استاندار گیلان گفت: برای ساماندهی معضل پسماند، بر بهره مندی از تجربه های عملیاتی و فناوری کشورهای موفق در مدیریت پسماند تأکید داریم.
وی گفت: عزم دولت سیزدهم بر رفع اساسی مشکل پسماند با بهره گیری از فنآوریهای پیشرفته و نیز گسترش فرهنگ تفکیک زباله از مبدا با همراهی مردم و مسئولان است.
استاندار گیلان با تشریح وضعیت پسماند و آخرین اقدامات در مدیریت پسماند و بازیافت زباله گیلان گفت: روزانه دو هزار تن زباله در گیلان تولید می شود که میزان آن در زمان حضور گردشگران و روزهای تعطیل، تا دو هزار و 500 تن هم می رسد.
دکتر عباسی پسماند گیلان خصوصا وضعیت منطقه سراوان را یک ابر چالش عنوان کرد و افزود: به دنبال راه حل موثر و نهایی برای رفع اساسی مشکل زباله های سراوان و مدیریت پسماند در سراسر پهنه های گیلان با بهره مندی از همه ظرفیت های داخلی و نیز مطالعه و همافزایی با کشورهای موفق در این زمینه هستیم.
وی همچنین به تبادل نظر و عقد تفاهم نامه همکاری با مسئولان شرکت های موثر در کرواسی که مورد تایید طرف ایرانی باشند برای مدیریت پسماند گیلان تأکید کرد.
سفیر کشورمان در کرواسی نیز گفت: تشابه فراوان اقلیم و طبیعت کشور کرواسی با استان گیلان زمینه های همراهی و تبادل نظر که منجر به اقدامات اثربخش در مدیریت پسماند باشد را هموار می سازد.
پرویز اسماعیلی با اشاره به اینکه زباله در کشورهای پیشرفته دنیا نه تنها معضل نیست بلکه یک سرمایه محسوب می شود، افزود: شرکت های معتبر و توانمند تولید دستگاه ها و سایت های زباله سوز اعم از زباله های شهری و بهداشتی با استاندارد های معتبر اروپایی در کرواسی وجود دارد که برای استفاده از این توانمندی ها و انتقال تجارب آنها می توان فعال بود.