اگر در بخش انرژی ۵۰ درصد کاهش مصرف داشته باشیم، به همان نسبت از انتشار آلایندههای هوا کاسته خواهد شد.
وی در توضیح کوتاهی، پیگیری مباحث مربوط به بهبود کیفیت هوا در سطح کشور را از جمله وظایف مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست معرفی کرد و گفت: بررسی طرح های جامع آلودگی هوا، شناسایی منابع و عوامل ایجاد آلودگی هوا و برنامه ریزی برای کاهش و کنترل آلاینده ها، در اولویت وظایف مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت از محیط زیست قرار دارند.
گلعلی زاده همچنین ضمن اشاره به همایش روز گذشته شرکت های دانش بنیان حامی محیط زیست، بر مزیت ها و ظرفیت های فراوان این شرکت ها در کمک به حفظ محیط زیست تأکید کرد و گفت: شرکت های دانش بنیان حامی محیط زیست می توانند برای مثال با تولید کالاها، تجهیزات و فناوری های سازگار با محیط زیست همچون خودروهای الکتریکی و خودروهای هیبریدی، به کنترل و کاهش آلاینده ها و در چشم اندازی وسیع تر، به توسعه پایدار کشور کمک کنند.
وی سپس درخصوص موضوع تغییرات اقلیمی، اظهار امیدواری کرد که با انجام برخی اقدامات، بتوان شدت آسیب ها را در برابر این پدیده کاهش داد و اعلام کرد که در این راستا، مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، طرح لایه سازگاری با تغییر اقلیم را در دست تدوین دارد.
گلعلی زاده با تأکید بر مذاکرات رئیس سازمان محیط زیست با مقامات کشورهای عراق و سوریه، خواستار تسریع در عملیاتی شدن تفاهم نامه های همکاری با این دو کشور شد و جذب کمک های فنی و مالی نهادهای بین المللی را در پیشبرد برنامه های ترسیم شده، مؤثر توصیف کرد.
سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت از محیط زیست، در ادامه بر ضرورت تدقیق در محاسبه مزیت نسبی تولید محصولات کشاورزی و توجه به مبحث آب مجازی تأکید و تصریح کرد: برخی محصولات کشاورزی در حالی که بیش از 93 درصد منابع آبی کشور را مصرف می کنند، تنها حدود 40 درصد درآمد ناخالص ملی را تشکیل می دهند و ارزش آبی که صادر می شود، کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
گلعلی زاده همچنین فقدان هماهنگی و همگرایی بین وزارتخانه ها و بخشی نگری را آفت بسیار بزرگ برای مدیریت منابع آبی کشور دانست و وضعیت روبه نابودی تالاب های کشور را از شاخص های مهم ارزیابی عملکرد مدیریت منابع آبی در بالادست معرفی کرد.
وی درباره مقوله گازهای گلخانه ای نیز گفت: نباید تصور کرد که عامل تولید گازهای گلخانه ای، صرفاً حوزه صنعت است بلکه بسیاری از فعالیت های کشاورزی و دامداری نیز منتشرکننده گازهای گلخانه ای هستند و در این زمینه هر وزارتخانه ای تکالیف و مسئولیت های خود را دارد.
گل علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود، اهمیت استفاده از انرژی های پاک مخصوصاً انرژی خورشیدی را خاطرنشان و تأکید کرد: اگر در بخش انرژی 50 درصد کاهش مصرف داشته باشیم، به همان نسبت از انتشار آلاینده های هوا کاسته خواهد شد.
وی در انتها، لزوم کمک قوای سه گانه کشور به حوزه محیط زیست را مورد تأکید قرار داد و از مردم خواست برای بهره گیری از حق بدیهی خود، یعنی محیط زیست و هوای مطلوب مطالبه گری کنند و مسئولین نیز پاسخگو باشند و در راستای مطالبات به حق مردم حرکت کنند.