براساس پیشی بینی کارشناسان امسال بیش از۶۰۰ تن گل تر از۳۶۱ هکتار از اراضی زیر کشت گل محمدی در آذربایجان غربی برداشت خواهد شد.
مجری گیاهان دارویی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بااشاره به اینکه ۳۶۱ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که ۱۴۸ هکتار از باغات بارور و مابقی به صورت نهال است، گفت: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۶۰۰ تن است که در مقایسه با سال قبل پیش بینی میشود ۵ درصد افزایش داشته باشد.
وحید قاسمیان افزود: در جهت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است. به طوری که در سالجاری و در جهت حمایت از کشت گیاهان کم آب بر تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار پاجوش گل محمدی با یارانه بین کشاورزان استان توزیع شده است.
عبدالله حسن زاده عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی استان گفت: گل محمدی به دلیل کم توقع بودن در نیاز آبی، میتواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.
رئیس هیئت مدیره انجمن گیاهان دارویی استان بااشاره به اینکه گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای کشور است که نیازمند تجاری سازی است گفت: واحدهای نیمه صنعتی وکارگاهی زیادی در استان فعال هستند که این واحدها با حمایت مسولان استانی و تشکیل تعاونی ها می توانند با رعایت استاندارهای جهانی صادرات و ارز آوری خوبی داشته باشند.
فروزین افزود:از ۸۰ درصد محصولات برای عرق گیری، و مابقی به صورت گلبرگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک به منظور صادرات استفاده میشود.
گل محمدی در آذربایجان غربی هر سال از اواسط,خردادماه شروع می شود و تا یک ماه ادامه دارد.
برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا فرآوری انتقال یابد.