جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: تامین وسایل سرمایشی، آب شرب بهداشتی و یخ در کنار مسائل بهداشتی سه دغدغه اصلی موکبها برای میزبانی از زائران اربعین است.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در این نشست با اشاره به پیشبینی حضور ۵ میلیون زائر ایرانی در راهپیمایی اربعین گفت: تامین وسایل سرمایشی، آب شرب بهداشتی و یخ در کنار مسائل بهداشتی، سه دغدغه اصلی موکبها برای میزبانی از زائران است.
مجید نامجو افزود: ستاد توسعه و بازسازی عتبات به عنوان مسؤل کمیته اسکان و تغذیه شاید یکی از مهمترین ارکان اربعین باشد؛ بر همین اساس برای اجرای برنامهها، نیازمند همکاری با سازمانهای مختلف هستیم.
وی با اشاره به تجربه اربعین سال ۹۸، تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونایی سال ۹۹ زائران ایرانی در اربعین حسینی به عراق اعزام نشدند و سال گذشته نیز اربعین به صورت محدود برگزار شد، مهمترین مشکل اربعین سال گذشته سهمیهبندی بود که این موضوع به برپایی اربعین ضربه زد.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: امیدواریم با لغو روادید در اربعین سال جاری حدود ۵ میلیون زائر را اعزام کنیم. البته یکی از مهمترین اقدامات، ساماندهی موکبهاست که باید برای این امر برنامهریزی شود.
نامجو با تاکید بر حفظ مردمی بودن مراسم اربعین، افزود: حدود ۱۰۰ روز تا اربعین حسینی باقی مانده و باید ساماندهی موکبها را به درستی پیش ببریم. یکی دیگر از امور، حضور موکبها در مرزهاست که باید برای عبور کامیونها و مواد غذایی مجاز برنامهریزی کنیم تا در روند ارسال تجهیزات با مشکلات مواجه نشویم.
امسال مرز خسروی روی زائران اربعین باز میشود
وی با اشاره به بازگشایی مرز خسروی در ایام اربعین، اضافه کرد: بازگشایی این مرز در کنار ۴ مرز اصلی، از تراکم جمعیت میکاهد. همچنین شاهد افزایش گرما در اربعین خواهیم بود که باید وسایل سرمایشی تدارک دیده شود تا زائران دچار گرمازدگی نشوند.
لزوم برنامه ریزی برای گسیل زودتر امکانات موکبها
مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین حسینی نیز در این نشست با اشاره به فرصت دو ماهه برای ساماندهی و گسیل موکبها، گفت: با توجه به اینکه ۲۶ شهریور روز اربعین حسینی است از ۱۶ تا ۲۹ شهریور، ایام زیارتی محسوب شده و در این مدت شاهد شمار زیاد زائران خواهیم بود.
امید کوثریفر افزود: با توجه به اینکه انجام هماهنگیها با مسئولان عراقی در زمینههای مختلف بویژه گمرک زمانبر است لازم است هرچه زودتر فهرست امکانات و اقلامی که موکبها لازم دارند، زودتر مشخص و تهیه شود.
وی تاکید کرد: ضروری است هرچه زودتر برنامهریزی لازم برای گسیل ملزومات موکبها انجام و در قالب دستورالعمل اجرایی ابلاغ شود.