکسیدان دارد و در ایمنی بدن هم مؤثر است.
وی در مورد نکات احتیاطی مصرف سیر گفت: گیاه سیر دارای طبیعت خیلی گرم و خشک بوده و نباید با داروهای شیمیایی ازجمله آسپرین که رقیقکننده خون هستند مصرف شود.